avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 374 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vot adunare generală proprietari viciat de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vot adunare generală proprietari viciat de reprezentantul primăriei. Cei care au câștigat de drept vor să conteste acest fapt, cum să procedeze?

S-a ținut ședința de adunare generala extraordinara.
A participat și un reprezentant al primăriei.
S-a votat noua conducere.
Au fost făcute doua propuneri.
La vot a ieșit 8 la 8 (câte opt persoane susțineau fiecare tabără).
O persoana avea delegație scrisa de la un locatar sa participe în numele lui și sa voteze cu unul din candidați. Deci 8+1 voturi la un candidat.
Persoana de la primărie a spus ca votul nu e valabil ca persoana respectiva nu are copie de la cartea de identitate.
M-am uitat în lege și nu scrie nicăieri ca ar trebui.
Cei din tabăra adversa au încercat sa câștige prin mai multe mijloace neortodoxe, au făcut scandal sa se re numere voturile, sa se voteze din nou etc.
Au invocat ca un vecin ar fi cumpărat o garsoniera pe scara și are 2 voturi dar acel vecin nu a adus la Asociație vreun act din care sa rezulte ca ar fi proprietar pe noul imobil și deci nu este cunoscut ca proprietar. Nefiind cunoscut ca proprietar nu are drept de vot de doua ori.
Reprezentantul primăriei a spus ca e corect asa ca dacă e proprietar el poate vota de doua ori.
Vecinii au susținut ca atâta timp cât nu a adus la asociație vreun document din care sa rezulte calitatea de proprietar nu poate vota de doua ori.
In acest fel reprezentantul primăriei a influențat votul anulând pe nedrept un vot al unei persoane care avea hârtie în condițiile legii de reprezentare sa voteze cu un candidat și a admis ca fiind corect votul dublu al unui locatar care pretinde ca cumpărat un alt imobil dar nu a adus vreun act la Asociație sa fie luat el în evidenta ca proprietar. Ingerința acestui funcționar a excedat atribuțiunilor de serviciu. S-a văzut clar pe parcursul ședinței ca reprezentantul primăriei a susținut fervent una dintre tabere.
Cei care susțineau candidatul care a obținut 8+1=9 voturi și care au fost șmecheriți de cei care aveau numai 8 voturi au părăsit sala în semn de protest văzând ca nu se dorește consemnarea rezultatului asa cum a fost (sa se consemneze rezultatul votului).
Cei care au rămas au făcut ei ce au vrut s-au pus Președinți, cenzori și membrii în comitet cum au vrut fără a avea un proces de votare corect al membrilor participanți.
Președinte a fost pus cel acre era restanțierul numărul 1 pe scara.
Acum cei care au câștigat de drept vor sa conteste acest fapt precum și ingerința reprezentantului primăriei care venise invitat de către partea care a șmecherit alegerile (care culmea nu fusese invitat de nimeni din asociație).
Cum sa procedeze?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Din câte știu eu fosta Administratoare a fost reclamata pentru aceste lucruri la Primărie, Parchet, Politie. Ea se apară spunând ca în adunarea generala s-a stabilit ca banii din chirii sa se folosească la plata salariilor. Ca proprietarii asa au hotărât și ea decât a respectat voința lor. Se pare ca a existat asemenea decizie dar propusa tot de Administratoare pentru ca știa ca banii vor ajunge în buzunarul ei. Proprietarii au votat. Eu nu am văzut acel proces verbal pentru ca nu locuiam dar asa susțin ei. S-a hotărât sa se compenseze o parte din cheltuieli dar Administratoarea și-a mărit salariul în asa fel încât acesta plus contribuțiile au tocat tot fondul. Când s-a ajuns la fundul sacului au început sa mărească Asociația la locatari și aceștia au început sa își pună semne de întrebare. Când au verificat din conturi se dusesera 140.000 lei in decurs de 4 ani. Din aceste fonduri s-a plătit salariul ei, al Președintelui, cenzor (sic) și femeia de serviciu. Dacă se ia bonurile la verificat se vad clar ca Administratoarea și Președintele luau cele trebuincioase în casa din banii Asociației. Antenele de la Orange au adus și smartphone gratuit și abonamente gratis ca bonus. Ghitici cine le-a folosit? La predarea gestiunii Administratoarea a adus un jaf de telefon în locul smartphone de ultima generație primit. Partea cu faptul ca fosta Administratoare decât a executat ce au hotărât proprietarii în adunarea generala nu tine din punctul meu de vedere deoarece în lege scrie clar ca în atribuțiile sale este prevazut și respectarea legislației în vigoare. Ea nu trebuia sa execute hotărâri care știa clar ca sunt contrare legii dar știind ca sunt în propriul beneficiu s-a făcut ca ploua.
giv a scris:

Din câte știu eu fosta Administratoare a fost reclamata pentru aceste lucruri la Primărie, Parchet, Politie. Ea se apară spunând ca în adunarea generala s-a stabilit ca banii din chirii sa se folosească la plata salariilor. Ca proprietarii asa au hotărât și ea decât a respectat voința lor. Se pare ca a existat asemenea decizie dar propusa tot de Administratoare pentru ca știa ca banii vor ajunge în buzunarul ei. Proprietarii au votat. Eu nu am văzut acel proces verbal pentru ca nu locuiam dar asa susțin ei. S-a hotărât sa se compenseze o parte din cheltuieli dar Administratoarea și-a mărit salariul în asa fel încât acesta plus contribuțiile au tocat tot fondul. Când s-a ajuns la fundul sacului au început sa mărească Asociația la locatari și aceștia au început sa își pună semne de întrebare. Când au verificat din conturi se duseseră 140.000 lei în decurs de 4 ani. Din aceste fonduri s-a plătit salariul ei, al Președintelui, cenzor (sic) și femeia de serviciu. Dacă se ia bonurile la verificat se vad clar ca Administratoarea și Președintele luau cele trebuincioase în casa din banii Asociației. Antenele de la Orange au adus și smartphone gratuit și abonamente gratis ca bonus. Ghiciți cine le-a folosit? La predarea gestiunii Administratoarea a adus un jaf de telefon în locul smartphone de ultima generație primit. Partea cu faptul ca fosta Administratoare decât a executat ce au hotărât proprietarii în adunarea generala nu tine din punctul meu de vedere deoarece în lege scrie clar ca în atribuțiile sale este prevazut și respectarea legislației în vigoare. Ea nu trebuia sa execute hotărâri care știa clar ca sunt contrare legii dar știind ca sunt în propriul beneficiu s-a făcut ca ploua.

