avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara in fct de salarul minim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara in fct de salarul minim

nelamurirea mea este urmatoarea: instanta a hotarat plata pensiei in suma fixa 150 lei..pe atunci fostul sot avea loc de munca.din martie 2008 nu mai lucreaza cu contract de munca si nu a mai platit pensia pe motiv ca nu lucreaza si nu are de unde.la un proces de abandon....o sa fie obligat sa plateasca 25%din sal minim pe ec....dar de unde plateste????e doar o diferenta de vreo 20 lei fata de cat trebuie sa plateasca acum.si daca iar ramane restant...iar trebuie sa dovedesc ca e rea credinta???
nu mai inteleg...nu are acum 150 lei pt ca nu are loc de munca,de unde are 25% din sal.min pe ec????zic si eu nu are...ca are der e ffff greu sa dovedesc ca lucreaza la negru,nu?:)
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 20:32, 4 Noiembrie 2009
Indiferent ca are sau nu venituri acesta e obligat la plata pensiei de intretinre. Tocai neplata acesteia pt mai multe luni echivaleaza cu reau-credinta. Incercati sa aflati unde lucreaza la negru
multumesc dna ioana_larisa,asa cred si eu .dar am primit sfaturi cum ca daca nu are carte de munca ...nu pot dovedii ca e rea credinta.faptul ca nu a vizitat-o si nu a dat un telefon de 1 an jumate,nu dovedeste ca e rea credinta?
Nu conteaza daca are sau nu loc de munca.Atata vreme cat exista o hotarare judecatoreasca definitiva si irevovabila trebuie sa o respecte.Daca nu o respecta mai mult de 2 luni savarseste infractiunea de abandon de familie.Nu trebuie sa asteptati, faceti plangere.S-a obisnuit liber si fara obligatii fostul sot.
of of..am facut plangerea acum 7 luni si inca nu a ajuns la procuror....el este din alt judet,nu a putut fi contactat la telefon si cica dureaza mai mult procedurile in cazul asta...astept...
Oare sotul dumneavoastra nu are nici un bun in proprietate?
Ati putea sa va adresati unui executor judecatoresc pentru executarea silita a dispozitiilor din sentinta. Si daca are un ajutor de somaj va putea fi executat, si daca are un autoturism sau orice alt bun... De ce nu?

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere - nedumerire ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! As avea si eu o nelamurire... Pe scurt: In urma cu mai bine de un an s-a pronuntat sentinta de divort intre mine si ex-sotul meu. Printre ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)