Este legal ca membrii aosciatiei de proprietari sa renunte la calculul contravalorii energiei termice consumate pentru incalzire cu ajutorul repartitoarelor?
Mentionez ca acestea au fost instalate in urma cu cativa ani, iar acum mai mult de 80% dintre proprietari doresc sa renunte la acestea, energia termica urmand sa fie calculata pausal in functie de suprafata fiecarui apartament.
Mai mult, unii proprietari si-au extins suprafetele prin includerea balcoanelor sau au marit suprafata radianta (marit numarul de elementi ai caloriferelor, schimbarea acestora cu unele cu caracteristici tehnice superioare).
Am inteles ca incepand din data de 1 octombrie este obligatorie utilizarea repartitoarelor (HG933/2004, modificata prin HG609/2007).
Ce se poate face?
La noi in bloc mai exista o familie care are centrala termica de apartament si platesc doar spatiile comune .
Nu i-am intrebat cat platesc.
Referitor la intrebarile puse de dvs : intre salon si bucatarie nu exista usa si de obiei functioneaza doar caloriferul din salon si in bucatarie este destul de rece (are 18mp ) si noi nu deschidem aragazul ca nu as suporta .
Va imagininati cat ar trebui sa platim daca il deschidem si pe acesta (va spunea ca factura de caldura pt luna decembrie este 309 Ron )
Apartamentul are ferestre pvc cu geam termopan dar pardoseala a fost placata cu gresie si cred ca mai aduce si ea un plus de disconfort .
Am spus ca 2 calorifere merg aproape permanent luand in calcul ca cel din camera copilului este un calorifer mic de 5 elementi (camera are 13 mp ) iar cel din sufragerie are un numar de elementi aproape egal cu cel din dormitor si indici de corectie oarecum asemanatori (1,98 si 1,58 ) .
Astfel noaptea functioneaza cel din dormitor si ziua functioneaza cel din salon atunci cand suntem acasa .
Totusi ziua e tare frig in dormitor si bucatarie , adica am ajuns sa simt ca platesc mult si stau in frig .
Problema este ca nu suport frigul .
Sunteti din Bucuresti?
Am sa va dau niste exemple de cost caldura la apartamente cu 3 camere cu suprafata de 72 mp, pentru luna decembrie (apartamente contorizate), in Sebastian:
- 143 - neamenajat (parter)
- 189 - amenajat cu termopan
- 275 (cu copil de cateva luni) - termopan partial
- 230 (cu copil de 3 ani) - termopan
-128 (cu copil scolar mic) - termopan
- 99 cu termopan
-105 (cu copil la gimnaziu) - termopan
- 73 fara termopan, o singura persoana
- 188 (cu copil scolar mic) - cu termopan
- 260 (regularizare , avand obiceiul sa nu dea citirile) - neamenajat
- 152 - amenajat cu termopan
- 84 (ultimul etaj) - termopan
- 170 (ultimul etaj) - fara termopan
Din aceste sume 42 lei reprezinta caldura pe spatii comune si tevi, scara fiind incalzita si pe holuri (caloriferele nu au fost dezafectate, usile la intrare si la ghene stau inchise in permanenta) si cca 11 lei comisionul de calcul.
Si va asigur ca acestia sunt oameni care nu tremura in casa de frig..... nici unii!
.....................
Si acum sa va dau exemplu pe aceeasi scara la garsoniere necontorizate (singurele apartamente necontorizate):
- 225 - neamenajat
- 223 - neamenajat
....................... Niciunul din apartamente nu are subventie la caldura.
Gratuitate la intretinere? Nu am auzit de asa ceva!
Daca va referiti la subventii, da, sigur, ele se aplica incepand cu noiembrie al fiecarui an si se termina in martie anul urmator.
Durerile de spate mai vin si cu varsta!...:)
.......................
:offtopic:
Am rugamintea sa va editati mesajele, daca dupa ele nu ati primit raspuns, astfel incat sa nu scrieti mesaje consecutive.