avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 923 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Da, da, ai dreptate. Hai ca maine, poimaine, incepem cu articole care ni se par dificile sau care ridica probleme , din cod. Multumim de sfaturi, eu am baut deja 2 litri de lichid/ lapte rece si apa minerala...si citesc din codul de procedura penala...incepe sa se aseze...Legile de unde le aveti?
Curaj oameni buni, că nu este chiar greu să intri la SNG. Prin muncă și perseverență puteți obține rezultate foarte bune. Cât despre mine, în realitate eu nu am reușit la INM ci direct pe post (la concursul pe 5 ani vechime). :D Acuma, revenind la lucrurile serioase - respectiv materialul pentru examen - nu știu dacă s-a observat, dar am făcut mai demult un upload cu legile pentru concurs (desigur, este vorba de materialele pentru disciplina ''organizare judiciară''). Le puteți găsi aici:
www.avocatnet.ro/content/for...
floare de gheata a scris:

Stii, trebuie sa joci cum ti se canta spune un proverb romanesc!
Daca ei puncteaza stric la obiect articole din cod, atunci digeri articole din cod!
Daca ei punctau dezvoltari din Boroi, Ciobanu, etc atunci digeram tratate!

zz-man are dreptate foarte mare, tinand cont ca a trecut de mult de ce facem noi si ca deja este la inm, nu-i asa zz-man? Deci luati aminte si tineti cont ca nu ne invata de rau!!!:magic:
Spor la invatat si nu uitati: fara cafea, fara alcool, fara bauturi acidulate , fara tutun, pe caldura asta! :giggle:

nu vorbeam despre ce puncteaza ei. inteleg f bine limba romana. ma intereseaza sa inteleg eu ce citesc. imi inchipui, sau macar vreau sa cred, ca cei care dau la SNG sunt la fel de capabili ca si aia de la INM. Nu cred sa fie cineva pe aici sa nu gandeasca mai departe de lungul nasului sau de litera codului. Ar fi tragic sa fie altfel, si sa apara inca o transa de "functionari", nu de juristi. adicatelea oameni instruiti si practicieni de drept.
Ultima modificare: Joi, 12 August 2010
ContSters161164, utilizator
Toti am citit mai mult decat in cod, sunt sigura deoarece chiar sunt notiuni care este necesar sa le dezvolti pentru tine , pentru a intelege si prinde ideea articolului. In plus avem si cunostintele destul de bogate din anii facultatii de drept! Nu cred ca ne trebuie tratate de nu mai stiu cine pentru a prinde esenta ! Baza este aceeasi !!! Orice tratat sau coduri comentate si adnotate sunt arhi suficiente ! Doar ca aici din pacate ne rezumam doar la coduri!
Sau poate tu te referi la cei care au terminat alte facultati si nu prea au avut tangenta cu dreptul.... ei... aici este intr-adevar o mica problema! E greu sa asimilezi in 3 luni ce altii mananca cu lingurita 4 ani in facultate + alte luni de pregatire pentru diverse examene pe posturi ! Aceea vor fi transa de "functionari"!!!:(( Si din pacate aceea vor fi (daca iau examenul, datorita norocului sau proverbului ...) cei ce nu vor stii mai mult decat muchia codului!!!:)) si carora sa le fie frica sa si stranute ca sa nu le zboare cumva postul darmite sa-si mai spuna parerea cu privire la vreo pricina!!!#-o
floare de gheata, utilizator
MayeMaye a scris:

Da, da, ai dreptate. Hai ca maine, poimaine, incepem cu articole care ni se par dificile sau care ridica probleme , din cod. Multumim de sfaturi, eu am baut deja 2 litri de lichid/ lapte rece si apa minerala...si citesc din codul de procedura penala...incepe sa se aseze...Legile de unde le aveti?

Mayemaye hai sa incepem cu civilul! Asta de regula ridica probleme ! Putin de invatat spun unii, dar destul de complex spun eu ! Sa incercam sa ne gandim un pic cam ce ar putea pica (mai important ) din diferite sectiuni! Ce vi se pare mai dificil, voua dragi colegi de suferinta ! Caci papagali nu suntem, avem creier deci judecam si analizam LA CALD!:P
floare de gheata, utilizator

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)