avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 750 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Discuţii politice şi legislaţie ... "Manifestul societatii civile cinstite care s-a ...
Discuție deschisă în Discuţii politice şi legislaţie electorală

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a sãturat de minciuni electorale".spune si tu ce gandesti in termeni decenti pentru schimbare -parerea ta poate influienta pozitiv electoratul.

"Manifestul societatii civile cinstite care s-a săturat de minciuni electorale",este o idee a unui utilizator de pe acest site .

Cred ca opiniile decente si pline de intelepciune a celor care doresc schimbarea pot sa influienteze in mod pozitiv electoratul,pentru o alegere corecta a reprezentantului societatii romanesti in structura de conducere a Romaniei pe un drum al schimbarii situatiei drastice din aceasta tara.

Spune-ti parerea in termeni civilizati si argumenteaza ceea ce doresti.

Cred ca este timpul ca Glasul societatii romanesti sa se faca auzit de catre cei care vor sa conduca Romania.

Nu trebuie sa se faca atacuri la persoanele care candideaza ci doar sa se ofere solutii concrete pentru o solutionare concreta a situatiilor critice din Romania.

Stiu ca exista destui romani capabili care sunt oameni simpli insa gandesc mai concret -desi sunt apolitici -.

Parerea Dv.conteaza !

Am intalnit destui oameni simpli-chiar din mediul rural-fara studii superioare,dar care au viziuni corecte si solutii demne de luat in seama .

Acesti oameni sunt simpli,insa au valoare spirituala si gandesc cu adevarat la solidaritatea societatii romanesti.

Acest topic reprezinta un Manifest al solidaritatii societatii de buna credinta pentru a oferi linistea si bunastarea pe care fiecare cetatean are dreptul sa o aiba in Romania.

Continutul acestui Manifest trebuie sa fie concret in exprimare decenta,justa si fara acuzatii ale faptelor trecute.

Sa privim catre viitor cu solutii pentru rezolvarea situatiei critice in domeniul social,economic si administrativ .

Poate citeste cine doreste sa candideze si va tine cont si de opiniile societatii .

Demonstrati ca exista solidaritate in societatea civila pentru unitate si schimbare!-(indiferent de culoarea politica)

va multumesc anticipat !

cu respect si consideratie,
rodica_post
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 00:58, 8 Decembrie 2009
Cine accesează pagina PeMareCuEl.ro, îl poate ajuta pe candidatul Traian Băsescu să se hotărască ce va face după alegeri.

Astfel, participanţii la sondaj au două opţiuni:
1)_Palatul Cotroceni şi o Fregată.
Pe site, Traian Băsescu comentează singur rezultatul opţiunilor: "Mă întorc la nave."

Nici candidatul PSD, Mircea Geoană, nu a scăpat de umorul de campanie.

Glume despre liderul social-democrat sunt cât cuprinde pe site-ul NuFiGeoană.ro. Există şi câteva secţiuni: Biografie neromanţată, Video Almanahe sau Zvonuri din PSD.

Va ofer o SOLUTIE foarte benefica societatii civile din Romania in momentele de criza .

Deoarece a venit frigul,se poarta caciulite pentru a te feri de Gripa (electorala :)):))).

Va prezint ultima moda a unei caciulite care va poate feri de toate starile pesimiste.

Cu aceasta caciulita veti privi cu incredere votul care urmeaza sa-l oferiti viitorului Presedinte.

Iata materialul ajutator care va permite sa evaluati corect aceasta caciula superba.

Caciula care te forteaza sa razi

Nu te gadila si nici nu-ti spune bancuri. Este doar o caciula mai speciala care iti aduce zambetul pe buze.
Se spune ca daca te fortezi sa zambesti esti pe drumul cel bun catre a te simti fericit. Creierul primeste informatia ca muschii fetei se contracta si automat secreta serotonina, cunoscuta drept hormonul fericirii.

Caciula Fericirii face exact acest lucru: te forteaza sa devii fericit, vrei ori nu vrei. Potrivit Core77, ingeniosul accesoriu a fost creat de catre artistul si designerul Lauren McCarthy si are un dispozitiv asemanator unui cui, ce te inteapa, fortandu-te sa zambesti. Potrivit inventatorului, este vorba de un dispozitiv rudimentar care te ajuta sa te antrenezi sa zambesti din ce in ce mai des, imbunatatindu-ti viata sociala. In schimb, daca nu o faci, "o sa suferi". Acest instrument este primul din seria de device-uri pentru imbunatatirea interactiunilor sociale.

