ynocentta a scris:
flory_mr a scris:
Deja aici vorbim fără dubii de Delapidare, faptă penală gravă.
E suficient să invocați aceste articole care arată că orice sumă cerută se votează în cadrul Adunării Generale anuale,
Chiar vorbim fara dubii de Delapidare ?
Aveti certitudinea ca sunt intrunite conditiile prevazute pentru incadrarea faptei sub incidenta infractiunii invocate de dvs. ?
In opinia dv cine se face vinovat de savarsirea infractiunii,impotriva cui ar trebui promovata plangerea penala?
Nu orice suma utilizata de asociatia de proprietrai trebuie sa fie votata in cadrul adunarii generale
Nu este necesar sa se parcurga procedura convocarii adunarii generale in cazul in care trebuie executata dezinsectie, desfundat inslalatie comuna, pentru plata reparatii interfon,inlocuit becuri, etc
Vă rog, nu vă mai contraziceți când afirm că „orice sumă se aprobă și se votează doar în cadrul Adunărilor Generale anuale”, în special conform art. 45 din Legea 230/2007. Doar reparațiile mici, strict urgente nu necesită votul A.G. (poate și în cazuri urgente de degradare a hidro-izolației sau a avariilor instalațiilor) ...
dar în acest Topic vorbim strict de banii însușiți de șefii Asociației din Fondul de Chirii, care trebuie să fie destinat reparațiilor !
Și acum să mă refer strict la cazul în care banii primiți pe Chiria pentru antenele de pe blocurile Asociației nu ajung, conform legii, în Fondul de Reparații, ci în buzunarele președintelui, administratorului, așa cum a scris userul „GIV”.
Chiar n-ați citit ce spun legile referitor la aceste reale delapidări ?
Mai scriu odată acele reglementări, pentru a vedea că este o faptă evidentă de Delapidare (sau de Înșelăciune), dacă banii din Fondul de Chirii au fost deturnați de la destinația lor, în buzunarul șefilor Asociației:
H.G. nr. 1588/2007, art.24, Alin.(6): Veniturile obţinute de Asociaţia de Proprietari din activităţi economice sau din alte activităţi desfăşurate se constituie ca fond special şi se vor utiliza în exclusivitate pentru îmbunătățirea confortului şi eficienţei condominiului, pentru întreţinerea şi repararea proprietăţii comune, potrivit art.45, alin.(3) din Legea 230/2007. În aceste venituri se cuprind şi cele obţinute din închirierea unor spaţii aflate în proprietate comună indiviză (...), precum şi alte venituri obţinute din orice sursă, în condiţiile legii. Aceste venituri se constituie ca surse proprii ale Asociaţiei de Proprietari (...). Acest fond nu va putea fi folosit decât cu acordul Adunării Generale a Asociaţiei de Proprietari, în conformitate cu Bugetul de Venituri şi Cheltuieli.
Din ce văd, Ynocentta nu înțelege că sumele luate fără respectarea legislației se încadrează la fapta penală de Delapidare sau cea de Înșelăciune !
Cum e posibil să spuneți că sumele cerute proprietarilor nu trebuie să aibă consimțământul lor ?
Dvs. v-ar conveni să vină un șef de Asociație cu o hotărâre luată doar de el (sau de Comitetul Executiv) în care să decidă că vrea să facă, să zicem, o piscină scumpă în fața blocului, dar fără a o supune aprobării proprietarilor în Adunarea Generală. Am dat un exemplu pur teoretic, e logic.
V-ar conveni, să zicem, ca Primăria să vă impună o taxă aberantă, imensă ca valoare, cu toate că ea nu este legiferată nicăieri, nici măcar în hotărârile Consiliului Local ?
ORICE ACȚIUNE SAU ACTIVITATE ÎNTR-O ASOCIAȚIE DE PROPRIETARI SE SUPUNE VOTULUI ACELOR MEMBRI ASOCIAȚI ... DACĂ SUSȚINEȚI ALTCEVA, ÎNSEAMNĂ CĂ NU STĂPÂNIȚI BINE LEGISLAȚIA.