avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat la notar și convenit cu mama copiilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat la notar și convenit cu mama copiilor să plătesc o pensie de întreținere mare. Cum o pot diminua? Veniturile nu s-au ridicat pe măsura așteptărilor și nu-mi pot permite s-o plătesc

Bună ziua!

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, am divorțat, de comun acord, la notar, de fosta mea soție împreună cu care am doi copii minori, stabilind ca minorii să rămân în custodia ei. Veniturile mele financiare sunt obținute exclusiv din activitatea de prestare de servicii ca P.F.A.

În convenția notarială a fost stabilită o sumă de 3000 de lei pe lună pe care o virez în contul soției reprezentând „contribuție la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor”.
Am considerat de la început că este o sumă mare, însă mă bazam pe un contract care urma să-mi crească veniturile.

Din păcate, între timp, acel contract s-a încheiat, iar acum, veniturile mele lunare, ce pot fi dovedite prin decizia de impunere de la ANAF, nu depășesc 2000 de lei. În aceste condiții, aș dori să diminuez (să o înjumătățesc) suma pe care o virez lunar fostei soții, având în vedere și faptul că-n timpul scurs de la încheierea actului de divorț minorii au petrecut cu mine jumătate din timp, deși în actul notarial este menționat că eu voi petrece dar două weekend-uri pe lună cu ei.

Consider că suma de 1500 de lei/lună este o sumă rezonabilă pentru fi investită în „creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor”, în condițiile în care fosta soție realizează un venit lunar net de maxim 1600 de lei.

Fosta soție nu acceptă această diminuare de comun acord (prin act notarial), deși nu poate justifica în ce au fost investiți cei 3000 de lei/lună plătiți până acum. În aceste condiții, aș dori să știu dacă este posibil a instanța să-mi dea o decizie favorabilă având în vedere tote aspectele menționate mai sus.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Nu inteligenta ii lipseste doamnei PS, ci ancorarea in realitate, faptul ca nu reuseste sa vada in mod real ce face si nici nu reusi. Precum ati spus, cand va ajunge copilul sa aiba probleme datorate abuzului, tot tatal va fi de vina. Tot ce va face copilul bine i se va datora ei exclusiv, si tot raul se va datora tatalui.
Daca dvs o contraziceti sunteti fara ocupatie si jalnic. Daca instanta o contrazice, a fost clar data solutia pe pile. Daca vreo autoritate o contrazice, au luat spaga si lista poate continua. Si precum ati citit, doamna ps in mod real i-a inlocuit tatal copilului cu alti membrii ai familiei si cu bani. Asa crede ea ca e bine sa se intample. Credeti ca vreodata copilul va indrazni sa-i zica ca ii este dor de tata sau ca ar vrea sa aiba si ea tatal alaturi? Probabil i-a bagat in cap ca asta e, mai exista copii si fara tati. Adica se raporteaza la el ca si cum ar fi mort, doar ca nici macar cum ziceati nu il lasa sa aiba o amintire placuta despre el si de aceea e denigrat constant.
Poate daca tatal ar fi mai putin agresiv si insistent si mama s-ar mai relaxa, iar copilul ar putea avea amintiri ok cu tatal si n-ar mai avea motive nici sa-l denigreze. Desigur e o ipoteza. Dar cand tatal ii ofera acelei mame pe tava argumente de denigrare, atunci e mai greu.
Si niciun argument nu e mai puternic decat cel dat ca exemplu de when. Vine mama acasa si-i spune copilului ca merge la judecator pentru ca tatal vrea sa o trimita la puscarie. Cam ce consecinte sa fie?
Penibil iar, when! Mie nu imi e rusine cu copilul meu, ci ma comport astfel incat el sa se simta bine legitimandu-se prin mine, cu exprimari de tipul " mama mea e..., face... spune..."si nu in mod jalnic invers, eu sa ma pot legitima doar prin copil! Grea diferenta, imi dau seama.

Aaaaa, am inteles acum, TREBUIE sa fie vorba doar despre dumneavoastra, copilul sa se legitimeze cu dumneavoastra nu Doamne fereste dumneavoastra cu el pentru ca locul pe piedestal trebuie sa va apartina. Deloc ok atitudinea , pentru copil, evident.

