Suntem o asociatie condominiala locativa infiintata in baza L114/1996. Nu ne-am transformat(constituit) in asociatie de proprietari. Este legal se ni se aplice prevederile L230/2007 cu care nu avem nicio tangenta?
Le aratati exact chestia cu 45 de zile inauntrul carora pot contesta pe motive temeinice alegerea care s-a facut deja, iar daca insista cu cei 20% lasati-i, ca n-aveti incotro si faceti reclamatie la primarie.
Problema Dv. este ca nu sunteti asociatia de proprietari, inteleg...sau sunteti? Ca ati zis ceva de asociatie condominiala, v-am intrebat ce e aceea, dar nu mi-ati raspuns.
Ideea e, ca oriunde veti da de aceeasi problema, "existenta AP".
Precizez ca atunci cind sa infiintat conform conform L114/1996 ,cu prevederile de la data respectiva ,existau locatari(chiriasi) care ulterior au devenit proprietari de apartament. Desi au existat prevederi legale de fi transformate in AP, acest lucru nu s-a produs.....(sunt numeroase cazuri in oras). Intrebrea mea se referea ca daca legal se poate aplica L230 ?
E dificil de spus si asta pentru ca asociatia de locatari, pentru ca asta sunteti, ar fi trebuit sa se transforme, conform prevederilor legale din Legea 230 / 2007 in asociatie de proprietari si sa functioneze in conformitate cu aceasta lege.
Asociatia Dv. de locatari (proprietari) functioneaza tot dupa legea 230 pentru ca ea izvoraste din legea 114/1996.
Prin legea 230 si obligativitatea de a va transforma in asociatie de proprietari, capatati personalitate juridica si deci cod fiscal si reglementati administrarea proprietatii comune si diverse aspecte legate de relatia Dv. ca persoana juridica (cand veti capata acest statut) cu restul institutiilor.
Faptul ca mai exista asociatii de locatari in oras sau in tara nu e o justificare si veti avea probleme diverse din aceasta cauza, ca cea de fata de exemplu, cand nu stiti ce aveti de facut.
Durerea mare este ca L230 nu mai obliga sa se transforme in AP, ca de altfel multe prevederi lasate in aer : ex. ref. la administrare...'poate angaja un administrator....' nu
iar in norme HG1588/2007 o incurca si mai rau ....'CE poate prelua atributiunile administratorului'...
Si de aici deilema. Daca nu se transforma in AP.....