tgeorgescu a scris:
CEDO are niste reguli. Din moment ce nu ati jucat dupa reguli, nu va puteti cere drepturile.
ARTICOLUL 35
Condiţiile de admisibilitate
1. Curtea nu poate fi sesizată decât după epuizarea
căilor de recurs interne, aşa cum se înţelege din principiile de drept internaţional general recunoscute, şi într-un termen de 6 luni începând cu data deciziei interne definitive.
Nu stiu cum intentionati sa faceti din ''
interne''... caile de atac ale altui stat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ma mai vexeaza ca faceti si o confuzie: contestarea unei masuri administrative vs. actiunea in daune.
Eu nu cer statului roman sa anuleze un act administrativ al statului sloven (nici daune din cauza ilegalitatii acestuia).
Dimpotriva, dreptul meu la viata privata a fost incalat de o persoana juridica, in speta un stat.
Dovada irefragabila a acestei incalcari o constituie tocmai o decizie CEDO.
Nu puteam plati niciun avocat sloven. Statul roman are obligatia sa imi apere dreptul la viata privata si sa imi asigure acces rezonabil la justitie atunci cand drepturile fundamentale mi-au fost incalcate.
Conventia precizeaza obligatiile statelor fata de cetateni, nu fata de alte state.
Asa zicea si avocatul intimatei din Anglia, ca, daca nu pot sa platesc cautiunea pt ca n-am cec (iar alt mijloc de plata nu pusese tribunalul la dispozitie)... atunci trebuia sa iau avionul si sa vin in Anglia la ghiseul bancii sa fac plata!
As mai acuza inca un fel de confuzie, mai degraba filosofica, fundamentala viziunii dvs,: nu statul este suveran, ci poporul este suveran. Statul este o fictiune, ca orice persoana juridica.
In fine, e mai complicat decat atat, statul = popor+teritoriu... d-aia se refera Constitutia la Romania ca stat.
Nu se refera la organele statului ca suverane. Organele statului raspund in fata poporului si in fata celorlalte organe ale statului, precum si in fata altor institutii (internationale) fata de care isi asuma obligatii.
Ca statul nu este suveran o vadeste ca are drepturi si obligatii ca orice alta persoana.
Statul e egal in fata legii cu celelalte parti in proces.
La o adica, si oamenii sunt suverani, asupra vietilor lor etc... si, gata, am desfiintat tot dreptul :)
Asadar faceti greseala ca puneti viziunea dvs. despre principiile dreptului international.... inaintea textului legii, or legea este izvor primar al dreptului.
Conventiile respective se refera exclusiv la functionarea relatiilor diplomatice, nu la justitie.