avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 651 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare de nume

am si eu o problema,va rog sa ma ajutati.am un copil din prima relatie,nu am fost casatoriti niciodata,copilul ii poarta numele,doar atat,caci niciodata nu l-a interesat,nu i-a dat alocatia de stat,dar pensie alimentara,s-au orice alt ajutor.acum la clasa a doua a primit carnetelul de cec de la scoala de alocatie.intrebarea mea este;cum trebuie sa procedez pentru schimbarea de nume al copilului in noul nume de familie.sunt casatorita de doi ani si mai am un copilas.mereu baiatul m-a intrebat de ce noi avem un nume,iar el altul?i-am explicat de multe ori,a inteles,dar nu a acceptat.este sigur ca se poate face ceva.multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: irina_georgeta , utilizator 11:45, 20 Mai 2006
ok. am inteles.stiu ca la 10 ani va putea si el vorbi.ma voi sfatui cu un avocat si ii voi spune problema mea.asa nu mai pot trai.mereu ma gandesc,ca poate intr-o zi vine si imi fura,da imi fura baiatul de langa mine.nu vreau sa mor de dorul lui.sper sa rezolv problema asta o data pentru totdeauna.multumec pentru raspunsuri.voi face tot posibilul sa-i ridic drepturile.apoi sa-i dau si numele.este singurul lucru care ne mai tine legat de el numele.atat ,dar il vom da,scapam noi si de asta.am avut noi multe lucruri mai grele in viata si am trecut peste amandoi.vom reusi.
imi pare rau de situatia in care te gasesti si sper sa iesi cat mai curand din ea. sfatul meu ar fi sa mergi la serviciul public pentru protectia copilului si sa discuti cu juristii de acolo decaderea pentru neglijenta grava in indeplinirea obligatiilor de parinte. bafta multa!
Cam greu cu decaderea din drepturile parintesti...
Mai bine discutati in vederea adoptiei. Este adevarat ca trebuie si acordul tatalui dar pentru argumente puternice, si dupa o durata mai mare a procesului se poate incuviinta adoptia.
Pana una-alta cred ca ar trebui sa faci o majorare de pensie pentru copil (in cazul cand tatal castiga mai mult).
Si sa ceri plata pensiei de intretinere.
atunci cand am plecat cu copilul de la el baiatul avea doi ani si jumatate.de atunci el nu a primit nici un ajutor de la el (pensie,pachet,etc)nimic nici alocatia de stat,tot el a luat-o dar nu i-a trimis-o copilului.o sa fie un mare balamuc cu privinta la copil,el nu va renunta asa usor,dar nici nu-i va da nimic.imi voi lua inima in dinti si voi vorbi cu un avocat s-au cu un jurist de la protectia copilului din sectorul 2 unde locuiesc si vedem ce ma sfatuiesc sa fac.cumva trebuie sa o scot la capat.
pentru ai ridica drepturile parintesti,de ce dovezi am nevoie?pentru adoptie de ce acte am nevoie?trebuie cumva sa anunt si protectia copilului?

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi amocj amocj Buna, as dorii sa stiu cum pot sa-l decad pe fostul meu sot din drepturile parintesti ale fiului nostru.Pe scurt fiul meu are 5 ani,eram insarcinata cand am ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie camelia2014 camelia2014 Buna seara ! Sunt o mamica disperata,care va solicita ajutorul ! Am un baietel de 9 ani,care a rezultat in urma unei relatii .Copilul a fost recunoscut la ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)