The Happiness Hat is a wearable device that detects if you're smiling and provides pain feedback if you're not. An enclosed bend sensor attaches to the cheek and measures smile size, a servo motor moves a metal spike into the head inversely proportional to the degree of smile. Through repeated use of this conditioning device you can train your brain to smile all the time. This is the first in a series of Tools for Improved Social Interacting.

If the Happiness Hat, created by interactive artist and designer Lauren McCarthy, senses that you aren't smiling, it shoves a metal spike into your head until you do. A ruthless device to help you train your way to what McCarthy calls "Improved Social-Interacting." She demonstrates in the video below:

[ link extern ] /

=D>=D>=D>=D>
Excelenta idee=D>. Asocierea cu campania electorala este foarte potrivita.
Totusi problema este mult mai serioasa. Eu neputand sa fac rost de caciula, cred ca va trebui sa renunt sa ma mai uit la televizor. Ii sfatuiesc pe toti sa faca la fel. Hotarati- va de acum pe cine votati si inchideti televizoarele. Am incercat sa aplic indemnul romanesc si sa fac haz de necaz. Este imposibil.:duh:
Ultima modificare: Vineri, 30 Octombrie 2009
marius cioca, utilizator
marius cioca a scris:

Excelenta idee=D>. Asocierea cu campania electorala este foarte potrivita.
Totusi problema este mult mai serioasa. Eu neputand sa fac rost de caciula, cred ca va trebui sa renunt sa ma mai uit la televizor. Ii sfatuiesc pe toti sa faca la fel. Hotarati- va de acum pe cine votati si inchideti televizoarele. Am incercat sa aplic indemnul romanesc si sa fac haz de necaz. Este imposibil.:duh:

Asa este.

Pentru ca societatea civila este ironizata,candidatii trebuie sa fie "atinsi" cu aceeasi stare de spirit.

Alegerea trebuie sa fie in functie de intelegerea si discernamantul propriu al fiecarui alegator.
Stirile de obicei ofera "manipularea"pentru cei favorizati pe anumite principii de culoare politica.

Nu trebuie sa fim influientati de aceste stiri.

Ascultand o muzica placuta si ignorand intrigile si discordantele din randurile politicienilor vom putea decide cine va putea fi Presedintele Romaniei prin simpla noastra intuitie .

Un zambet pe zi la fiecare ora macar ,ne va ajuta sa depasim orice situatie neplacuta.

Sa fim optimisti mereu !

Acesta este un indemn care nu l-a facut nici un politician cu buna credinta fata de noi - societatea civila cinstita -.

Deoarece suntem numeric mai multi ,sa dovedim ca nu depindem noi de ei....ci invers.

Poate asa se vor trezi ei la realitatea traita in aceasta tara.

Se lauda cu averi ( pe care nu le-a verificat nimeni de unde provin) si se folosesc de strategia promisiunilor nevalorificate niciodata in interesul poporului .

Sa vedem cum se vor descurca in aceasta campanie care are costuri uriase la nivel national.

Cineva chibzuit si judecat cu adevarat nu ar investi (in asemenea situatii de criza ) pentru un vis dincolo de realitate.

Din cei 12 candidati se intelege ca va ramane doar unul .
Sa speram ca cel care va castiga alegerile va sti ce inseamna lege si dreptate , asigurarea unui trai decent si prosperitate in societatea romaneasca.

Cu fruntea sus si zambetul pe buze sa fim mereu - noi cei cinstiti si drepti in fiecare fapta - !

Vom invinge pana la urma pe cei care ne asupresc cu rea vointa doar pentru interesele lor proprii si meschine.

Viata merge inainte doar daca vom fi uniti si solidari in aceasta cauza nationala .

Succese si zambete mereu !-aceasta ar trebui sa fie deviza Romaniei .

