avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 519 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... pensie alimentara in fct de salarul minim
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

pensie alimentara in fct de salarul minim

nelamurirea mea este urmatoarea: instanta a hotarat plata pensiei in suma fixa 150 lei..pe atunci fostul sot avea loc de munca.din martie 2008 nu mai lucreaza cu contract de munca si nu a mai platit pensia pe motiv ca nu lucreaza si nu are de unde.la un proces de abandon....o sa fie obligat sa plateasca 25%din sal minim pe ec....dar de unde plateste????e doar o diferenta de vreo 20 lei fata de cat trebuie sa plateasca acum.si daca iar ramane restant...iar trebuie sa dovedesc ca e rea credinta???
nu mai inteleg...nu are acum 150 lei pt ca nu are loc de munca,de unde are 25% din sal.min pe ec????zic si eu nu are...ca are der e ffff greu sa dovedesc ca lucreaza la negru,nu?:)
Cel mai recent răspuns: RAMOnaBC , utilizator 20:32, 4 Noiembrie 2009
la o suma de aprox 30 mil vechi cam cat ar fi?
RAMOnaBC a scris:
multumesc=D>..parca incep sa primesc sfaturi in favoarea mea..pana acum primeam doar sfaturi negative. ...

:offtopic: Dumneavoastra nu ati primit sfaturi negative , ati primit raspunsuri juridice competente date de un avocat cu experienta asa cum este domnul avocat Claudiu Lascoschi , care v-a spus de ce sotul dumneavoastra nu poate fi considerat de rea credinta si drept consecinta nu poate fi facut vinovat pentru infractiunea de abandon de familie , asa cum este prevazuta in art. 305 din Codul Penal.

La stabilirea onorariul executorului judecatoresc se vor avea în vedere criteriile prevazute în art. 55 alin.3 din Ordinul 210/2001 – Regulamentul de aplicare al Legii 188/2000, cum ar fi: complexitatea si valoarea actelor de executare, efortul intelectual si raspunderea executorului judecatoresc pentru actul îndeplinit.

În vederea stabilirii onorariului, în functie de criteriile aratate, veti lua legatura cu executorul judecatoresc.

Onorariul executorului face parte din cheltuielile de executare care sunt în sarcina debitorului urmarit (cu exceptia cazului în care creditorul renunta la executare sau prin lege se prevede altfel) fiind stabilite de executorul judecatoresc prin proces verbal care este titlu executoriu si recuperate de la debitor odata cu executarea silita.

Potrivit dispozitiilor art. 3717 alin.1 Cod pr.civila “Partea care solicita îndeplinirea unui act sau a altei activitati care intereseaza executarea silita este obligata sa avanseze cheltuielile necesare în acest scop” cu precizarea din alin.2, 3 si 4 ca aceste cheltuieli sunt în sarcina debitorului urmarit (cu exceptia cazului în care creditorul renunta la executare sau prin lege se prevede altfel) fiind stabilite de executorul judecatoresc prin proces verbal care este titlu executoriu si recuperate de la debitor odata cu executarea silita.

Pentru 3 000 de lei ar fi necesar un avans onorariu de cam 300 de lei .

Onorariile minimale si maximale ale executorilor judecatoresti le puteti afla de la [ link extern ]

In vederea formării dosarelor de executare se vor depune la executorul judecatoresc toate actele pe care acesta le va cere .
negative pt mine...nu contest capacitatea d-lui claudiu lascoschi,Doamne fereste. stiu ca asa spune legea...dar legea ar trebui fi pt cei care intradevar nu savarsesc cu rea credinta aceasta "infractiune".legea imi spune sa merg sa-l caut in buzunare dar cu martori...sa-l caut in acte..peste tot....dar sa dovedesc ca am cautat,nu?cum sa fac asta?oare judecatorul nu se uita la imbracamintea lui...?eu nu imi permit haine de firma...el da...pai si cum asa,nu am bani sa platesc pensia....???in fine discutia asta nu-si are locul aici....dar..credeti-ma ca 3 000 lei....e o suma mare pentru copilul meu...si nu numai atat ..la cat dureaza procedura asta...or mai trece cateva luni..si uite asa se aduna...
Ultima modificare: Miercuri, 4 Noiembrie 2009
RAMOnaBC, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Majorare pensie de intretinere - nedumerire ContSters76214 ContSters76214 Buna ziua! As avea si eu o nelamurire... Pe scurt: In urma cu mai bine de un an s-a pronuntat sentinta de divort intre mine si ex-sotul meu. Printre ... (vezi toată discuția)
Rog ajutor urgent cu un sfat pensie alimentara LUMI1971 LUMI1971 Fostul sot are sa-mi achite pensia alimentara pe 7 luni consecutive.Pe motiv ca nu are loc de munca nu vrea sa mi-o plateasca.In urma procesului de partaj l-am ... (vezi toată discuția)
Nelamuri sentinta VintilaC VintilaC In ian 2019 am depus actele pt divort. In iulie 2019 s_a dat o sentinta in care scrie: \"Exexutorie de drept de la pronuntare, cu privire la capetele de cerere ... (vezi toată discuția)