avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1180 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
Bubualex a scris:

ankmag a scris:

Va rog sa ma ajutati si pe mine.
Voi ce ati invatat la "Incidente procedurale referitoare la compunerea si constituirea instantei"?

in ceea ce priveste alcatuirea instantei, eu am retinut numai atat:
La prima instanta, completul este format dintr-un singur judecator.
In apel, completul este format din 2 judecatori, iar in recurs din 3 judecatori.
La CSJ completele de judecata se formeaza din 3 judecatori ai sectiei respective.

Voi ati invatat altceva sau aveti completari?

dupa mine, aici intervine tratatul. Bau!!! La sujetul asta intra exceptia de necompetenta, declinarea, conflictele de competenta.

Adicatelea...tot trebuie sa rasfoim tratatele, daca nu s-au regasit in cod, nu?
Bubualex, ai dreptate, sunt subiecte pentru care trebuie sa mai consultam si tratatele, dar in principiu codurile sunt cele care conteaza si legile.
Voi cum mai stati cu invatatul? A si apropo La multi ani, chiar daca e mai trziu pt ca ieri u am intrat, tuturor celor ce se numesc Maria, Marian si alte derivate!:)
Spor la invatat si o zi cat mai frumoasa!
ba eu zic ca se gasesc, desi cam rasfirate. trebuie spilcuit, pentru segmente ale aceleiasi chestiuni. pentru incidentele alea, se consulta art. 24-27 din Cpp, daca nu ma insala memoria.
tratatul e bun pentru ca de regula dezbate subiectul in context, leaga un sujet de altul.
In plus, cand ai dubii legat de ce intra la un subiect anume, te uiti la cuprinsul unui tratat si afli.
Invatatul merge aiurea si anevoios, din lipsa de timp, cel putin la mine.
Bebele meu ori are dureri de eruptie dentara, ori are nervi, pur si simplu. inca putin si capiez.
Mai scade si concurenta pe loc in felul asta... Spor mult si salutari!
Ultima modificare: Luni, 16 August 2010
ContSters161164, utilizator
Bubualex, bebelul tau e un dulce! Sa fie sanatos si cuminte! Spor si ai sa vezi ca ne vom intalni la examen. Bebitul tau stie ca mai e timp pana la examen si de aceea vrea sa aiba toate problemele unui bebe mic acum pt ca apoi sa te lase sa inveti. Mult spor!
Buna.
A mai sunat careva la SNG sau a trm un mail sa intrebe de examen, daca se stie ceva?

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)