avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 798 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Am divorțat la notar și convenit cu mama copiilor ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Am divorțat la notar și convenit cu mama copiilor să plătesc o pensie de întreținere mare. Cum o pot diminua? Veniturile nu s-au ridicat pe măsura așteptărilor și nu-mi pot permite s-o plătesc

Bună ziua!

La sfârșitul lunii ianuarie 2018, am divorțat, de comun acord, la notar, de fosta mea soție împreună cu care am doi copii minori, stabilind ca minorii să rămân în custodia ei. Veniturile mele financiare sunt obținute exclusiv din activitatea de prestare de servicii ca P.F.A.

În convenția notarială a fost stabilită o sumă de 3000 de lei pe lună pe care o virez în contul soției reprezentând „contribuție la cheltuielile de creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor”.
Am considerat de la început că este o sumă mare, însă mă bazam pe un contract care urma să-mi crească veniturile.

Din păcate, între timp, acel contract s-a încheiat, iar acum, veniturile mele lunare, ce pot fi dovedite prin decizia de impunere de la ANAF, nu depășesc 2000 de lei. În aceste condiții, aș dori să diminuez (să o înjumătățesc) suma pe care o virez lunar fostei soții, având în vedere și faptul că-n timpul scurs de la încheierea actului de divorț minorii au petrecut cu mine jumătate din timp, deși în actul notarial este menționat că eu voi petrece dar două weekend-uri pe lună cu ei.

Consider că suma de 1500 de lei/lună este o sumă rezonabilă pentru fi investită în „creștere, educare, învățătură și pregătire profesională a copiilor”, în condițiile în care fosta soție realizează un venit lunar net de maxim 1600 de lei.

Fosta soție nu acceptă această diminuare de comun acord (prin act notarial), deși nu poate justifica în ce au fost investiți cei 3000 de lei/lună plătiți până acum. În aceste condiții, aș dori să știu dacă este posibil a instanța să-mi dea o decizie favorabilă având în vedere tote aspectele menționate mai sus.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Manuela Rășină, administrator
Asa e cu alienatorii, incearca sa mascheze contributia in natura, adica in prestatii si bunuri, a celuilalt parinte.

A cumpara copilului tau de mana cu el hainele care ii plac, rechizitele care il inveselesc si platitul aparatului pentru indreptarea dintilor este ce doamna Proastasatului?
De ce sa nu plateasca direct nerezidentul toate aceste lucruri?
Nu cumva sa vada copilul ca si acesta contribuie la bunastarea lui?
Nu cumva pentru ca rezidentul daca ar fi primit banii i-ar fi folosit altfel, mai mult pentru el?
Dintre toate mamele care s-au plans aici ca fostul nu le da pensia alimentara sau ca le da 100 luna, nu am intalnit una care sa zica ca daca nerezidentul s-ar duce si ar cumpara si ar plati copilului s-ar supara. Din contra, ar face lista bucuroase.
De ce? Pentru ca atunci cand esti onest, cand intentiile tale sunt nu sa iti sicanezi fosta relatie si pui binele copilului mai presus decat orice, pensia in natura nu e deloc o problema ba chiar un beneficiu.
In unele luni sunt cheltuieli mai mari in altele mai mici. Ca daca iti cade copilul si isi sparge sau rupe un dinte plus o mica raceala, bugetul pe care teoretic il avea alocat in luna respectiva s-a triplat. Si mi se pare benefic copilului ca aceasta diferenta sa fie suportata de amandoi nu de un singur parinte.
Doamna Proastasatului, plangerile si procesele sunt responsabilitatea rezidentului si a nerezidentului, nu mai bagati copilul la inaintare, ca nu i se fac copilului ci sunt despre copil. Ca nerezidentul alege uneori sa faca din asta o arma pentru a-si aliena si mai tare copilul e partea a doua. Insa ar fi bine frumos si matur sa se asume responsabilitatea.
sa stie si copilul de unde i se trage, astfel incat, daca tot e sa aiba amintiri, sa le aibe pe cele corecte si complete.

