avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 589 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și respectă programul de vizită solicitat și obținut 100% cum a dorit?

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pt a reclama tatal copilului care nu-si respecta programul de vizita(cate doua ore,in fiecare sambata si duminica a lunii).Sau nu poate fi reclamat ...el avand dreptul la vizita...dar nu si obligatia de a respecta programul?Mentionez ca deja am fost reclamata pt faptul ca o singura data nu m-a gasit la domiciliu...desi stia unde ne poate gasi chiar de la fiul sau.(9 ani), iar el trei saptamani nu s-a prezentat.Pot notifica la notar zilele in care nu se prezinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 19:01, 16 Iulie 2018
When, îndrăznesc să cred că dvs. nu faceţi parte din categoria celor pe care-i susţineţi (mă refer la patologie). În rest, dvs. cunoaşteţi varianta lor, complet denaturată.Un copil nemâncat, neîngrijit nu este dus la tenis , cu echipamentul necesar şi foarte costisitor, cât despre fericirea lui, vom vedea peste 4-5 ani. La fel şi în al doilea caz, chiar tatăl a umplut site-ul dvs. cu filmuleţe despre copil, cum nu era lăsat să-l vadă?Aha, că nu a fost lăsat să intre atunci în casa e normal, mulţi, sub pretextul "copilul" vor să controleze viaţa mamei.Despre probele fabricate vorbiţi? Adică eu merg martor la dvs. şi spun că mama l-a înjurat pe tata , am auzit cu urechile mele, el vine la dvs. şi declară acelaşi lucru, inclusiv treaba cu cadourile aruncate şi iată, apar acele "numeroase probe". Iar ultimul exemplu e o mascaradă, dacă un părinte vrea să dea copilului, îi dă, fără sentinţe şi alte intervenţii.
În rest, dvs. cunoaşteţi varianta lor, complet denaturată.Un copil nemâncat, neîngrijit nu este dus la tenis , cu echipamentul necesar şi foarte costisitor, cât despre fericirea lui, vom vedea peste 4-5 ani.

Copilul din primul caz era nemancat si neingrijit si nu era dus la scoala. In cazul al doilea, copilul este ingrijit administrativ insa abuzat emotional.
Martonze, imi place sa cred ca sunt impartial. Nu cunosc foarte multe si deja mi-a devenit mult prea lehamite de tot ce am aflat insa intamplator, despre cazurile de care ati mentionat am primit mai multe informatii care nu lasa loc de alte speculatii. Asa ca am vazut un copil care se intinde dupa cadourile tatalui si este impins la loc in casa si cadourile aruncate cat colo. E drept ca acel copil merge la tenis insa.....la ce folos daca e saracul la mijloc in asa ceva.
Si dupa un punct, va spun cu mana pe inima ca ii invinovatesc pe amandoi parintii in egala masura. Ca nu conteaza ca ai dreptatea de partea ta, asta e tara unde copilul tau in numele binelui tau va fi tarat la terapii, la politie, la instante si nimeni si nimic in timpul asta nu il va ajuta.
Iar daca cand tragi linie rezultatul e tot un copil abuzat, asa cum il acuzi pe celalalt, la ce bun acest iures?
Pana nu se vor schimba legile in tara asta, chiar daca nedrept, a ajuns sa mi se para ca cel mai uman lucru pe care il poti face este sa dai un pas inapoi pentru a nu mai da ocazia celuilalt sa-si bata joc de copilul tau. Abuzul sa ramana strict pacatul lui. Pentru ca nu ai cum sa-l opresti, poti doar sa contribui la el.
Stimate Martonze, citindu-vâ, nu pot sâ nu mâ întreb dacâ Dl. Tiriac nu este devinâ de aceastâ injustitie fâcutâ copiilor!!!
Ceea ce metionati nu are nici o legâturâ cu speta.
Cititi din nou tot ceea ce s-a scris, utilizator si sfaturi si veti putea sâ vâ dati seama câ sunteti alâturi de subiect.
Utilizatorul acuzâ tatâl de abandon, dar când este întrebat dacâ pe perioada în care acesta a lucrat în strâinâtate tatâl si-a plâtit obligatiile alimentare, utilizatorul nu dâ nici o informatie, nici mâvar nu râspunde.
Experienta ne învatâ câ procentajul de tati si mamme abuzivi/e si manipulatori/are este 48/52.
Ce vâ permite dvs sâ încadrati speta în cei 4%, pe ce probâ?
Nimeni pe acest site nu a încercat "să amăgiţi utilizatoarea", ceea ce s-a fâcut a fost o simplâ cerere de detalii pt a putea îndruma corect utilizatorul în sensul de a îi evita pierderea de timp si bani.
Pe acest site, experientele personale nu ar trebui puse înaintea profesionalismului!
Vb din auzite.
1.Tatal de care vb cu parasirea la 4 luni, este o minciuna.Acel tata, parca din Ploiesti, s-a despartit de mama inca de cand era gravida.Si-a recunoscut copilul si si-a dorit de cand s-a nascut sa-si creasca si el copilul.
Dar fiindca si-a permis sa divorteze, apoi s-a casatorit cu alta frmeie cu care are alte 2 fete, sa-l pedepseasca nu i-a dat niciodata copilul.Dar tatal s-a tinut de capul ei si de la 1 zi pana la 7 ani a luptat pentru copil.
Tatal nu a fost niciodata condamnat pentru neplata pensiei.Sunt sigur.
Vedeti aici vine rautatea, nu a platit pensia, deci incalca legea, dar cand ea nu a respectat incredintarea minorului nu a incalcat legea?sa mearga si ea cu 4 dosare pe 379 la puscarie?!?
Nu platesti pensia mergi la executor, nu respecti programul nu trebuie sa platesti sau sa mergi la puscarie ca incalci legea?

