Am fost în concediu medical când s-au semnat actele adiționale la contractele de muncă. Este, sau nu, obligat angajatorul să-mi modifice și mie salariul?
Buna ziua,
lucrez intr-un spital si din luna noiembrie 2017 m-am imbolnavit si sunt in concediu medical , iar pana la aceasta data nici nu am fost chemata la unitate si nici nu mi-a fost trimis pentru semnare actul aditional la CM . Am o problema cu managerul spitalului si cred ca vrea sa-mi diminuze salariul aplicand noile cote de impozitare la vechiul salariu. Ce pot sa fac ? Va multumesc
O veste buna, multumesc. Puteti sa-mi dati si o baza legala pe care as putea sa o invoc, pentru ca sigur nu imi vor acorda diferenta de salariu ,retroactiv, doar daca fac o cerere , in care trebuie sa arat acest lucru.
Art. 171. C.mun.
(1) Dreptul la acţiune cu privire la drepturile salariale, precum şi cu privire la daunele rezultate din neexecutarea în totalitate sau în parte a obligaţiilor privind plata salariilor se prescrie în termen de 3 ani de la data la care drepturile respective erau datorate.
....
Multumesc, va rog mult sa-mi spuneti, daca ,, dreptul la actiune,, se refera la o actiune in instanta sau chiar si la o cerere adresata angajatorului ? Multumesc mult