avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 848 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aplicarea legii 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aplicarea legii 230/2007

Suntem o asociatie condominiala locativa infiintata in baza L114/1996. Nu ne-am transformat(constituit) in asociatie de proprietari. Este legal se ni se aplice prevederile L230/2007 cu care nu avem nicio tangenta?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:14, 10 Noiembrie 2009
Luati legatura cu politistul de proximitate care raspunde de blocul Dv. si/sau cu un reprezentant de la primarie (compartimentul care se ocupa de relatia cu asociatiile de proprietari) si solicitati-le sa vina si sa vorbeasca cu Dv. si/sau sa asiste la adunarea generala nou convocata, unde va prezentati si Dv., impreuna cu comitetul recent ales.
E bine sa aveti la indemana si PV al adunarii generale in care ati fost ales.

La acea AG care se va desfasura, daca se va desfasura, pentru ca ea trebuie sa intruneasca si conditiile de cvorum, spuneti oamenilor ca problemele din asociatie nu se pot rezolva batand din palme si ca cei care aveau de contestat alegerea Dv. aveau la dispozitie, legal, 45 de zile sa faca aceasta contestatie in instanta.
.............
Convocarea unei alte adunari generale este nelegala atata timp cat nicio instanta nu s-a pronuntat ca prima ar fi fost viciata.
..............
Constituiti-va in AP numai pe blocul Dv., in cel mai scurt timp. O sa va ia un pic de timp, dar merita si va asigur ca e mult mai usor de condus o asociatie mai mica, decat un colos "cu picioare de lut". Insist asupra acestei solutii.
Ultima modificare: Duminică, 8 Noiembrie 2009
elga50, moderator
O sa incercam amiabil. Oricum nu tinem de 'functii' care in loc sa ne dea satisfactii ...ne creaza numai batai de cap...
Va multumesc pentru sprijinul acordat.
Cu stima
np
Legea 230 nu se poate aplica asociatiilor de locatari.
Dar dupa care lege functioneaza totusi? Ca in acele blocuri se traieste, sunt facturi de platit, sunt cladiri de intretinut. Ma refer la procedurile care organizeaza aceste entitati si le fac sa functioneze intr-un fel.
Aduceti si argumente cand lansati o idee, va rog.
Tinand cont de experienta dvs., am considerat ca nu mai este nevoie de argumente, dar iata cateva:

1. Asocatiile de locatari sunt in afara legii.
2. Legea 230 si HG 1558 reglemeteaza doar functionarea asociatiilor de proprietari, nu pe cele de locatari.
3. In mod normal, aceste asociatii de locatari nu au voie sa aiba angajati (administrator, femeie de serviciu), pentru ca nu au dreptul sa o faca dintr-un motiv simplu: nu au personalitate juridica.
Asa cum foarte bine stiti, modificarea Legii 230 a eliminat termenul-limita pana la care asociatiile de locatari trebuiau sa se transforme in asociatii de locatari.
Ca in ele se locuieste si exista facturi de platiti si o intretinere de calculat, asta nu contest, aici ar trebui sa intervina primariile, dar, acolo, ca si in unele asociatii, somnul este profund si, din pacate, naste monstrii.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
Armenteros, utilizator

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)
Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)