avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 650 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate fi reclamat părintele nerezident care nu-și respectă programul de vizită solicitat și obținut 100% cum a dorit?

Buna ziua! Va rog frumos sa-mi spuneti ce pasi trebuie sa urmez pt a reclama tatal copilului care nu-si respecta programul de vizita(cate doua ore,in fiecare sambata si duminica a lunii).Sau nu poate fi reclamat ...el avand dreptul la vizita...dar nu si obligatia de a respecta programul?Mentionez ca deja am fost reclamata pt faptul ca o singura data nu m-a gasit la domiciliu...desi stia unde ne poate gasi chiar de la fiul sau.(9 ani), iar el trei saptamani nu s-a prezentat.Pot notifica la notar zilele in care nu se prezinta?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: proastasatului , utilizator 19:01, 16 Iulie 2018
Stimate @Martonze sunteti complect în afara subiectului!
Vâ citez: "forţaţi copilul să plece, dacă o ia pe cocoaşă de la tata, explicaţi-i că unde loveşte tata, creşte carne, sau că bătaia e ruptă din rai, dacă nu-i place de el, îi explicaţi că ceea ce simte e pură plăcere şi TREBUIE să-i placă de el, dacă-l încuie în cameră singur pe întuneric şi copilul are claustrofobie, îl convingeţi dvs. că cel mai plăcut lucru este să stai singur în întuneric, etc."
Experientele dvs personale nu au nimic în comun cu acest site!!!
Stimate Demos, din păcate sunt întru totul ÎN subiect şi sfatul meu este singurul valabil în situaţia acestei mame, DACĂ totul este aşa cum a relatat dânsa.
Nu este vorba numai de experienţa mea personală, ci de a multor alţi părinţi care-şi cresc copiii după divorţ.
În viziunea instanţelor, dacă un copil a fost bătut la părintele aflat în program nu este motiv de restrângere a programului, evident, dacă nu l-a nenorocit pe viaţă; dacă un copil aflat în program de vizită este încuiat în casă singur sau este hărţuit de noii fraţi sau dacă i se toarnă supa în cap fiindcă nu mai are poftă să mănânce sau nu i-o place, iar nu e motiv de refuz al copilului. Şi mai sunt multe, multe altele.Toate aceste "mici neplăceri" ale unui copil se metamorfozează în "lipsa de discernământ a copilului" , în "influenţa alienatoare a părintelui rezident şi a familiei în care trăieşte copilul" şi în "denigrarea părintelui nerezident de către părintele rezident".
Mai sus, userul When opina că dacă părintele cu drept de vizită lipseşte constant de la program, poate cere restrângerea programului.Este adevărat, oricine poate cere orice în instanţă. (Un deţinut l-a dat în judecată pe Dumnezeu şi s-a deschis dosar). DAR cu siguranţă nu va obţine nimic, va plăti şi cheltuielile de judecată şi data viitoare, când cel cu dreptul, dar nu şi cu obligaţia de a respecta programul cerut de el însuşi va solicita un executor în baza titlului executoriu, (poate să o facă şi după 10 ani de absenţă), părintele la care locuieşte copilul va plăti executorul; au fost cazuri, chiar pe acest site, în care un tată a cerut executarea silită în situaţia în care copilul mergea regulat la program şi nu refuza contactul cu tatăl său.
Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Martonze, utilizator
Stimate Martonze, curios dar numai lista de fapte diverse pe care dvs o însiruiti ar trebui sâ vâ interpeleze.
Care este legâtura între aceastâ interminabilâ listâ si cele 5 rânduri de prezentare al unei simple spetei introduse de câtre utilizator?!?
Dacâ eventual avem nelâmuriri putem cere detalii pt a putea ajuta utilizatorul în câutare de justitie.
Înainte de a fabula, de a imagina istorii fârâ sfârsit trebuiesc cerute detalii dacâ speta nu este clarâ sau dacâ prezentarea deschide mai multe câi de urmârire (vedeti cerea mea de mai sus privitoare la detalii vis-a-vis de plata sau neplata de obligatii alimentare).
Râmâneti vâ rog factual, este în atât în interesul utilizatorului cât si al seriozitâtii site-ului.
Interesul utilizatorului este să afle cu exactitate care sunt urmările refuzului unui minor de a petrece timp cu o persoană cu care nu doreşte (chiar dacă are legătură de sânge cu respectiva) în situaţia existenţei unei hotărâri judecătoreşti.
Referitor la întrebărea dvs. privitoare la pensia de intretinere a minorului, fără a fabula, vă informez că d.p.d.v. al instanţelor, nu are nici o legătură cu programul de relaţii personale, astfel sunt cazuri celebre , de ex. :
-cazul unei mame decăzute din drepturile părinteşti şi condamnată penal şi penalizată cu sute lei/zi întârziere de realizare a programului de relaţii, fiindcă minorul refuza să plece cu tatăl său, care l-a părăsit la vârsta de 4 luni şi l-a neglijat ani de zile, astfel încât respectivul tată a fost şi condamnat penal pentru neplata pensiei de intreţinere pentru minor, totuşi, a obţinut domiciliul copilului la el , penalităţi în folosul propriu, daune morale şi acum şi pensie alimentară de la mama, sau:
-cazul altei mame, penalizate de 2 ori cu câte 45000 lei pentru refuzul copilului de a rămâne peste noapte la tata, tata a şi dispus executarea locuintei mamei, în care locuia şi minorul, în timp ce ani buni nu a plătit pensia de intreţinere stabilita de instanţă.
Despre ce vorbim?Vreţi să amăgiţi utilizatoarea că în instanţă se va diminua programul de relaţii?Nu se va întâmpla şi va plăti şi cheltuieli de judecată! Sau că neplata pensiei de intreţinere contează în executarea silită a programului?Nicidecum!

