discover a scris:
cei care vin sa mosteneasca , pot avea pretentii si la sume (destul de mari ) de bani , date cu imprumut unei firme ? Adica se mostenesc si astfel de "drepturi" de a cere restituirea imprumutului ?
Da. Mostenirea cuprinde
activ (inclusiv drepturi de creanta de genul celor aratate mai sus) si
pasiv (toate obligatiile existente in patrimoniul defunctului la data deschiderii succesiunii = data mortii. Fac exceptie, evident, obligatiile care se sting prin moarte, cum ar fi pensia de intretinere datorata de defunct).
discover a scris:
Va multumesc , si sper sa gasim, aici, toti intelegere , indiferent de ce parte a baricadei suntem.
Doamna, in discutia de aici nu suntem de nicio parte, pentru ca n-am fost platiti sa ne pozitionam de-o parte sau de alta a vreunei ...baricade. Asta ni se intampla la bara ...pentru ca am fost platiti de o parte.
Avocatul are aceasta capacitate de a sustine
in drept si lucruri care nu sunt neparat conforme forului sau interior. Ratiunea noastra poate sustine puncte de vedere independente de ...emotiile noastre. (mai cu seama pentru ca legea nu lucreaza cu emotii).
Dar aici, intr-o discutie in care nu exista nici titluri, nici nume, transpare si ceva din calitatea noastra umana. Sau, ma rog, din calitatea umana a acelora pentru care profesia ... nu a acaparat prea mult din om (de-aia se mai intampla ca avocati precum Liliana, alias AVLIL, sa mai tina pe aici si lectii de morala sau "teoria cribritului", dupa cum se exprima dl @nick58).
Daca mie imi spuneti ca in sotul dvs. e toata lumina si in copilul acela e toata umbra, mie ...
ca om, dati-mi voie sa am indoieli, fiindca un personaj alcatuit numai din lumini, fara umbre, nu are plasticitate, nu e viu. In viata e ca-n desen.
La bara insa,
avocatul (facand abstractie de emotiile si propriile sale ganduri care-l definesc ca om) n-ar avea nici o problema in a va zugravi asa cum vreti.
Problema este alta. La ce folos? Pentru ca atunci cand vine vorba despre
calculul rezervei succesorale si a cotitatii disponibile, nu intra nimic ...lacrimogen in ecuatia asta. E curata matematica. Legea nu tine seama de nicio poveste de viata. Pentru asta avem ...roman.