avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 660 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... schimbare de nume
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

schimbare de nume

am si eu o problema,va rog sa ma ajutati.am un copil din prima relatie,nu am fost casatoriti niciodata,copilul ii poarta numele,doar atat,caci niciodata nu l-a interesat,nu i-a dat alocatia de stat,dar pensie alimentara,s-au orice alt ajutor.acum la clasa a doua a primit carnetelul de cec de la scoala de alocatie.intrebarea mea este;cum trebuie sa procedez pentru schimbarea de nume al copilului in noul nume de familie.sunt casatorita de doi ani si mai am un copilas.mereu baiatul m-a intrebat de ce noi avem un nume,iar el altul?i-am explicat de multe ori,a inteles,dar nu a acceptat.este sigur ca se poate face ceva.multumesc si astept raspuns.
Cel mai recent răspuns: irina_georgeta , utilizator 11:45, 20 Mai 2006
am vorbit si cu sotul meu si vom merge la tribunal pentru a face o cerere pentru adoptie.vom cauta un avocat care sa ne ajute si sa ne invete cum sa procedam.sunt constienta ca va fi nevoie si de el ,tatal ,cel cu numele,vom termina odata pentru totdeauna.multumesc pentru raspunsurile voastre si sper sa reusesc.copilul meu merita un parinte care il creste,il protejeaza,dar mai ales il iubeste.
am discutat problema asa ca dupa sarbatorile de pasti,vom merge sa rezolvam si aceasta problema.vom merge la protectia copilului si vom discuta cu un avocat care sunt pasii de facut pentru adoptie,s-au daca nu se poate,atunci pentru pensie alimentara si toate celelalte obligatii fata de copil,provizoriu,pentru ca lucrurile nu vor ramane asa.la majorat poate sa-si schimbe numele singur,deci m-am cam linistit putin.oricum doamne ajuta.revin sper cu noutati bune.
buna fetelor,am revenit.dupa aproape 6 ani de cand nu i-am auzit si deranjat,a aparut un asa zis prieten de-al lor la usa mea.am fost diplomata si mi-am spun punctul de vedere,i-am dat si un nr. de tel. sa sune spunandu-i sa nu cumva sa vina la usa mea neanuntat.zis si facut,caci a doua zi m-au sunat,intai nasul de botez al baiatului,apoi sora lui,el insa nu.i-am lamurit pe amandoi cum sta treaba.sa mearga la lege si daca legea le da dreptate lor,desi copilul nu a primit alocatia de stat nicidata pana acum in clasa a doua,pensie nici atat,s-au pachete,s-au vizite din partea lor,nu vad de ce-l cauta acum dupa atatia ani,sunt totusi 6 ani.nu imi este teama caci stiu ca nu au nici o sansa.copilul nici nu-i mai cunoaste,sunt sigura.oricum daca vor razboi cu mine,atunci vor avea.daca pana acum l-am lasat asa,de acum incolo il voi scutura putin si va vedea singur ce inseamna sa fi parinte.voi reveni,astept sfaturi.cum sa procedez?;este bine ce fac?merita sa vada baiatul acum dupa atatia ani?;are vreun drept asupra lui?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decaderea din drepturi amocj amocj Buna, as dorii sa stiu cum pot sa-l decad pe fostul meu sot din drepturile parintesti ale fiului nostru.Pe scurt fiul meu are 5 ani,eram insarcinata cand am ... (vezi toată discuția)
Obtinere custodie camelia2014 camelia2014 Buna seara ! Sunt o mamica disperata,care va solicita ajutorul ! Am un baietel de 9 ani,care a rezultat in urma unei relatii .Copilul a fost recunoscut la ... (vezi toată discuția)
Renuntare/decadere din drepturile parintesti ContSters168482 ContSters168482 Sunt divortata de 4 ani si am o fetita de 5 ani, copila este in ingrijirea mea , fara program de vizitare. Fostul sot nu este interesat de copil decat sporadic ... (vezi toată discuția)