:D
Codul Penal 2009 - Infractiuni Electorale

Titlul IX - INFRACTIUNI ELECTORALE
Art. 385 Impiedicarea exercitarii drepturilor electorale
(1) Impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege sau de a fi ales, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani.
(2) Atacul, prin orice mijloace, asupra localului sectiei de votare, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Art. 386 Coruperea alegatorilor
(1) Oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze o anumita lista de candidati ori un anumit candidat, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Nu intra in categoria bunurilor prevazute in alin. (1) bunurile cu valoare simbolica, inscriptionate cu insemnele unei formatiuni politice.
Art. 387 Frauda la vot
(1) Fapta persoanei care voteaza:
a) fara a avea acest drept;
b) de doua sau mai multe ori;
c) prin introducerea in urna a mai multor buletine de vot decat are dreptul un alegator, se pedepseste cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza utilizarea unei carti de alegator sau a unui act de identitate nul ori fals, sau a unui buletin de vot fals.
Art. 388 Frauda la votul electronic
Tiparirea si utilizarea de date de acces false, accesarea frauduloasa a sistemului de vor electronic sau falsificarea prin orice mijloace a buletinelor de vot in format electronic se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani.

Art. 389 Violarea confidentialitatii votului
(1) Violarea prin orice mijloace a secretului votului se pedepseste cu amenda.
(2) Daca fapta a fost comisa de un membru al biroului electoral al sectiei de votare, pedeapsa este inchisoarea de la 6 luni la 3 ani sau amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Art. 390 Nerespectarea regimului urnei de vot
(1) Deschiderea urnelor, inainte de ora stabilita pentru inchiderea votarii, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 3 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Incredintarea urnei speciale altor persoane decat membrilor biroului electoral al sectiei de votare, ori transportarea acesteia de catre alte persoane sau in alte conditii decat cele prevazute de lege, se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amenda si interzicerea exercitarii unor drepturi.
Art. 391 Falsificarea documentelor si evidentelor electorale
(1) Falsificarea, prin orice mijloace a inscrisurilor de la birourile electorale se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(2) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza si inscrierea in copia de pe lista electorala permanenta a unor persoane care nu figureaza in aceasta lista.
(3) Introducerea in uz sau folosirea unui program informatic cu vicii care altereaza inregistrarea ori insumarea rezultatelor obtinute in sectiile de votare sau determina repartizarea mandatelor in afara prevederilor legii, se pedepseste cu inchisoare de la 2 la 7 ani si interzicerea exercitarii unor drepturi.
(4) Cu aceeasi pedeapsa se sanctioneaza introducerea de date, informatii sau proceduri care duc la alterarea sistemului informational national necesar stabilirii rezultatelor alegerilor.
Art. 392 Fapte savarsite in legatura cu un referendum
Dispozitiile art. 385 - 391 se aplica in mod corespunzator si in cazul faptelor savarsite cu prilejul unui referendum.
Art. 393 Sanctionarea tentativei
Tentativa la infractiunile prevazute in art. 385 si art. 387 - 391 se pedepseste.

rodica_post a scris:

Codul Penal 2009 - Infractiuni Electorale
(1) Impiedicarea, prin orice mijloace, a liberului exercitiu al dreptului de a alege

Desigur, intr-o viziune mult prea larga pentru a putea fi "inghesuita" aici din punct de vedere juridic, eu cred ca "le-ar sta bine" sub imperiul acestui text catorva jurnalisti ai vremurilor noastre.
Profesia lor este, fara indoiala, onorabila. Dar nu toti se ridica la inaltimea profesiei, iar unii se zbat de-a dreptul intr-o morcirla care a inceput sa-mi para gretoasa.
Am avut nefericita inspiratie sa achizitionez de curand un televizor nou, dar ma tem ca ma voi rezuma doar la a sterge de pe el, cu evlavie, praful. Pentru ca m-am saturat de intoxicarea ce vine din el.
Unii au sarit demult gardul libertatii de expresie si duc (nu mai stiu cine a rostit-o ca a atare) "batalia pe prosti". (cred ca voia sa zica "nehotarati si altii", dar a nimerit-o mult mai bine)

Ultima modificare: Sâmbătă, 31 Octombrie 2009
romascanu, moderator

Alte discuții în legătură

Ce este democratia ? handsu handsu Indiferent de sistem , toate regimurile sustin , ca functioneaza ,in exclusivitate numai el , pe temeiul democratiei , sub toate aspectele democratiei. ... (vezi toată discuția)
Va convinge campania electorala? Ana-Maria  Dutescu Ana-Maria Dutescu Cat de mult conteaza campania electorala? Exista nehotarati care se uita la un spot electoral si care pot fi ridicati in duminica alegerilor de pe canapea pt. ... (vezi toată discuția)
Tanto, iti strica 80.000 de lei? Ares-3 Ares-3 E titlul unui articol de pe Realitatea care mie in dimineata asta mi-a varsat ... (vezi toată discuția)