salutare, natiune! va supun atentiei o chestiune si vreau sa stiu daca ati mai intalnit fenomenul: frunzaream sujete din anii trecuti, la procedura penala.
Primul subiect pe foaie: locul de citare a partii vatamate, daca nu se cunoaste adresa unde locuieste sau locul de munca. Am raspuns automat: consiliul local, bla bla bla. 177 Cpp. La barem, acelasi raspuns. Nimic rau pana aici. Insa, cand am citit din nou enuntul si articolul aferent, nu am putut sa nu remarc: art se refera la invinuit sau inculpat. Dar enuntul cere pt partea vatamata. E o greseala de redactare din partea SNG, cel mai sigur. Dar ce facem daca ne intalnim cu asa ceva la examen??? Eu una am raspuns pe pilot automat, si a fost ok. Dar tare imi e ca tot omul se uita a doua oara pe enunt si isi si verifica raspunsurile. Daca faci raspunsurile ca lumea si dus de nas sau doar in eroare de genul asta de gafe iti compromiti lucrarea? e drept ca se pot ridica si observatii, in timpul examenului, dar nu e oare ideal si normal sa acorde ei insisi ceva mai multa atentie? intreb si eu, retoric... daca mai remarcati de astea, dati si voi de veste pe aici... seara buna
[ link extern ]