avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 897 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... aplicarea legii 230/2007
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

aplicarea legii 230/2007

Suntem o asociatie condominiala locativa infiintata in baza L114/1996. Nu ne-am transformat(constituit) in asociatie de proprietari. Este legal se ni se aplice prevederile L230/2007 cu care nu avem nicio tangenta?
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 04:14, 10 Noiembrie 2009
....printre altele CE preia atributiile administratorului numai pe scurta durata, nu permanent.
Aveti textul legii in topicul "Documentatie specifica asociatiilor de proprietari" din fruntea sectiunii.
Multumesc ! Dar am o problema cu asociatia (ciudata) condominiala locativa : in statut la adoptarea hotaririlor AG este prevazut 2/3 din total membri.....
Prevederile statututlui nu pot fi altele decat cele din lege.
Cel mai bine este sa va faceti asociatie de proprietari in blocul Dv. si nu veti mai avea probleme de genul acesta.
Revin la cei 20% : nu au lat legatura cu presedintele in functie si nici cu mebrii CE.
Au luat la cunostinta prin afise la puse la usile de la intrarea in imobil,ca este convocata AG, si de la unii proprietari ca li s-a cerut semnatura pe diverse motive (suntei multumiti de caldura ? pe multi au reusit sa ii pacaleasca si indifrerent de raspuns i-au pus sa semneze, dar majoritatea au solicitat sa citeasca ce scrie pe convocator moment in care 'initiatorii' sau eschivat)
Ce se poate face conform L230 ?
Ajutati si dv sa se faca acea adunare generala si discutati acolo toate problemele.
Inteleg, din ce spuneti, ca sunteti in conducerea asociatiei si ca nu vreti sa aiba loc aceasta adunare generala. Eu va sugerez sa ajutati, sa organizati adunarea, sa pregatiti materiale, documente si sa participati la adunare. Vreti sau nu vreti oricum daca-si pun oamenii in minte sa faca adunare, o fac, iar dv daca sunteti impotriva aveti numai de pierdut. Daca presedintele, comitetul sunt corecti, acum au ocazia sa explice, sa se consulte cu proprietarii.

Alte discuții în legătură

Asociatia de proprietari lucian67 lucian67 buna dimineata , as dorii daca se poate sa ma lamuriti intr-o problema si anume daca o asociatie de locatari poate functiona si fara presedinte al asociatiei ... (vezi toată discuția)
Adunare generala dupa/contra adunare generala? mira55 mira55 Fiind solicitat de un bun prieten pentru un raspuns la o situatie delicata, va solicit si dvs o opinie. In blocul in care locuieste amicul meu, conform Legii ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)