De ce a fi parintele cuiva e ceva penibil? Dumneavoastra atat de rusine va este cu copilul dumneavoastra incat ati ezita sa va inscaliti drept mama ei? Trist, imi pare rau, regret.
Penibil iar, when! Mie nu imi e rusine cu copilul meu, ci ma comport astfel incat el sa fie mandru de mine si eu un exemplu pentru el, caci asta e sensul vietii, nu invers. Sigur ca si parintele e mandru de copilul lui, dar nu se legitimeaza prin el, caci parintele e adultul (sau ar trebui sa fie). Grea diferenta, imi dau seama.
Si cum bine spuneati, figura paterna poate fi inlocuita, uneori cu succes imens, Ia uitati-va la adoptiile de succes.
Dar cand esti o nulitate, fireste ca nu-ti ramane nimic cu ce sa te mandresti din ceea ce esti tu insuti si atunci, te ascunzi, daca nu dupa tomberoane, in restul timpului, dupa poalele nevestei sau ale copilului! hahaha Si iti spui: "ce-i drept sunt o nulitate, dar m-a fericit Dzeu cu un copil sanatos si frumos, fapt pentru care Lui ii multumesc, si care, crescandu-l ma-sa, mai e si exceptional la scoala. Uite asa, eu, un neispravit, ma semnez tatal lui vasilica, ca poate crede lumea ca as fi avut si eu vreo contributie la educatia lui"
Nu am gasit cateva exceptii when, lumea e plina de astfel de exceptii. Toate generatiile post razboi, crescute preponderent de mamele ramase acasa, au dat la randul lor oameni fericiti, capabili, onesti etc. Nicio statistica nu a demonstrat inversul!
In schimb, "fericitul" inventator al lozincii cu alienarea, s-a sinucis de prea mulata incredere in sine, prea plina fericire si prea desavarsit echilibru. Precum ziceam cu curcile. Lesina de ras.
Prima oara ca va dau 100% la 100% dreptate agpas in autoportretul pe care vi l-ati facut. Lolek si Bolek.
ps: Ramane cum v-am spus. In afara de dvs insiva nu cred sa mai fie multi care sa va creada importanti. Unii chiar nu conteaza. Ce o fi atat de greu de inteles?