romascanu a scris:
La intrare ar trebui sa stea scris: Atentie! Avocatnet da dependenta si dauneaza grav timpului liber.
Eu am descoperit avocatnet atunci cand am decis sa reduc motoarele alergaturii zilnice…
Intr-o zi am avut o revelatie. Din pacate m-a condus catre ea frica de moarte cu care paseam pe holurile Institutului Oncologic (deie Domnul sa nu mai trebuiasca sa calc pe-acolo).
Stiti de ce i se spune “satisfactie” profesionala si nu bucurie? Pentru ca reusita profesionala poate sa intre in conflict cu bucuria de a trai.
M-am intalnit cu reusita, alergand s-o descopar, dar am avut un sentiment ciudat incercand sa ma bucur de ea si neputand. Scoala-te tu ca sa ma asez eu! - asta-i singura lege a ei. Orice reusita profesionala isi are intotdeauna testamentul pregatit din timp, daca nu esti gata sa-ti privesti si restul vietii ca pe o fisa de post. Dar cum sa muncesti la birou ca la ocna si cu pretentia sa-ti placa?
Ne irosim timpul din care e facuta viata apasand pe acceleratie intr-o cursa nebuna. Naiba stie pentru ce. Alergatura asta iti poate aduce un castig, poti sa ai tot ce-ti trebuie, dar ajungi atat de stresat si de istovit incat nu-ti mai trebuie nimic.
Si daca va relatez astazi o inmormantare la care am fost participanta si nu “sarbatorita”, inseamna ca am decis sa-mi inmormantez alegatura dupa "cariera", "satisfactie" si “implinirea profesionala” - alta gogorita valabila doar la nivelul unei vorbarii mediocre.
Cum s-ajungi “implinit”!?! Asta inseamna sa dovedesti lumii ca …asta esti tot, ca doar de atat ai fost in stare. Pai, asta insemna ca mai mult pretuieste un “ratat” – macar in asta lumea vede posibilitati si calitati mai mari decat cele de care a dat dovada…
Citesem pana in ziua aceea cam toate definitiile “carierei profesionale” dar nu bagasem de seama ca acest cuvant sta in dictionar intre cancer si crima. A cui crima? A vietii asteia private si “banale” care merita traita.
Nemaialergand dupa nimic si nemaifacandu-mi o datorie din “cariera”, descopar ca ma pot bucura de profesia mea fara greutate pentru ca mai am si timp, mai am si timp pentru a trai.
Dar ati bagat de seama ca taranul, atunci cand nu da cu sapa, nu prea stie ce sa faca cu mainile si tot in coada sapei si le odihneste? Cam asa mi s-a intamplat si mie. Mi le-am odihnit …tot pe tastatura.
Atunci am descoperit avocatnet si am inceput sa raspund in forum daruind si altora din timpul meu. De-atunci rar mi s-a intamplat sa ma trezesc dimineata fara sa scriu macar un raspuns in forum. Sa dai! Sa dai! – iata o adevarata bucurie cu care poti incepe o zi.
Si totusi ceva ma necajeste . Ma necajeste ca oamenii confunda placerea noastra de a le darui si lor o parte din timpul nostru liber cu disponibilitatea de a ne ucide pana la nimicire intervalul diurn, socotindu-se indreptatiti sa ne umple casuta de e-mail cu interminabile expuneri. Unii cer mai mult decat li se poate darui, fara sa inteleaga ca mai mult inseamna totusi…activitate lucrativa si ca pentru asta avem fiecare din noi, probabil, cate un birou.
Stimata DOAMNA,
In primul rand, LA MULTI ANI! Sa va bucurati de sanatate si de dragoste!
In al doilea rand, dezamagirea care se citeste printre randurile dumneavoastra este un motiv extraordinar ca sa va ... reveniti. Alegeti partea frumoasa si optimista a vietii, fie ea profesionale sau personala. Nu va dau sfaturi, pentru ca uneori acestea sunt de prisos, mai mult strica decat ajuta... Se spune ca, atunci cand Dumnezeu inchide o usa, intotdeauna deschide o fereastra. Va doresc ca, prin ferestrele care va sunt deschise, sa intre atat lumina calda a soarelui cat si blanda adiere a vantului.
Si nu va mai chinuiti cu oamenii care nu stiu sa aprecieze o mana intinsa de ajutor. Ganditi-va ca nimic nu se intampla intamplator. Sa fii avocat in ziua de azi, nu numai ca este dificil, dar inseamna sa fii, in acelasi timp: psiholog, doctor, contabil, invatator, profesor si ... magician. Pentru ca numai asa reusesti.
Avocanet.ro este doctoria dumneavoastra. Sa-si faca efectul si sa va fie bine.