Buna seara. Sunt intr-o situatie delicata. Vreau sa vand (de comun acord cu sotul meu) copilului nostru in varsta de 10 ani mai multe proprietati , ptr a il exclude de la mostenire pe primul copil al sotului - provenit dintr-o casatorie anterioara.
Motivele care ne-au determinat spre aceasta decizie sunt mai multe care daca sunt necesare spre a le mentiona , voi reveni cu explicatii.
Vreau sa va intreb si de varianta unui divort , in urma caruia sotul sa renunte la tot in favoarea mea.
Se poate ataca (de fiu ) vreuna din actiunile la care ne gandim sa le initiem ?
Puteti face act de vanzare-cuparare pe numele minorului iar procuratori de fonduri sa fie bunicii... trebuuie insa redacta bine actul...desigur ca , in situtatia dvs. in care e vorba despre o simulatie :Dnimic nu e 100% de necontestat.
mai exista alte posibilitati pe care le poate gasi un avocat...ideea e sa se produca cat mai multe efecte juridice care sa faca destul de greu de anulat actul...
dupa parerea mea,situatia e rezolvabila
De acord cu romania.inedit.
In completare, arat ca actele prost intocmite inseamna acte ilegale, si aici intra si minciuna in acte. UN act ilegal nu intra sub protectia legii, anume un act in care o parte minte ca a dat si cealalta ca a primit bani.
Sigur ca se poate face asa cum a spus colega de mai sus, insa depinde si de situatia financiara a bunicilor, daca acestia nu au venituri considerabile si nici bani prin bamci, devine iar usor de demonstrat ca nu a existat o plata.
Este demonstrabil numai cu prezumtii, deci destul de usor in acest caz, proba contrara fiind cea care determina decizia judelui.
Av.antoanelageaman, ce alte posibilitati ar fi? Ca exemplu?
Axioma: orice act poate fi atacat.
Nu orice act atacat va fi si desfiintat de instanta.
Actul de care vorbim e un act simulat si acesta e motivul pentru care el ar putea fi, partial sau total, desfiintat. Nu are legatura cu varsta celui care vinde sau cu a celui care cumpara, caci asta ar insemna discriminare daca actele incheiate de minori in mod legal ar fi, apriori, susceptibile de desfiintare.
Ele au mari sanse de a fi desfacute pentru ca nu reflecta o realitate a situatiei care a stat la baza lor.
Dar... daca un copil "cumpara" un bun fara bani, actul nu se desfiinteaza numai pentru ca s-a dovedit ca nu s-a platit pretul, actul ramane valabil ca donatie.
Daca aceasta donatie va fi raportata sau nu, asta depinde de imprejurarile cauzei.
Copilul despre care vorbeam anterior avea frate, adica alti mostenitori rezervatari.
La alti copii depinde de imprejurarile lor specifice.
Daca ai un copil in urma unei aventuri de-o noapte, pe care nu l-ai vazut 30 de ani, nu ai ce sa-i faci ca sa nu mai aiba dreptul la mostenire? Mi se pare absurd#-o
Nu e normal ca tot ce deti sa-i revina sotiei si copilului pe care il am cu ea?
Nu este posibil sa dispun de averea mea asa cum consider eu in vederea impartirii acesteia dupa decesul meu?
Mostenire - partaj?
bookgirl
Tatal meu este a doua oara casatorit. Din prima casatorie are un copil (acuma matur). Din a doua casatorie sint eu (tot matur).
Parintii mei traiesc intr-un ... (vezi toată discuția)