Ați făcut plângeri penale ? Să faceți cel puțin una, deoarece în cazul Asociației noastre, după 4 ani de anchetă penală, s-au depistat de către Experții Contabili Judiciari mai multe fapte penale ale foștilor uzurpatori de funcții, mai ales fapta penală de Delapidare a sumei de 54.000 de lei, fostul președinte ne-fiind nici măcar ales vreodată de proprietari în Adunările Generale anuale (n-a convocat nicio Adunare Generală timp de vreo 4 ani, măcar pentru alegerea conducerii Asociației !).
Acum, dosarul penal e finalizat la Parchet și e gata de trimis în judecată ... eu m-am constituit Parte Civilă în dosar, pentru a cere daune materiale și morale, la finalul procesului !
@flory_mr
va rog respectati regulamentul forumului care impune sa fie discutate strict subiectele -fara atac la persoana
Totodata ,respectati regulamentul forumului si nu postati cu majuscule
Una este ceea ce inteleg eu si alta ce apreciati dv
Omiteti aspectul esential ca incadrarea faptelor este atributul procurorului care analizeaza plangerea si numai in baza probelor concrete dispune incadrarea faptei
Dv la ce valoare ati evaluat daunele morale?
Si concret -cum ati probat valoarea solicitata ?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
ynocentta a scris:

@flory_mr
va rog respectati regulamentul forumului care impune sa fie discutate strict subiectele -fara atac la persoana
Totodata ,respectati regulamentul forumului si nu postati cu majuscule
Una este ceea ce inteleg eu si alta ce apreciati dv
Omiteti aspectul esential ca incadrarea faptelor este atributul procurorului care analizeaza plangerea si numai in baza probelor concrete dispune incadrarea faptei
Dv la ce valoare ati evaluat daunele morale?
Si concret -cum ati probat valoarea solicitata ?

Nu mai induceți în eroare forumiștii, fiind subiectivă. Eu am experiență juridică în domeniu, pentru că am câștigat deja câteva procese cu impostorii care ne conduc Asociația (și actualii șefi au dosar de Urmărire Penală).
Am spus că e Delapidare în cazul userului GIV pentru că se aseamănă puțin cu cazul nostru, al șefilor penali care nici măcar n-au fost aleși vreodată în funcție de proprietarii Asociației !
Odată ce președintele și Administratorul acelei Asociației au luat bani dintr-un Fond destinat reparațiilor (nu indemnizațiilor), se numește Delapidare, chiar dacă ar fi fost aprobat în A.G. !
Odată ce legea spune că acest fond e destinat exclusiv reparațiilor la părțile comune, e clar o deturnare de fonduri !
@flory_mr
1-Nu sunt subiectiva
2-Din experienta nu imi permit sa ma hazardez sa fac incadrari de fapte ,in conditiile in care nu detin competenta
3-In schimb ,dv fara expertiza staruiti sa utilizati forumul drept scena de unde sa va exprimati frustarrile si faceti dovada fara putinta de tagada ca nu detineti notiuni elementare
Ati afirmat
Eu am experiență juridică în domeniu, pentru că am câștigat deja câteva procese

Felicitari !
Experienta nu se acumuleaza numai prin castigarea numai a catorva procese
Daca tot va laudati cu atata experienta juridica ,de ce mai postati topicuri prin care solicitati opinii,ajutor ?
Odată ce președintele și Administratorul acelei Asociației au luat bani dintr-un Fond destinat reparațiilor (nu indemnizațiilor), se numește Delapidare,

Incercati sa mai vizualizati legislatia
Daca tot va laudati ca aveti experienta juridica in domeniu ,

Art. 295 Noul Cod Penal
Delapidarea Infracţiuni de serviciu
CAPITOLUL II
Infracţiuni de serviciu
Artă. 295

Delapidarea

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.

Detalii: [ link extern ]

Cu experienta ijuridica in domeniu cu care va tot laudati,administratorul de imobil si presedintele de asociatie sunt functionari publici?
Poate ,in anumite conditii administratorului de imobil ii sunt aplicabile disp RIL
Incadrarea faptelor nu se face pe asemanari ci pe probe concrete
Nu mai induceți în eroare forumiștii,
Offtopic !
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
ynocentta, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce facem în cazul restanțierilor, dacă nu s-a mai convocat nicio adunare generală de vreo 5 ani? mai e posibil să li se ceară penalizări? flory_mr flory_mr Ce facem în cazul în care nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală de vreo 5 ani, mai e posibil să li se ceară restanțierilor penalizări dacă șefii ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr.196/2018 nu mai permite șefilor de asociații de proprietari să mai voteze en-gros în numele altora (zeci și sute de Împuterniciri nu mai pot fi legale) ! flory_mr flory_mr Vedeţi conținutul art.49 din Legea 196/2018, referitor la faptul că șefii Asociațiilor din România nu mai pot veni cu zeci sau sute de Împuterniciri ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)