Si cum bine spuneati, figura paterna poate fi inlocuita, uneori cu succes imens, ia uitati-va la adoptiile de succes.

In egala masura figurile materne si paterne pot fi inlocuite insa in anumite conditii. Una e un copil adoptat care creste stiind ca cei adoptivi sunt parintii lui si alta e un copil care stie ca parte din el, adica tatal lui a fost un nenorocit si un ratat care nu l-a iubit niciodata si pe care buni draga il mai apeleaza din cand in cand drept sobolanul.
Dar cand esti o nulitate, fireste ca nu-ti ramane nimic cu ce sa te mandresti din ceea ce esti tu insuti si atunci, te ascunzi, daca nu dupa tomberoane, in restul timpului, dupa poalele nevestei sau ale copilului! hahaha Si iti spui: "ce-i drept sunt o nulitate, dar m-a fericit Dzeu cu un copil sanatos si frumos, fapt pentru care Lui ii multumesc, si care, crescandu-l ma-sa, mai e si exceptional la scoala. Uite asa, eu, un neispravit, ma semnez tatal lui vasilica, ca poate crede lumea ca as fi avut vreo contributie la educatia lui"

Vedeti, ceva nu merge deloc la teoria dumneavoastra si o sa va explic ce.
Domnul pe care il descrieti este un ratat, clar, sub orice critica, sobolan.......si totusi, mandra mama desteapta si frumoasa si cu cosita deasa l-a ales drept partener in cea mai importanta actiune a ei respectiv aducerea pe lume a unui copil. Ce sa intelegem, ca poate mama nu e atat de desteapta si atat de frumoasa ori ca poate tatal nu e atat de ratat si atat de sobolan? Sau proasta care se culca cu ratati si le face copii a inregistrat in travaliu brusc un IQ emotional deosebit si a intrat tuta si a iesit iluminata?
Nicio statistica nu a demonstrat inversul!

Statistica la ce?
Tocmai, ca studiile arata cat de nefericiti si cat de greu le este copiilor fara tata. Nu o sa gasiti absolut nicaieri nici un studiu care sa spuna ca a fi orfan de tata e un avantaj sau ca nu are nici o importanta. Niciodata. altfel rudele mamelor i-ar beregati pe saracii masculi pe coridoarele maternitatilor.
In schimb, "fericitul" inventator al lozincii cu alienarea, s-a sinucis de prea mulata incredere in sine, prea plina fericire si prea desavarsit echilibru. Precum ziceam cu curcile.

nu stiu ce a facut cl care a constatat alienarea insa pot intelege de ce studiul si lucrul cu asa oameni afectati l-a facut sa isi doreasca si sa isi puna capat zilelor. Faptul ca un om se sinucide nu ii anuleaza viata sau realizarile facute in timpul vietii.
si de altfel nu vad de ce sa fie un om implinit, doar pentru ca a descoperit cum se numeste si cum se caracterizeaza un abuz asupra unui copil.

Doamna, prefer oricand pe Lolek si Bolek unui abuzator de copii. Nu ma jigniti.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
When, utilizator
nu stiu ce a facut cl care a constatat alienarea insa pot intelege de ce studiul si lucrul cu asa oameni afectati l-a facut sa isi doreasca si sa isi puna capat zilelor.
Si nu-i urmeaza nimeni exemplu, la randul sau satul de alienatoare? Pacat.
Nu-i abuzator ala care matura gunoaiele din calea copilului, ci ala care i le pune in drum.
proastasatului, utilizator
Nu-i abuzator ala care matura gunoaiele din calea copilului, ci ala care i le pune in drum.

Un copil care isi strange gunoaiele singur va creste mereu mai bine, mai responsabil si mai echilibrat decat cel caruia i le curata mami ca nu cumva sa vada ca o poate face si singur si sa plece de langa ea. Se numeste maturizare. Nu toate pot face asta.
When, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei de întreținere. cât de repede credeți că se vor lua măsuri? ContSters473168 ContSters473168 Buna ziua ,la data de 19 aprilie am facut o plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de vizită. cum se poate rezolva? Monica liviu Monica liviu Ce se poate rezolva daca am terminat divortul si copilul este incredintat mamei si tata are drept de 2 zile pe luna si copilul plange ca nu vrea sa se duca si ... (vezi toată discuția)