avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1090 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Vot adunare generală proprietari viciat de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Vot adunare generală proprietari viciat de reprezentantul primăriei. Cei care au câștigat de drept vor să conteste acest fapt, cum să procedeze?

S-a ținut ședința de adunare generala extraordinara.
A participat și un reprezentant al primăriei.
S-a votat noua conducere.
Au fost făcute doua propuneri.
La vot a ieșit 8 la 8 (câte opt persoane susțineau fiecare tabără).
O persoana avea delegație scrisa de la un locatar sa participe în numele lui și sa voteze cu unul din candidați. Deci 8+1 voturi la un candidat.
Persoana de la primărie a spus ca votul nu e valabil ca persoana respectiva nu are copie de la cartea de identitate.
M-am uitat în lege și nu scrie nicăieri ca ar trebui.
Cei din tabăra adversa au încercat sa câștige prin mai multe mijloace neortodoxe, au făcut scandal sa se re numere voturile, sa se voteze din nou etc.
Au invocat ca un vecin ar fi cumpărat o garsoniera pe scara și are 2 voturi dar acel vecin nu a adus la Asociație vreun act din care sa rezulte ca ar fi proprietar pe noul imobil și deci nu este cunoscut ca proprietar. Nefiind cunoscut ca proprietar nu are drept de vot de doua ori.
Reprezentantul primăriei a spus ca e corect asa ca dacă e proprietar el poate vota de doua ori.
Vecinii au susținut ca atâta timp cât nu a adus la asociație vreun document din care sa rezulte calitatea de proprietar nu poate vota de doua ori.
In acest fel reprezentantul primăriei a influențat votul anulând pe nedrept un vot al unei persoane care avea hârtie în condițiile legii de reprezentare sa voteze cu un candidat și a admis ca fiind corect votul dublu al unui locatar care pretinde ca cumpărat un alt imobil dar nu a adus vreun act la Asociație sa fie luat el în evidenta ca proprietar. Ingerința acestui funcționar a excedat atribuțiunilor de serviciu. S-a văzut clar pe parcursul ședinței ca reprezentantul primăriei a susținut fervent una dintre tabere.
Cei care susțineau candidatul care a obținut 8+1=9 voturi și care au fost șmecheriți de cei care aveau numai 8 voturi au părăsit sala în semn de protest văzând ca nu se dorește consemnarea rezultatului asa cum a fost (sa se consemneze rezultatul votului).
Cei care au rămas au făcut ei ce au vrut s-au pus Președinți, cenzori și membrii în comitet cum au vrut fără a avea un proces de votare corect al membrilor participanți.
Președinte a fost pus cel acre era restanțierul numărul 1 pe scara.
Acum cei care au câștigat de drept vor sa conteste acest fapt precum și ingerința reprezentantului primăriei care venise invitat de către partea care a șmecherit alegerile (care culmea nu fusese invitat de nimeni din asociație).
Cum sa procedeze?
Ultima modificare: Sâmbătă, 7 Iulie 2018
Manuela Rășină, administrator
Revenind la topic.
Eu vad in legea 230/2007 aplicabila la momentul producerii faptelor ca :
Art. 36
Administratorul, persoană fizică sau juridică, are, în principal, următoarele atribuţii:
a)prestarea serviciilor în mod profesional;
d)asigurarea cunoașterii şi respectării regulilor cu privire la proprietatea comună;
f)îndeplinirea oricăror alte obligații expres prevăzute de lege.

Eu de aici concluzionez ca un Administrator de imobil trebuie sa fie un profesionist în domeniu și sa aplice legislația specifica. Treaba era clara si se scria concret la art. 13 din Legea 30/2007 ce destinație trebuia sa ia banii. Ori dacă se știa clar ca obiectul acelor sume de bani nu este plata drepturilor salariale și totuși au fost deturnați de la făgașul normal și persoana care trebuia sa staruiasca în aplicarea legii a acceptat sa încalce legea în mod voit, știind ca banii vor intra "fix" în buzunarul ei, ce se poate face din punct de vedere legal. Concret.
Plângeri au făcut vecinii pe la Politie, Departamentul specializat din cadrul primăriei, la Parchet.
De la Primărie s-a primit răspuns ca nu e corect ce s-a întâmplat dar ei se spală pe mâini și sa solicitam noi o expertiza sa se vadă dacă e vreo problema sau nu.
De la Politie nu am informații ca s-ar fi luat vreo măsura și de la Parchet la fel (nu am cunoștință de vreun rezultat nefiind nici cel care a sesizat, poate o fi vreo ancheta în curs, ideea este ca nu se mișcă nimic).
Fosta administratoare, om cu tupeu, nu neaga ca nu ar fi în regula dar spune ca asa au vrut oamenii de pe scara și referitor la faptul ca au dispărut scaune de birou, radiatoare, telefoane mobile și ca și-a plătit cheltuielile materiale personale din banii asociației spune senin: "Așa și?"
Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
giv, utilizator
ynocentta a scris:

