Am fost în concediu medical când s-au semnat actele adiționale la contractele de muncă. Este, sau nu, obligat angajatorul să-mi modifice și mie salariul?
Buna ziua,
lucrez intr-un spital si din luna noiembrie 2017 m-am imbolnavit si sunt in concediu medical , iar pana la aceasta data nici nu am fost chemata la unitate si nici nu mi-a fost trimis pentru semnare actul aditional la CM . Am o problema cu managerul spitalului si cred ca vrea sa-mi diminuze salariul aplicand noile cote de impozitare la vechiul salariu. Ce pot sa fac ? Va multumesc
Draga doamna, ceea ce trebuie sa stiti este ca ceea ce primiti dumneavoastra acum si numiti salariu, din punct de vedere legal NU este salariu (care ar recompensa timpul muncit) ci o indemnizatie de boala, pentru ca sunteti asigurata, pentru a primi un venit chiar daca nu puteti muncii. Atata timp cat veti primi aceasta indemnizatie, care nici nu este din banii angajatorului pentru ceea ce depaseste 3 zile de concediu medical, nu aveti cum sa actualizati salariul. Vestea buna este ca, lucrand in mediul public, nu privat, salariul dumneavoastra va fi actualizat conform legii, pentru functia dumneavoastra, indiferent de problemele dumneavoastra cu managerul, pentru ca altfel el va raspunde conform legii. Mi se pare, pentru el o miza mult prea mica pentru o belea destul de mare.