Judecatorul dintr-un dosar civil a dispus sesizarea Parchetului pentru a se dispune efectuarea de cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tulburare a şedinţei de judecată, prev. art. 278 C.pr.civ.
Procurorul a dispus recalificarea faptei in HARTUIRE, dispunand inceperea urmaririi penale fata de mine pt ultraj judiciar.
Insa persoana vatamata-judecator civil nu a sustinut niciodata ca se simte hartuita, infractiune fata de care Parchetul nu se poate sesiza din oficiu.
In ce fel pot sustine nelegalitatea acestei masuri?!
Pe mine nu m-ati convins. De fapt, nu pe mine trebuie sa ma convingeti, dar daca nu ma convingeti pe mine, probabil n-aveti sanse de a convinge autoritatile de asta.
Pai... depinde de standardul de convingere.
Dvs veti fi convins la un anumit nivel de calitate intelectuala, teoretica a argumentelor.
Intr-un proces civil ar fi un standard de 'mai mare plauzibilitate'.
Pe cand in penal eu nu trebuie sa 'conving' procurorul... ci, dimpotriva, el trebuie sa ma convinga pe mine... indoiala imi e benefica mie :)
Eu trebuie sa il conving pe procuror sa dispuna, potrivit ultima teza a art. 314 alin. (1) pct. a) si in subsidiar art. 318 renuntarea la urmarirea penala.