Deci mama a fost condamnata 3 luni cu suspendare si mai are doua dosare pe 379 la prima duspendare merge la Târgusor la puscaria de femei.

Tatal a cerut reincredintarea pentru salvarea minorului, judecatorii au audiat copilul mama si bunica, si vanzad si raportul psihologic jn care spune clar ca minorul se afla in situatie de abuz alienare, in mod corect cand un copil e abuzat(nu conteaza dsca psiic, fizic sau sexual) il scoti din mediul in care este, si asa s a facut l-a incredintat tatalui exclusiv, mama fara program de vizita si sa achite pensia.

Mama ce a facut, a indurat iertare macar acjm in ceasul al 12-lea, putea sa se duca la tata si sa faca o intelegere, nu-l lua de la mine, stiu ca am gresit, uite il incurajez, il"oblig" sa mearga cu tine progresiv, zilnic, 2ore, 4 ire 8 ore ca apoi sa-l ti 24 ore 3 zile 7 zile, dar nu mama a facut "pipi" pe sentinta definitiva si executorie si 8 luni a sfidat sentinta judecatoreasca, politia , tatal si absolut orice.mama fiind condamnata cu 3 luni de puscarie.
Tatal a indurat inca 7 luni peste cei 8 ani si cu rabdare s a intalnit cu copilul la scoala, cate 30 secunde, cate 2 minute si a venit ibtr-o zi si l-a luat de la scoala.Acolo bunica a inveput sa traga de copil, poliie dgaspc , copills-a speriar normal daca mama nu a facut nici macar 1% din ce trebuia facut de 8 ani...a luat copilul Dgaspc ul si dupa 3 zile l a luat tatal acasa.Copilul fericit, dormitorul lui doua surori de vasta lui, patul lui in 2 zile si-a revenit.
Face meditatii copilul, face temele cu tatal, tatal si-a lasat serviciul si are grija de cei 3 copii, mic dejun imbracai du i la scoala,imbracaminte si cum trebuia sa fie copilul de mic s a intamplat cand avea 8 ani.

Acum instanta i a dat si ei drept de vizita, ce trebuia sa faca tatal ce a facut ea 8 ani?sa nu i dea copilul si sa nu -l vada?

Si ce a castigat mama, 4 ore drept de vizita si 7 zile.Daca era desteapta lasa copilul si la tata.Acum asteapta sentnta in dosarul 2 si 3 si va merge la puscarie.

2.Desteapta cealalta la fel, de 7 ani alieneaza propriul copil doar de oftica ca tatal s-a recasatorit e fericit si are tot ce isi doreste.Pemalotatile fiind o metoda de constrangere o vor lasa fara casa daca insista prea mult.

Copilul are 12 ani acum a pierdut 7 ani cu tatal mai are 1 sau 2 si va pleca el singur la tata.Mama ce a castigat? E singura, folosita de unul si de altul, nemaritata, fara sot barbat, fara alt copil, plina de datorii la banci, nu are masina, casa peste 30 ani, bani platiti la avocati peste 1 miliar de lei vechi, 90.000 penalitati si aproape sa piarda copilul.Are 3 dosare penale, doua incuvintate, va lua o pedeapsa cu executare fiindca are 3 fapte, nerespectarea relatiilor personale, rele tratamente si nerespectarea sentintelor judecatoresti.

Ea nu are nimic, el are totul, liniste fericire job si alt copil.
Ea sta cu alienarea pe copil si doarme singura...
Pensia habar nu ai,tatal a platit pensia in fiecare luna dar la venitul lunar, acum o are in natura si e mai bine pentru copil.

Deci daca nu stii subiectele mai bine lasa-o asa...
Dragul meu Şobolan de tomberoane, fiecare e convins că deţine adevărul absolut.Eu nu cunosc persoanele în cauză, după cum , se pare, le cunoşti d-ta, aşa este, eu citesc doar comentarii, dosare şi trag concluzii pe care le coroborez cu propria experienţă.
Oricum, mi se pare ciudată fericirea bruscă a unui copil care refuza categoric să meargă măcar la plimbare cu tatăl său , pare-mi-se că e aşa cum sugeraţi, copilul are probleme, la fel mi se pare ciudat că tatăl şi-a părăsit serviciul, cauza este oare că cei 25% din venitul mamei reprezintă mai mult decât avea el venit?Fiindcă, săracul tată nu a avut bani de intreţinere, 150 lei pentru copil i s-a părut mult, acum din ce-l întreţine? Am uitat, mai ia bani si din penalizările mamei! Trai pe vătrai, mama lucrează, tatăl e casnic ...
Despre al doilea caz, nu am amănunte, toruşi, mă întreb şi vă întreb: de unde ştiţi cum "e folosită" respectiva mamă, câţi bani a dat avocaţilor.
În cazul al doilea nu cunosc amănuntele pe care le scrieţi aici, totuşi, de unde ştiţi cum "e folosită" mama respectivă, cu cine doarme noaptea, dacă e fericită sau nu şi ce va face copilul peste 1-2 ani?
Eu vă spun doar atât: dacă acel copil are 12 ani, peste 2 ani nu va merge nici la tata, nici la mama, va merge cu gaşca şi va profita de ambii părinţi, care dă mai mult, va fi cel pe moment apreciat, apoi, peste ani, va fugi mâncând pământul de amândoi.
Ultima modificare: Sâmbătă, 14 Iulie 2018
Martonze, utilizator

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)