avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 439 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Magistraţi şi Admitere în ... admitere sng 2010
Discuție deschisă în Magistraţi şi Admitere în magistratură

admitere sng 2010

Buna ziua! As dori sa incerc la SNG in 2010 si as vrea sa intreb persoanele care au dat examen care sunt cele mai bune carti de pe care au invatat?
Multumesc anticipat!
ema-denisa a scris:

buna tuturor!
ma alatur si eu discutiilor voastre, dupa cateva saptamani in care v-am tot citit. sunt mamica de 6 luni si m-am hotarat ca in acest concediu de crestere copil sa imi incerc cunostintele/norocul, daca nu la INM, macar la SNG. Pe mine ma ingrijoreaza mai mult repartizarea finala. nu sunt dispusa sa ma mut oriunde in tara chiar si pt. un an.
Poate dintre cei care au terminat cursurile sng si acum sunt pe posturi, sa aflam cate ceva despre cum se pot afla locurile vacante la un mom. dat sau ceva de genul...as putea opta intre 2 judete, dar c-am atat.

:)
Cauta hotararea nr.183 din 17 martie 2010 si citeste pagina 2 sus, cu repartizarea absolventilor ca se face luandu-se in considerare optiunile privind localitatile. Normal ca te da in localitatea ta , bine-nteles daca exista judecatorie/parchet/tribunal, etc ., pentru ca ei chiar mentioneaza in al doilea paragraf ca doresc diminuarea cat mai mult a cheltuielilor legate de compensarea chiriei.
Deasemenea poti citi si ce a spus d-na Cristiana Craciunescu, Director Scoala Nationala de Grefieri privitor la formarea profesionala a grefierilor din Romania. Este bine de stiut.
Si bine-nteles de baza poti lua Regulamentul de organizare si functionare al Scolii Nationale de Grefieri din 2007figureaza. Acolo ai toate informatiile privitoare la mod desfasurare concurs, examen, admintere, obligatii cursanti.... Locurile le aflii acum in iulie cand se afiseaza anuntul ptr. concurs. Ele se dau in baza comunicarilor fiecarei instante in parte de ce locuri au vacante. Vezi si tu daca instanta din localitatea ta sau din alta localitate apropiata are locuri afisate si atunci depui dosarul.
De invatat probabil stii: codul de procedura civila, codul de procedura penala si organizarea judiciara. Apoi scoti subiectele de la SNG din alti ani si vezi cum stai cu materia invatata... Daca nu stai bine.... mai bine stai acasa ca noroc fara sa inveti nu exista sincer. Daca nu ai invatat ce sa scrii, ca povesti sau amintirile nu se puncteaza?!! Baza aici e tocitul, sa stii articolul ca in cod sau lege altfel esti depunctat la greu :stunned:#-o
Apropo... eu sunt convinsa ca concursul se va tine , doar trebuie sa avem rabdare sa afiseze pe net. Nu toata lumea e in buna dispozitie cand sunam sau poate nici ei nu au inca toate informatiile. Asa ca hai sa nu-i mai stresam si sa mai asteptam 1 saptamana ca nu murim...
Rabdarea e o calitate la grefieri sa stiti.....
Spor la invatat si multa sanatate lui bebe!

Ultima modificare: Vineri, 25 Iunie 2010
mihaeladaroiu, utilizator
-cand au afisat calendarul estimativ nu se stia ca o sa organizeze in februarie acest concurs.
-dupa cum scrie si in legile de organizare concursul se organizeaza o data pe an
( o data a fost deja in februarie)
-s-a propus o modificare a legii de organizare si de asta asteapta raspuns de la csm, daca aproba aceasta modificare se va mai organiza inca un concurs, daca nu ...NU.
PANA ATUNCI SPOR LA INVATAT
Dar in calendarul estimativ scrie clar ca examenul se va da in sptembrie.
cand au afisat calendarul estimativ nu se stia ca o sa organizeze in februarie acest concurs. ESTIMATiv..... poate suferi modificari#-o
viorica84 a scris:

cand au afisat calendarul estimativ nu se stia ca o sa organizeze in februarie acest concurs. ESTIMATiv..... poate suferi modificari#-o

eu cred ca faptul ca s-a dat in februarie a fost o exceptie(din cauza faptului ca au ramas f multe locuri neocupate) si in septembrie sau mai tarziu se va da din nou

Alte discuții în legătură

Admitere sng 2013 DahliaNoir DahliaNoir Executivul a aprobat marti, 30.10.2012, in cadrul sedintei de guvern, proiectul de Hotarare pentru modificarea Hotararii Guvernului nr. 652/2009 privind ... (vezi toată discuția)
Admitere sng 2012 Iulia Toader Iulia Toader Stie cineva dupa ce carti trebuie sa invatam pt examenul de admitere la SNG? (vezi toată discuția)
Sng 2011 renegation renegation M-am gandit ca mai sunt doar cateva zile din acest an si nu mai este nici o sansa ca SNG-ul sa afiseze vreo data pentru acest examen. Va atasez mai jos ... (vezi toată discuția)