avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Program de vizită minor nerespectat de tata. Există ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Program de vizită minor nerespectat de tata. Există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești?

Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Martonze, personal nu sunt de acord ca un copil sa fie retinut la domiciliu si celalalt sa nu dea nici un semn de viata.
Din acest motiv am si sfatuit mama sa deschida actiune prin care sa restranga drepturile tatalui, mai ales ca in felul acesta peste mai mult timp ii va taia parghiile legale pentru a o actiona in instanta si a cere penalizari.
Eu unul sunt pentru penalizarea nerezidentului in acest caz. Ca pot intelege o delegatie, o boala, o nunta si o inmormantare, insa rea-vointa nu. Nu ai cum sa ajungi? Da un mail, suna, eventual fa un schimb de week-end-uri ca nah, a murit matusa si e parastasul sambata insa pot sa il iau in februarie 2 week-enduri la rand sau cand mai ai tu nevoie ca deh, pot muri la rezident ca si la nerezident?
Disparitia asta din peisaj e condamnabila.
Te injura nebuna la telefon? Da mail, sms, cere ca preluarea pentru programul de vizita sa se desfasoare la DGASPC, orice numai nu tine amaratul ala mic fara vina terorizat in casa. Cand e cazul. Ca uneori e pe la bai si prin statiuni chiar cand anunta rezidentul in toate modurile posibile ca vine sa il ia.
Insa strict la cazul de fata imi pot da seama ce deranjant este sa nu poti stabili absolut nimic.
Am un copil care nu e mic si ma deranjeaza o ruda care imi spune ca trece in week-end pe la mine dar nu si cand exact . D-apoi sa trec prin situatia asta la 2 saptamani la rand, sa nu stiu daca il pot duce la strand, petrecere sau loc de joaca ca poaaaaaate vine celalalt parinte...... Nici gand.....

1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Auziti Martonze, daca va raspunde when la intrebari, fie cu da, fie cu nu, ce urmeaza sa se schimbe? Cu ce o sa o ajute pe utilizatoare sau pe dvs?
Vine un moment, zic eu, cand te lamuresti ca vorbesti la pereti (nu ma refer la when), cu privire la multi dintre interlocutori, la multe imbecilitati din textul de lege sau chiar cu referire la unii magistrati. Si atunci, viata isi cere drepturile si anume: e de trait, nu e de vorbit si atatea lucruri frumoase si placute se pot face in loc de a vorbi despre...nimic. Credeti-ma. Ia luati copilul si mergeti la o prajitura sau jucati-va cu el, e timp petrecut fain, in loc sa-l combateti pe agpas care tot aia scrie si va scrie indiferent ce veti zice dvs. Iar utilizatoarei dati-i sfaturi in privat. Ca uite, scrieti pe aici si isi mai gasesc unii cu ce sa-si umple timpul, altfel perfect inutil. Si trist e nu ca doar isi umple timpului lui, care doar trece, ci il umple si pe al dvs, tinandu-va captiva in frustrarea, boala si inutilitatea lui.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
proastasatului, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
againstPAS : Nu este cazul la mine ba mai mult eu insist sa vina ,ma rog de el. Stiu ce inseamna sa cresti fara tata si nu vreau sa fie si copilul meu afectat cum am fost eu . Chiar as fii fericita sa aiba o relatie armonioasa tata-fiu chit ca tatal lui ma ranit foarte mult dar asta e alta poveste.Copilul nu are nici-o vina si am inteles asta. Niciodata nu i-am interzis sa vina la copil ,mereu a avut usa deschisa .
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Bubbles2017, utilizator
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Unde am citit oare despre blocajul mental, blocajul emoţional, spălatul creierului copilului, mamă frustrată că EL şi-a refăcut viaţa, că laţul se strânge ...şi se strânge...şi iar aşa...?!

Doamnă Bubbles, reţeta acestor tătici (viitorul va confirma) este că atât timp cât dvs. îl rugaţi să vină la copil, să se ocupe de el, situaţia actuală va perpetua.Interesul va apărea dacă dvs. veţi avea un partener sau vă recăsătoriţi şi copilul se ataşează, firesc, de persoana alături de care trăieşte şi care se va ocupa, implicit, alături de dvs., de copil. Sau mai există o variantă - dacă tatăl copilului se cuplează cu o femeie care nu poate avea copii şi îşi doreşte un copil - tata îl are gata făcut şi are drepturi...
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Cum unde? La psihopati.
Si lista poate continua: copilul e abuzat, alienat, virusat etc. Eheee, de virusat ce ziceti? Urmeaza: trebuie resetat ca i-a ars ma-sa hard-ul.
Ultima modificare: Marți, 6 Februarie 2018
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Minori si familie raluca_barbulescu raluca_barbulescu Buna ziua! Sunt despartita de 3 ani, am 2 copii de 4 ani si resp 8 ani. Copiii nu au fost vizitati de tatal lor de 2 ani. Acum prin programul de vizita ... (vezi toată discuția)
Nerespectare program vizita adi_2010 adi_2010 Buna ziua. Copilul este incredintat mamei (proces judecat pe vechiul cod civil). Tatal a obtinut un program de vizita, pe care nu-l respecta. Dorinta sa este ... (vezi toată discuția)