avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 968 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită minor nerespectat de tata. Există ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită minor nerespectat de tata. Există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești?

Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
Martonze, Bubbles eu cred ca ati inteles ca asa zisul dialog cu unul ca agpas e inutil! Omul scrie aici la cerseala de autovictimizare. Orice ati descrie, orice s-ar intampla pentru agpas programul de vizitare e Bibilie, mama e vinovata si e alienatoare. Copilul cu asta creste. Aici incepe si se incheie misiunea "taticului". Copilul mananca program de vizitare, imbraca program de vizitare si vai de mine se dileste daca nu-l vede pe "capabilul" tatic, de la care ar putea invata cum sa-ti traiesti viata la limita subzistentei, fara realizari si fara ambitii si sa fi peste tot un tolerat pe banii altuia. Ce sa-ti spun, cat de util ar fi pierdele vara in viata copilului. Ia sa vedeti cand nu mai e vorba despre program de vizitare ci e vorba de banuti cum inceteaza "preocuparea" pentru copil. Mai e unul pe aici, platitor de 200 de lei pensie, si care isi uda sosetele cand plange in valuri dupa "fetita" lui, dar dragostea nu merge mai departe de o conserva pe zi de la dragul de tatic. Fraier cine-si pierde timpul cu ei. Trebuie ignorati mai abitir ca bordura de la trotuar, ca de aia poti sa te impiedici, de un astfel de om.... mai bine traversezi.
Haideti fetelor ca da coltul ierbii, viata-i frumoasa, mall-urile pline, nu va mai consumati timpul si nervii cu astia.
Bubbles draga si daca-i restrangi programul, crezi ca-ti foloseste la ceva ca pe hartie scrie ca in loc de 4 ori trebuie sa vina de 2 ori, cand el oricum nu vine? De ce sa dai bani pe avocati si stai prin tribunale? nu e mai bine cu copilul un parc sau cand ai un moment liber la o terasa?
Strange doar probe ca nu vine, ca atunci cand va veni, daca se va intampla, sigur va fi cu gura mare.
Si in rest, nu fa nimic legat de el, ca poate-l starnesti. Da cu apa sfintita ca ai scapat, ca sa vezi la alte mame unde se manifesta "dragostea" taticului, ce-si patesc.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
proastasatului, utilizator
againstPAS, hai să îţi dau dreptate -unele mame (sunt şi tătici în aceeaşi postură) sunt răzbunătoare şi nu lasă copiii să plece cu tăticii iubitori - pentru aceste crime, au la îndemână procedee de hărţuire a mamei şi , implicit al copilului, prin: reclamaţii la DGASPC, urmate de audierea, evaluarea, expertizarea copilului; solicitarea Poliţiei la programul de vizită; executarea silită a titlului executoriu; consilierea psihologică obligatorie a minorului; alte executări silite; penalizarea mamei prin art. 906 CPC sau/şi art.20 Legea 272/2004; solicitarea, pe lângă penalizări, de daune cominatorii; solicitarea expertizei psihologice a minorului, mai nou, neapărat la INML, fiindcă INML-ul nu dă greş niciodată ; cerere de schimbare a domiciliului copilului; decăderea din drepturile părinteşti ale "mamei răzbunătoare" , condamnarea penală a mamei. Am uitat oare ceva?
Şi toate acestea pentru că acea mamă a sabotat dreptul copilului la 2 părinţi, fiindcă, nu-i aşa? dreptul copilului este cel garantat prioritar de lege, abia după urmează dreptul tatălui sau a mamei. Admitem că aveţi dreptate, din cauza părintelui răzbunător, copilul este privat de dreptul său la 2 părinţi.
Dar dacă cel care are dreptul să vină şi nu vine, în cazul de faţă tata, nu este acelaşi efect asupra copilului - privarea minorului de dreptul său la 2 părinţi?
Întrebarea doamnei este: ce se întâmplă în cazul în care tatăl nu vine la programul stabilit de instanţă (noi admitem că o hotărâre judecătorească reprezintă adevărul absolut privind interesul superior al copilului şi nevoia sa de relaţionare cu părinţii săi) ?
Doamnă, pentru tată, se întâmplă NIMIC.
Nici o instanţă nu va stabili program de vizită 1 oră la 3 luni duminica de la 10 la 11. Programul restrâns va fi al...weekend şi al ...weekend de sâmbătă până duminică de la ora ...la ora. Şi în acel interval, trebuie să-l aşteptaţi. Dacă, Doamne fereşte, după 6 luni de dispariţie în neant al tatălui, o duminică dimineaţa la ora 11 aţi plecat cu copilul în parc şi tata îşi aduce aminte că are un copil şi nu vă găseşte acasă, e grav. A doua oară, este deja nerespectare repetată.





Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Martonze, utilizator
Nu va mai pierdeti timpul cu tatii astia. Sunt cantitate neglijabila si copilului ii este clar mai bine fara pierdele vara. Acuma ca mai decide una alta instanta, ei, ignoram si asta. Sau legea. Ca doar clar nu se "dileste" fara tas-o. Chill and relax acum. Viitorul suna bine :)
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, iar intrati in dialog? Omu' e cu zmeu'. Ce ma mira e cat de repede s-a identificat cu pierdele vara. Omu crede ca un act sexual e egal cu a fi parinte. Tata-n sus, tata-n jos, dar tata e de fapt doar scriitor de plangeri. Mare folos pentru copil. Ignorati-i fetelor ca vine primvara, vara, vacantele avem multe lucruri mai bune de facut. Mai bine o sfatuiti pe Bubbles pe privat. Acolo ne putem da sfaturi, aici ne pierdem timpul cu frustratii.
Stiti doamna PS, nu am inteles daca pe mine ma numiti pierde vara si frustat, pe fostul sau pe tatici in general. In orice caz, un om impacat cu el insusi si cu ce face nu va jigni niciodata. Sper sa va vindecati la un moment dat.

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)