avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vot adunare generală proprietari viciat de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vot adunare generală proprietari viciat de reprezentantul primăriei. Cei care au câștigat de drept vor să conteste acest fapt, cum să procedeze?

S-a ținut ședința de adunare generala extraordinara.
A participat și un reprezentant al primăriei.
S-a votat noua conducere.
Au fost făcute doua propuneri.
La vot a ieșit 8 la 8 (câte opt persoane susțineau fiecare tabără).
O persoana avea delegație scrisa de la un locatar sa participe în numele lui și sa voteze cu unul din candidați. Deci 8+1 voturi la un candidat.
Persoana de la primărie a spus ca votul nu e valabil ca persoana respectiva nu are copie de la cartea de identitate.
M-am uitat în lege și nu scrie nicăieri ca ar trebui.
Cei din tabăra adversa au încercat sa câștige prin mai multe mijloace neortodoxe, au făcut scandal sa se re numere voturile, sa se voteze din nou etc.
Au invocat ca un vecin ar fi cumpărat o garsoniera pe scara și are 2 voturi dar acel vecin nu a adus la Asociație vreun act din care sa rezulte ca ar fi proprietar pe noul imobil și deci nu este cunoscut ca proprietar. Nefiind cunoscut ca proprietar nu are drept de vot de doua ori.
Reprezentantul primăriei a spus ca e corect asa ca dacă e proprietar el poate vota de doua ori.
Vecinii au susținut ca atâta timp cât nu a adus la asociație vreun document din care sa rezulte calitatea de proprietar nu poate vota de doua ori.
In acest fel reprezentantul primăriei a influențat votul anulând pe nedrept un vot al unei persoane care avea hârtie în condițiile legii de reprezentare sa voteze cu un candidat și a admis ca fiind corect votul dublu al unui locatar care pretinde ca cumpărat un alt imobil dar nu a adus vreun act la Asociație sa fie luat el în evidenta ca proprietar. Ingerința acestui funcționar a excedat atribuțiunilor de serviciu. S-a văzut clar pe parcursul ședinței ca reprezentantul primăriei a susținut fervent una dintre tabere.
Cei care susțineau candidatul care a obținut 8+1=9 voturi și care au fost șmecheriți de cei care aveau numai 8 voturi au părăsit sala în semn de protest văzând ca nu se dorește consemnarea rezultatului asa cum a fost (sa se consemneze rezultatul votului).
Cei care au rămas au făcut ei ce au vrut s-au pus Președinți, cenzori și membrii în comitet cum au vrut fără a avea un proces de votare corect al membrilor participanți.
Președinte a fost pus cel acre era restanțierul numărul 1 pe scara.
Acum cei care au câștigat de drept vor sa conteste acest fapt precum și ingerința reprezentantului primăriei care venise invitat de către partea care a șmecherit alegerile (care culmea nu fusese invitat de nimeni din asociație).
Cum sa procedeze?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Să cereți din start o Expertiză Judiciară, dar asta doar în urma unei plângeri penale sau în urma deschiderii unui proces civil !
Dacă sunteți mulți proprietari, plata acelei Expertize Contabile nu va fi o problemă !
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Ma numesc gigi deaconu,sunt noul presedinte ales in asociatia sus amintita. Am participat la alegeri de presedinte ca urmare a perpetuarii la conducere a ecelorasi membri,si de regula a producerii de nereguli si abuzuri ,enumerate si constatate inclusiv de reprezentantii primariei. Pe scurt,asociatia are venituri proprii din chiria unei antene Orange,fixata pe acoperis,in valoare de 450 euro pe luna,contract ce nu se gaseste la documente ci numai anexele. Din acesti bani la un moment dat,cu acordul comitetului de scara s-au platit si salarii si prime. De asemenea s-a platit o lucrare de zugravire a scarii in valoare de 400 de milioane,in mai multe transe,contract care fizic nu exista,nu exista nici aprobarea adunarii generale,nu exista receptia lucrarii.In procesele verbale ale comitetului de scara e specificat acordarea de prime conform bvc,dar nu exista discutat si aprobat in sedinta adunarii generale. Scara dispunea de spatii dedicate uscatoriei,una in suprafata de 32 mp,pe care membrii comitetului si le-au insusit tacit. Sau platit indemnizatii inclusiv unei persoane angajata la administratia financiara,deci in conflict de interese,care intocmea evidenta pe calculator a documentelor. In concluzie am incercat sa arat locatarilor motivul pentru care se perinda la conducere aceeasi proprietari manjind cu prime de cca 100 de roni comitetul de scara. Sunt dispus sa cedez presedintia asociatiei,cu conditia reintrarii spatiilor asociatiei in posesia acesteia spre a fi utilizate in folosul tuturor proprietarilor,si a transparentizarii si aprobarii cheltuielilor reale ,prin contracte nefavorizate si licitate real.De asemenea doresc afisarea tuturor actiunilor banesti spre aprobul proprietarilor. Voi intenta actiune judecatoreasca spre recuperarea cheltuielilor abuzive.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ce facem în cazul restanțierilor, dacă nu s-a mai convocat nicio adunare generală de vreo 5 ani? mai e posibil să li se ceară penalizări? flory_mr flory_mr Ce facem în cazul în care nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală de vreo 5 ani, mai e posibil să li se ceară restanțierilor penalizări dacă șefii ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr.196/2018 nu mai permite șefilor de asociații de proprietari să mai voteze en-gros în numele altora (zeci și sute de Împuterniciri nu mai pot fi legale) ! flory_mr flory_mr Vedeţi conținutul art.49 din Legea 196/2018, referitor la faptul că șefii Asociațiilor din România nu mai pot veni cu zeci sau sute de Împuterniciri ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)