Copilul trebuie sa stie ca e iubit in felul lui de fiecare parinte. Ca insistati sa aruncati cu noroi si sa va tavaliti in troaca pe principiul ca minorul trebuie sa stie de unde i se trage, spune multe despre cel care face asta nu despre cel care deschide actiunea.
Vedeti dumneavoastra, daca o bunica sa zicem isi intampina ginerele la programul de vizita urland "sobolanul, sobolanul" si jignind-ul, asta nu spune nimic despre ginerele respectiv. Arata insa despre respectiva bunica ca este o descreierata cu mari probleme psihice.
Mi-a placut mult in Pasarea Spin cand Mary Carson la 80 de ani se indragosteste de preot si pentru ca nu poate sa il aiba decide sa ii ruineze viata. Asta mi-a spus si cand am vazut respectivul filmulet cu respectiva bunica. O femeie care distruge viata nepoatei pentru ca a imbatranit, pentru ca nu mai e atragatoare si stie ca nu trezeste decat dezgust in barbatul pe care il doreste desi a fost sotul fiicei.
Altfel ma intreb eu, de ce o bunicuta blajina nu ar vorbi civilizat si nu ar fi de acord ca fostul ginere sa cumpere el cele necesare copilului?
Hai nu zau. Cel care hartuieste, din lipsa de profesie si ocupatie mama e desigur, ca orice nebarbat, absolvit de orice vina. Vinovat e cel ce poate duce. Aici va dau dreptate. Vinovat nu poate fi decat leul. Sobolanul fuge!
In troaca probabil traiti dvs si mai ales intr-una morala a unui om bolnav, care imagineaza scenarii cu conotatii sexuale deviante, tipice dezaxatilor. Greata sau mila?
Cat despre bunicuta pe care o imaginati alaturi de alti frustrati, vise placute va doresc. Intre timp, reala sau imaginara, bunicuta s-ar putea sa traiasca mai departe, spre disperarea frustratului, si sa le ofere fiicei si nepoatei ceea ce ratatul nu poate si nu va putea niciodata. Ceea ce ne duce la concluzia, ca batrana precum e bunica, ca orice alta bunica, e mai capabila decat barbatul tanar, care nu produce pe lumea asta nimic in afara de victimizarea, pe care o castiga de la ceilalti ratati.
Si da, bine face bunica, imaginara sau reala, permitandu-i copilului sa afle adevarul, inclusiv ca tatal ii pericliteaza calitatea vietii,prin pomenile pe care le cere ratatul prin instante, incercand sa dobandeasca bani pe alte cai decat prin munca.
Ultima modificare: Joi, 15 Martie 2018
proastasatului, utilizator
Doamna PS, hartuiala nu are absolut nici o scuza.........atunci cand este hartuiala.
Atunci cand esti acuzat de hartuiala pentru ca iti vizitezi copilul la programul de vizita stabilit de instanta nu e hartuiala ci boala celui care se interpune intre un parinte si copilul lui.

In troaca probabil traiti dvs si mai ales intr-una morala a unui om bolnav, care imagineaza scenarii cu conotatii sexuale deviante, tipice dezaxatilor. Greata sau mila?

Eu nu am imaginat nimic, am vazut o femeie in etate fara sutien care incerca sa profite de acest aspect. A fost trist, a fost penibil, a starnit mila. Ca e sobolan sau leu sau naparca, cand ceva trezeste repulsie toate animalele actioneaza in mod identic. Pacat ca anumiti oameni, barbati sau femei nu inteleg ca au imbatranit si nu accepta asta.

Cat despre bunicuta pe care o imaginati alaturi de alti frustrati, vise placute va doresc.

