avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 931 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită minor nerespectat de tata. Există ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită minor nerespectat de tata. Există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești?

Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Nu, stimată mămică, sunt doar o mamă, ca şi dvs., cu un copil al cărui tată vine la copil odată/an, dacă vine, şi care m-a acuzat în instanţă că am alienat copilul, fiindcă copilul nu vrea să plece cu el fără mine. Mi-a făcut N plângeri penale , peste 20 de procese.Faptul că nu respectă programul de relaţii se justifică de instanţă "programul e doar un drept al tatălui, NU şi obligaţie". Sunt zeci de mame penalizate cu 100 - 1000 lei/zi pentru nerespectarea programului de relaţii, când copiii au refuzat să plece la program cu tata, în plus copiii sunt trimişi la expertiză psihiatrică la INML , care constată fără greş "alienarea parentală" (cam ciudat, nu? )de care se face vinovată persoana la care locuieşte copilul. Ca urmare, mama poate fi acuzată de rele tratamente aplicate minorului (penal) şi se poate cere schimbarea domiciliului copilului şi chiar decăderea din drepturile părinteşti a mamei.
La dvs. nu e cazul deocamdată, fiindcă e dezinteresat domnul, dar nu ai de unde şti când i se "aprimd" sentimentele părinteşti.
Nu imi vine sa cred ce citesc. Am crezut ca sunteti barbat ,imi cer scuze.
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca nu vine deloc, puteti solicita dvs in instanta restrangerea programului demonstrand ca nu vine si nu-l intereseaza deloc copilul.
Multumesc frumos pentru raspuns !
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Restrângerea programului de vizita ar fi cumva normal dar e greu de spus ce ar decide instanța.
Din punctul meu de vedere restrângerea programului de vizita ar trebui să aibă loc pentru ca incalca drepturile mamei.
Însă dacă el va veni cand minorul va fi alienat mama tot va fi obligată la penalitati desi nu mama ar fi de vina.
Aici e o mare problemă cu legea.

Ar trebui să fie sancționat si cel care solicită program si apoi nu il respecta.
Poate ca aceasta ar fi varianta înțeleaptă în cadrul procesului de acest fel.
Este însă o problemă legată de lege si ar fi foarte greu de obținut asa ceva...penalitatea reprezentării tatălui la program.
Asa nu ar mai cere aiurea program de vizita...

againstPAS a scris:

Daca nu vine deloc, puteti solicita dvs in instanta restrangerea programului demonstrand ca nu vine si nu-l intereseaza deloc copilul.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)