@flory_mr
1-Nu sunt subiectiva
2-Din experienta nu imi permit sa ma hazardez sa fac incadrari de fapte ,in conditiile in care nu detin competenta
3-In schimb ,dv fara expertiza staruiti sa utilizati forumul drept scena de unde sa va exprimati frustarrile si faceti dovada fara putinta de tagada ca nu detineti notiuni elementare
Ati afirmat
Eu am experiență juridică în domeniu, pentru că am câștigat deja câteva procese


Felicitari !
Experienta nu se acumulează numai prin castigarea numai a câtorva procese
Daca tot va laudati cu atata experienta juridica ,de ce mai postati topicuri prin care solicitati opinii,ajutor ?
Odată ce președintele și Administratorul acelei Asociației au luat bani dintr-un Fond destinat reparațiilor (nu indemnizațiilor), se numește Delapidare,

Incercati sa mai vizualizati legislatia
Daca tot va laudati ca aveti experienta juridica in domeniu ,

Art. 295 Noul Cod Penal
Delapidarea Infracţiuni de serviciu
CAPITOLUL II
Infracţiuni de serviciu
Artă. 295

Delapidarea

(1) Însuşirea, folosirea sau traficarea de către un funcţionar public, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează se pedepseşte cu închisoarea de la 2 la 7 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică.


Detalii: [ link extern ]

Cu experienta ijuridica in domeniu cu care va tot laudati,administratorul de imobil si presedintele de asociatie sunt functionari publici?
Poate ,in anumite conditii administratorului de imobil ii sunt aplicabile disp RIL
Incadrarea faptelor nu se face pe asemanari ci pe probe concrete
Nu mai induceți în eroare forumiștii,
Offtopic !

Deja dvs. stricați imaginea Forumului avocatnet.ro prin postarea unor informații ne-verificate, evident subiective, prin care încurajați hoția unor așa-ziși șefi de Asociații.
Prin ceea ce voi posta, voi arăta tuturor că scrieți în multe postări doar din teorie, niciodată ne-având postări care să respecte legile prin care se acuză unii infractori (șefii Asociației noastre au dosarul penal nr.2009/P/2014 finalizat la Parchet, cu o Delapidare de 54.000 de lei, în care doi Experți Contabili au descoperit un cumul de fapte penale).
Ca să arăt tuturor că veniți cu informații false, vă rog să citiți mai atent articolele din Noul Cod Penal, în care ați fi văzut că și un șef și un angajat al unei Asociații pot fi condamnați penal dacă fură (delapidează) sume de bani destinate unor fonduri speciale comune, așa cum este în cazul Topicului acesta !
Aveați la îndemână Internetul (prin Google) să nu mai postați informații total eronate, care mai mult încurcă forumiștii.
DE CE N-AȚI SESIZAT CĂ ART.308 DIN NOUL COD PENAL SE REFERĂ INCLUSIV LA ADMINISTRATOR ȘI LA PREȘEDINTE, ÎN PRIVINȚA FAPTELOR DE CORUPȚIE CARE NU SUNT NUMAI APANAJUL FUNCȚIONARILOR PUBLICI, CI A ORICĂROR FUNCȚIONARI ASIMILAȚI LOR ?
Art. 308. Infracţiuni de corupţie şi de serviciu comise de alte persoane
(1) Dispoziţiile art. 289-292, 295, 297-301 şi 304 privitoare la funcţionarii publici se aplică în mod corespunzător şi faptelor săvârşite de către sau în legătură cu persoanele care exercită, permanent ori temporar, cu sau fără o remuneraţie, o însărcinare de orice natură în serviciul unei persoane fizice dintre cele prevăzute la art. 175 alin. (2) ori în cadrul oricărei persoane juridice.