Oh Doamne, cosmaruri de genul acela nu as dori nici celui mai mare dusman al meu. Am batut in lemn sa stiti.

bunicuta s-ar putea sa traiasca mai departe, spre disperarea frustratului, si sa le ofere fiicei si nepoatei ceea ce ratatul nu poate si nu va putea niciodata.

Aici va dau mare dreptate. Nebunia, aroganta, rautatea, frustrarea si boala de care da dovada femeia respectiva, nu va putea fi probabil oferita de niciodata de bietul tata injurat ca vine la programul de vizita.

Ceea ce ne duce la concluzia, ca batrana precum e bunica, ca orice alta bunica, e mai capabila decat barbatul tanar, care nu produce pe lumea asta nimic in afara de victimizarea, pe care o castiga de la ceilalti ratati.

Cu siguranta ca sunt femei, batrane, bunici, care fac si pot face mult mai multe decat un barbat, sau fost ginere, sau altcineva. Toata lauda si stima pentru ele. Insa nu e cazul doamnei de care vorbim care isi obliga nepoata sa auda cum ii injura tatal si care declara apoi nevinovata ca ea nu se opune programului de vizitare. Sa inteleg ca apelativul "sobolan" este cumva o indemnare la afectiune paterna?
Sau in modul in care la alta postare indemnati la violenta fizica impotriva tatilor si palme peste gura , acum ridicati in slavi si violenta verbala? Doamne sfinte, aveti o limita?

Si da, bine face bunica, imaginara sau reala, permitandu-i copilului sa afle adevarul, inclusiv ca tatal ii pericliteaza calitatea vietii,prin pomenile pe care le cere ratatul prin instante, incercand sa dobandeasca bani pe alte cai decat prin munca.

Daca bunica imaginara ar permite copilului sa afle adevarul ar fi de admirat, de aplaudat. Bunica imaginara insa prezinta copilului ceea ce spera ea sa fie realitate. Iar instantele si procesele penale de care s-a umplut fata ei arata cat de mare e diferenta intre ce sustine bunica si realitate.
In plus, sa zic ca parinte, unui copil nu ii trebuie impus un mod de a gandi, trebuie lasat sa aleaga. Atunci cand teoreticul tata ii vine la programul de vizita si bunica care o ingrijeste o inchide in casa si fuge si injura pe bietul om......copilul respectiv nu mai are nici o optiune.

