Judecatorul dintr-un dosar civil a dispus sesizarea Parchetului pentru a se dispune efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a şedinţei de judecată, prev. art. 278 C.pr.civ.
Procurorul a dispus recalificarea faptei in HARTUIRE, dispunand inceperea urmaririi penale fata de mine pt ultraj judiciar.
Insa persoana vatamata-judecator civil nu a sustinut niciodata ca se simte hartuita, infractiune fata de care Parchetul nu se poate sesiza din oficiu.
In ce fel pot sustine nelegalitatea acestei masuri?!
Cum a fost începută up pentru ultraj judiciar, dar procurorul a incadrat fapta la hartuire? Ceva totuși va scăpa. Așteptați sa vedeți in final pentru ce sunteți urmărit penal si , la momentul potrivit, va veți apăra corespunzător.
Vedeti si celelalte mesaje ale sale, ii trimisese judecatorului un mesaj care poate fi considerat amenintare. Procurorul o fi facut legatura intre amenintarea judecatorului si tulburarea sedintei sale.
Judecatorul-persoana vatamata a formulat 2 sesizari: una in mai 2017 pt tulburarea solemnitatii sedintei (recalificata de prim-procuror in hartuire), si alta in iunie 2017 pt amenintare.
Si hartuirea 'e tot ultraj judiciar'...
Mi se pare extrem de important de precizat ca judecatorul nu e persoana-vatamata, ci denuntator, in raport cu tulburarea solemnitatii sedintei.
Prim-procurorul i-a bagat pe gat calitatea de persoana vatamata, in raport cu aceeasi fapta, recalificata ca hartuire :) Dar ilegal, intrucat nu putea sa se autosesizeze din oficiu.
Nu e nimic ilegal si nicio autosesizare. Sesizarea s-a facut si se face pentru fapte concrete (nu pentru incadrarile propuse de denuntator) si procurorul decide ce incadrare alege, in baza faptelor concrete si a probelor.
Nu vedeti nicio bizarerie macar in aceea ca procurorul a fost sesizat cu un denunt... iar el l-a recalificat in plangere a persoanei vatamate?
O sa pot invoca lipsa plangerii prealabile?
Este adevarat ca pt ultraj nu e necesara plangere prealabila... dar pt hartuire e necesara...