Pentru a nu mai fi dubii, vedeți că și cei din Asociații pot fi condamnați dacă delapidează bani în folosul propriu (mai ales administratorii, care sunt atestați de primar, care este chiar înalt funcționar public). Sper ca de acum Ynocentta să vină cu informații bine documentate, pentru că induce în eroare persoane care vor să fie bine informate pe avocatnet.ro - o rog să comenteze ce scrie în această sentință clară: [ link extern ]
1 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
CRED CĂ ESTE SUFICIENT PENTRU CA ȘEFII ASOCIAȚIEI SĂ FIE ACUZAȚI DE DELAPIDARE, DRAGĂ YNOCENTTA, CITIND CE A SCRIS USERUL „GIV”: Când au verificat din conturi se duseseră 140.000 lei in decurs de 4 ani. Din aceste fonduri s-a plătit salariul ei, al Președintelui, cenzor (sic) și femeia de serviciu. Dacă se ia bonurile la verificat se vad clar ca Administratoarea și Președintele luau cele trebuincioase în casa din banii Asociației. Antenele de la Orange au adus și smartphone gratuit și abonamente gratis ca bonus. Ghiciți cine le-a folosit ?
Aștept
giv a scris:
Din câte știu eu fosta Administratoare a fost reclamata pentru aceste lucruri la Primărie, Parchet, Politie. Ea se apară spunând ca în adunarea generala s-a stabilit ca banii din chirii sa se folosească la plata salariilor. Ca proprietarii asa au hotărât și ea decât a respectat voința lor. Se pare ca a existat asemenea decizie dar propusa tot de Administratoare pentru ca știa ca banii vor ajunge în buzunarul ei. Proprietarii au votat. Eu nu am văzut acel proces verbal pentru ca nu locuiam dar asa susțin ei. S-a hotărât sa se compenseze o parte din cheltuieli dar Administratoarea și-a mărit salariul în asa fel încât acesta plus contribuțiile au tocat tot fondul. Când s-a ajuns la fundul sacului au început sa mărească Asociația la locatari și aceștia au început sa își pună semne de întrebare. Când au verificat din conturi se duseseră 140.000 lei in decurs de 4 ani. Din aceste fonduri s-a plătit salariul ei, al Președintelui, cenzor (sic) și femeia de serviciu. Dacă se ia bonurile la verificat se vad clar ca Administratoarea și Președintele luau cele trebuincioase în casa din banii Asociației. Antenele de la Orange au adus și smartphone gratuit și abonamente gratis ca bonus. Ghiciți cine le-a folosit ? La predarea gestiunii Administratoarea a adus un jaf de telefon în locul smartphone de ultima generație primit. Partea cu faptul ca fosta Administratoare decât a executat ce au hotărât proprietarii în adunarea generala nu tine din punctul meu de vedere deoarece în lege scrie clar ca în atribuțiile sale este prevazut și respectarea legislației în vigoare. Ea nu trebuia sa execute hotărâri care știa clar ca sunt contrare legii dar știind ca sunt în propriul beneficiu s-a făcut ca ploua.
Si care ar fi procedura?

Se face o plângere la Politie sau Parchet pentru ca nu a respectat legislația în cea ce privește destinația banilor și achizițiile personale din banii asociației?
Faptul ca a primit în gestiune anumite bunuri și a predat alte bunuri inferioare calitativ sub pretextul ca ar fi cele primite dar deteriorate?
Parchetul constata și apoi înaintează la instanta unde instanta dispune expertize?
Sau trebuie sa te duci cu raportul de expertiza de-a gata sa invoci anumite neregularități?
Expertiza Contabilă Judiciară se face după ce faceți plângerea penală ... chiar vă obligă organele de cercetare penală s-o faceți și s-o plătiți dvs. Asta nu prea e corect, mai ales dacă nu ai bani să plătești poate o E.C. scumpă ! În Justiție dacă nu dispui de bani mulți, n-ai șanse de reușită ... e ca un șantaj, și asta nu mai e Justiție, condiționând judecata de plata unor bani, altfel pierzi procesul !
Noi am avut norocul că noii șefi ai Asociației au făcut această plângere penală în Iunie 2014, dar am plătit Expertiza Judiciară câteva sute de proprietari și nu s-a simțit !
giv a scris:
Si care ar fi procedura?
Se face o plângere la Politie sau Parchet pentru ca nu a respectat legislația în cea ce privește destinația banilor și achizițiile personale din banii asociației?
Faptul ca a primit în gestiune anumite bunuri și a predat alte bunuri inferioare calitativ sub pretextul ca ar fi cele primite dar deteriorate?
Parchetul constata și apoi înaintează la instanta unde instanta dispune expertize?
Sau trebuie sa te duci cu raportul de expertiza de-a gata sa invoci anumite neregularități ?

Ultima modificare: Luni, 9 Iulie 2018
flory_mr, utilizator

Alte discuții în legătură

Ce facem în cazul restanțierilor, dacă nu s-a mai convocat nicio adunare generală de vreo 5 ani? mai e posibil să li se ceară penalizări? flory_mr flory_mr Ce facem în cazul în care nu s-a mai convocat nicio Adunare Generală de vreo 5 ani, mai e posibil să li se ceară restanțierilor penalizări dacă șefii ... (vezi toată discuția)
Noua lege nr.196/2018 nu mai permite șefilor de asociații de proprietari să mai voteze en-gros în numele altora (zeci și sute de Împuterniciri nu mai pot fi legale) ! flory_mr flory_mr Vedeţi conținutul art.49 din Legea 196/2018, referitor la faptul că șefii Asociațiilor din România nu mai pot veni cu zeci sau sute de Împuterniciri ... (vezi toată discuția)
Abuz dezvoltator in asociatia de proprietari fiordul fiordul Dezvoltatorul care detine un numar majoritar de voturi in asociatia de proprietari, a decis in cadrul adunarii generale sa voteze marirea preturilor de ... (vezi toată discuția)