Nepoata impoteticei bunici nu are nici o calitate a vietii. Nu pentru ca tatal care plateste peste pensia alimentara ar fi un nenorocit. Nu are calitate a vietii pentru ca nu e iubita. Pentru ca mama si bunica i-ar face orice daca ar sti ca asta ar ingenunchea tatal. Si nici nu vor permite sa aiba o relatie fireasca cu aceasta, sa creasca, sa vorbeasca la telefon, sa stabileasca singuri cand se vad pentru ca le-ar scoate din ecuatie. Iar pentru renuntatul la fostul ginere, la sobolan, la terminat, la distrus, la capusa.......nu e pregatita niciuna dintre ele.
When, utilizator
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Vai dar de ce asa inversunata doamna ps? Se pare ca unii nu reusesc sa dea nici pe forum un raspuns fara sa jigneasca, greu cu educatia, unora le lipsesc notiuni elementare si un bun simt minim. Bineinteles ca ginerele este un ratat, sobolan,un frustrat, disperat, incapabil de nimic si vrea sa obtina mai nou bani, si ea un leu...lol, asta a fost chiar funny.
Auziti doamna ps, da bunicuta i-a explicat nepoatei cam cate plangeri i-a facut sobolanului de tata (este cam greu ca trebuie se treci prin tot codul) ? Sau cand tatal era chemat saptamanal prin instante pentru toate ineptiile si inventiile? Cine pe cine hartuieste? Daca bunicuta ar vrea linsite si normalitate, ar obtine asta instant, dar nu-i asa ca ar deveni inutila in lipsa "luptei"?
Bunicuta ar trebui sa inteleaga ca oricati bani i-ar oferi nepoatei, nimeni si nimic nu o sa poata sa compenseze raul imens pe care i-l face rapindu-i dragostea tatalui, fie el si ratat, caine maidanez sau sobolan.
againstPAS, utilizator
Nu ma intereseaza nici cat negru sub unghie aplauzele, cu atat mai putin cele venite de ratati. Las acest interes celor care nu au confirmat in niciun capitol al vietii si cersesc bani facuti de altii si compasiune de la tovarasii de ros unghii.
Si nici nu vor permite
aici iar aveti dreptate. Am intalnit astfel de persoane. Multora le-a ramas vizionarea de filmulete, analiza sutienelor si plasmuirile sexuale bolnave, caci destinul e pe masura omului.
Iubirea fata de copil nu e monopolul tatalui biologic. Un copil e iubit de mama, de matusi, unchi, frati, veri, bunici etc
Pana una alta, din relatarea dvs bolnava, fie ea reala, fie imaginara, nu bunica si mama amusina la usile fostului ginere, sot, ci invers, deci sobolanul, ca sa va citez, e cel care nu poate renunta, nu ele. Si asta, probabil, pentru ca in amusinare consta intreaga lui viata, goala de orice altceva.
Intre timp, e posibil, ca bunicuta, fiica si nepotul sa se plimbe in vacante, sa si vada de cariere si mai ales, aici e cazul sa-i dati drumul la ros de unghiute, sa nu dea doi bani pe pensia de la taticul, fie ea mai mare sau mai mica.
Chiar ma intrebam cat va mai dura agpas pana va anunta when sa treceti la tastare, ca la munca nu pare a fi cazul! Prietenul dvs when cand scrie scenarii bolnave si foloseste cuvantul troaca, probabil ca vroia sa scrie acasa si a folosit un sinonim, trebuie sa afle, ca si dvs de altfel, ca mai exista si unii care nu-ti tolereaza astfel de comentarii si ti-o mai si pleznesc drept in fata.
Cand descrieti povestea cu "lupta" si cine n-ar mai avea ce sa faca, va invit la un respect minim pentru scenarii plauzibile., anume: cel care are bani are ocupatia de a-i face macar, cine n-ar nici cariera, nici familie, nici bani, doar acela s-ar plictisi in lipsa "luptei" si nu ar mai avea nicio explicatie pentru intreaga sa viata de esec, caci ce-ar mai zice ca face de dimineata pana seara?
E bine insa cand copiii incep sa inteleaga cat mai devreme ce face fiecare din cei doi parinti ai lui pentru el. Sa nu aiba nedumeriri. Intre timp, hartuitorul isi poate perfectiona povestea de victima, doar ca nimeni, in afara altor obsedati, nu-l va crede, dar chiar mai mult.....nici macar nu-l va asculta! Succes la ros unghii si la plasmuit orori alternativ cu povesti de victima cu rol la caminul cultural.
proastasatului, utilizator

Alte discuții în legătură

Influența negativă a tatălui asupra copilului. ce pot face pe cale legală? Honey32 Honey32 Buna ziua. Am o problema cu fostul concubin si cu relatia lui de tata cu fiica noastra. De fiecare data cand o aduce (dupa vizita la el) fetita, de 2 ani si 5 ... (vezi toată discuția)
Plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei de întreținere. cât de repede credeți că se vor lua măsuri? ContSters473168 ContSters473168 Buna ziua ,la data de 19 aprilie am facut o plângere penală pentru nerespectarea hotărârii judecătorești cu privire la plata pensiei ... (vezi toată discuția)
Copil luat cu forța de tata în cadrul programului de vizită. cum se poate rezolva? Monica liviu Monica liviu Ce se poate rezolva daca am terminat divortul si copilul este incredintat mamei si tata are drept de 2 zile pe luna si copilul plange ca nu vrea sa se duca si ... (vezi toată discuția)