Ultima modificare: Joi, 12 Iulie 2018
Martonze, utilizator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
-cazul altei mame, penalizate de 2 ori cu câte 45000 lei pentru refuzul copilului de a rămâne peste noapte la tata, tata a şi dispus executarea locuintei mamei, în care locuia şi minorul, în timp ce ani buni nu a plătit pensia de intreţinere stabilita de instanţă.

Martonze, as dori sa fac o mica precizare la ce ati sustinut dumneavoastra mai sus si anume faptul ca tatal de care vorbiti in citat a platit pensia de intretinere ba mai mult, mergea la copil incarcat cu bunuri, haine si cadouri iar mama nu lasa copilul sa le primeasca sau le arunca pe scara.
Stiu insa ca sfaturile multor avocati sunt ca tatal care nu e lasat sa-si vada copilul sa sisteze o perioada pensia de intretinere in conditiile in care banii oricum nu se duc la copil ci la avocatii partii adverse pentru a-i impiedica pe cei doi sa aiba o relatie normala.
Iar inainte de a veni cu alte argumente scoase din context, va mentionez ca exista filmari si nu doar una in care tatii merg la copii cu pachete de mancare si haine si cadouri si toate acestea nu le sunt primite de catre rezident si asta in mod constant. ( iar aici va rog sa ne scutiti de exemplul cazului personal in care fostul partener v-a pus sa platiti expedierea coletului catre copilul dumneavoastra)
Pensia de intretinere se stabileste pentru copil nu pentru burta sau coaforul rezidentului.
Dar asta a fost ca o paranteza pentru ca nu are legatura cu ce se vorbeste aici.
Prezentati insa niste informatii scoase din context si atunci ma simt obligat ca cetatean sa aduc lamuririle necesare pentru cei care nu stiu povestea.
Mama pe care o compatimiti ca a primit penalizari si a fost condamnata penal isi abuza copilul. Acesta era neingrijit, infometat si nu era lasat sa mearga la scoala. A castigat in apel la decadere insa nu mai primeste copilul inapoi, acesta locuieste acum cu tatal si fratii lui, e fericit, merge la scoala.
In al doilea caz, mama care a primit penalizari a facut-o pentru ca a interzis tatalui sa isi vada copilul. Exista coplesitor de multe probe despre faptele acestei femei ratacite emotional si din pacate nu pot privi decat cu maxima mila spre cazul ei pentru ca la modul in care isi traumatizeaza si abuzeaza copilul avea nevoie nu de penalizari ci de internare si tratament.
In plus, va rog nu uitati de tatii care au cerut in instanta cresterea pensiilor alimentare pentru ca nu erau lasati de catre fostele partenere sa ofere mai multe propriilor copii.
Sunt insa cazuri separate, nu au legatura cu ce a scris initiatoarea topicului.
Sunt de parere ca si cel care cere un program de vizita trebuie sanctionat daca nu il respecta.

Alte discuții în legătură

Program de vizită minor nerespectat de tata. există metode de a-l obliga să se conformeze hotărârii judecătorești? Bubbles2017 Bubbles2017 Buna seara ! Daca tatal copilului nu respecta programul de vizita hotarat de instanta judecatoreasca ce se intampla in acest caz ? Va multumesc anticipat. (vezi toată discuția)
Ce se întâmplă dacă refuz să mai dau copilul în vizită la domiciliul tatălui? acesta nu plătește pensia de întreținere și nu are condiții bune de locuit CaradeanuMihaela CaradeanuMihaela Ce se întâmplă daca refuz sa mai dau copilul in vizita la locuita tatalui? Mentionez ca noi suntem divorțat,am castigat custodie exclusiva,copilul are 5 ... (vezi toată discuția)
Se ia sau nu în considerare într-un proces civil o expertiză psihiatrică a minorului? Martonze Martonze Bună ziua, În procesul de modificare a programului de relaţii cu copilul, tatăl cere expertizarea psihiatrică a acestuia la Serviciul de medicină ... (vezi toată discuția)