avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită minor nerespectat de tata. Există ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită minor nerespectat de tata. Există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești?

Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Însă dacă el va veni cand minorul va fi alienat mama tot va fi obligată la penalitati desi nu mama ar fi de vina.

Cred ca va e strain intelesul alienarii parentala. Un copil care nu mai vrea la tata pentru ca acesta nu a venit la programul de vizita nu e un copil alienat. E un copil cu o reactie fireasca si mama nu ar trebui blamata sub nici o forma.
Tocmai, ca daca nu se cere restrangerea programului de vizita tatal ratacitor poate sa apara dupa luni respectiv ani si sa se astepte ca acesta sa se desfasoare ca si cum nu a fost intrerupt.
Faptul ca minorul trebuie sa astepte in casa cand e programul de vizita al tatalui desi acesta nu vine ii restrange drepturile.
Mama ar trebui sa ceara program de vizita dimensionat la realitate si la cat e dispus tatal sa ofere.
Eu unul as consemna cu martori si cu probe de netagaduit ca stimabilul nu se prezinta in ciuda eforturilor meme ca fosta sotie si mama de a-i incuraja relatia cu minorul si apoi as cere redimensionarea programului.

Restrângerea programului de vizita ar fi cumva normal dar e greu de spus ce ar decide instanța.

Mereu e greu de spus ce ar decide instanta insa statul cu mainile in san nu a ajutat niciodata.
Faptul ca tatal vine cand vrea si cum vrea face copilul sa fie debusolat si sufera prin urmare ,relatia dintre cei doi nu este una de tata-fiu. Lipsa tatalui sau tatal care apare si dispare pot provoca traume copilului,si asta e o forma de abuz din punctul meu de vedere.Eu am insistat mereu cu tatal copilului sa respecte cat se poate de mult vizitele la copil ca acesta sa nu sufere ,el avand obiceiul sa vina sa stea si 10 minute si sa plece efectiv fara sa isi ia macar ramas bun de la copil .Sunt niste aspecte extrem de importante si nu vorbesc aici de orgoliu ci de psihicul copilului care e mai presus de orice .
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Bubbles2017, utilizator
Va spun sincer si chiar daca nu pot demonstra pe acest site cu fapte dar eu de cand m-am despartit de tatal copilului am insistat sa vina sa isi vada copilul.Mereu am incurajat relatia tata-fiu de mic si am explicat ca este foarte important sa isi petreaca timp cu copilul.Dar domnul vede timp petrecut cu copilul stand pe telefon si copilul la desene .Atunci explicati-mi va rog ce pot sa fac in acest caz?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
dati mail inainta fiecarei vizite si rugati sa va confirme prezenta si cum doriti sa pregatiti bagajul copilului.
incercati sa aveti martori care sa depuna marturie in instanta atunti cand tatal ar trebui sa preia copilul.
Dupa fiecare absenta din nou dati mail tatalui si ii spuneti ca l-ati asteptat impreuna cu copilul care a fost tare dezamagit si a suferit foarte mult, rugandu-l ca data viitoare sa isi faca timp si pentru copilul lui.
As zice ca dupa 5-6 intamplari de genul acesta sa deschideti actiunea in instanta.
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Hm, doamna Bubbles, cum sa va explic? Una e sa spuneti ca tatal nu vine deloc la copil. Alta e sa spuneti ca vine cand vrea (uneori vine, alteori nu). Si alta e sa mai spuneti mai nou si ca atunci cand sta cu copilul e pe telefon si copilul la desene. N-ar fi rau sa expuneti situatia reala cand solicitati un sfat.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)