~ Conținut șters la cerere ~
Va multumesc frumos D-le Adrian Sulea,in primul rand pt.raspunsuri si nu in ultimul rand pt.aprecieri. Incerc sa va raspund la toate problemele ridicate.
Eu cred ca daca un proces ca acesta relativ simplu dureaza 1 an aprox.,D-ul Judecator are toate sansele sa nu aiba mai mult de 40 de procese terminate de cand a fost investit. Si Da consider ca nu are experienta unui Judecator in varsta cu sute poate mii de procese.
Art.14 din Ncpc ”Contradictorialitatea”nu are nici o insemnatate pt.tanarul Judecator arogant pana la cer si cu mana la falca toata ziua. Orice parere diferita de a domniei sale este doar un ”Mare Afront” la crucea rosie din calendar ce i-a fost acordata prin investirea de catre Presedintele tarii.
D-stra spuneti asa : ”Propun sa incercam sa-i respectam statutul, pregatirea/calificarea, gandirea obiectiva si constiinta, in spiritul legii.”
Dar dupa ce la primul termen in afara de problema certificatului de nastere superdiscutata,la intrebarea mea cum ca de ce pomeneste de expertize ? Dumnealui considera oportun sa ma intrebe de exemplu : Pai anexele gospodaresti din ce sunt construite ? si ce este si din ce este construita acea ”Cosare”
Am raspuns ca nu cred oportuna acea discutie acum dupa ce am platit taxa de timbru la valaoarea impozitabila hotarata de primarie si nu isi are rostul in speta daca este construita din caramida arsa sau ”chirpici”
La 3 am raspuns mai sus D-nei Nicoleta.
La 4 D-stra aveti urmatoarea parere : Consider ca nu este la latitudinea/decizia "unui frate" prezentarea/neprezentarea in fata instantei de judecata ce l-a citat, legal.
Eu va dau un exemplu : Doresc sa va fac cadou masina personala ..ruginita sau nu.. D-stra nu o doriti sub nici o forma...(mai mare impozitul) Pot eu sa va aduc cu mandat in instanta ? Drepturile omului nu mai exista ? D-nule Adrian Art.1106 Ncpc spune asa : Libertatea acceptării moştenirii
Nimeni nu poate fi obligat să accepte o moştenire ce i se cuvine.
A trecut 1 an legea prin Art.1112 alin.1 spune ca pana la proba contrara este prezumat ca a renuntat la mostenire.
Nu suport gandirea si actiunile fratelui vitreg dar cu sinceritate as da in Judecata Statul Roman daca as fii legat si adus cu mandat intr-o astfel de speta.
Acest proces o sa se incheie fara aducerea lui in instanta (o sa va tin la curent) desii Judecatorul a insistat ca il aduce la interogatoriu. O sa vada pana la urma copia certificatului de nastere trimisa de primarie o sa asculte depozitiile martorilor,o sa abndoneze ideea cu expertize pt.ca nu au nici un Dumnezeu de rost (acum) iar noi o sa ne alegem cu o hotarare ce putea fii data cel mult in 2 termene.
Nu consider ca este nevoie de avocat intr-o astfel de speta : O mama 2 copii unul nu vrea sa vina nimeni nu se cearta cu nimeni la urma urmei doar Judecatorul cu noi.
Am vazut in cele 3 termene multi avocati descurajati si descumpaniti de atitudinea Judecatorului.
Cu Stima
Fratele vitreg a fost sunat nu citat sa mearga la notar,lucru precizat in cererea de chemare in judecata. Acest lucru,”nefiind citat legal”nu ar avea valoare daca fratele meu ar contesta acest lucru. Ori el nu contesta cererea mea,si afirmatiile (acuzatiile) cum ca a fost chemat la notar!! o recunoaste total nu se apara cu nimic nu doreste sa aduca nici o proba. Mergand mai departe este citat legal acum dupa un an de zile si el nu poate proba sub nici o forma ( nu poate face dovada ) exercitarii dreptului de optiune succesorala o admite clar in intampinare,rezulta clar ca ”Opereaza” prezumtia de renuntare de la alin.2.
Cu Respect
~ Conținut șters la cerere ~
Din pacate aveti cateva lacune de cunoastere a legii procedurale. Reclamantul este obligat a face dovada tuturor celor ce sustine in cerere, pentru aceasta avand posibilitatea de a face adrese sa obtina documente de la institutii publice si private. Judecatorul nu e nici obligat si nici nu are resurse materiale.
Este fals faptul ca dv. nu puteti obtine un extras de uz oficial al actului de nastere. Dar, daca sustineti ca nu-l puteti obtine, ati dovedit? Ati invocat un text de lege si/sau ati facut adresa la care vi s-a raspuns negativ?
Ati sustinut ca paratul e fratele dv., trebuie sa dovediti. E ceva pe undeva ce nu intelegeti.
Din pacate, un notar/jurist bun inainte de expirarea termenului de optiune v-ar fi scutit de toata tevatura.
Acum, ajuns aici, v-ar trebui ajutor juridic, pentru ca unele lucruri nu le intelegeti si altele sunt contradictorii. Iar dupa suspendare mai platiti o jumatate de taxa de timbru. Cum tot din lipsa de avocat nu faceti demersurile pentru recuperarea taxei de mediu, o faceti ca mostenitor sezinar, grabiti-va.
Va spun sincer ca nu ati fi unica persoana care s-a judecat cu vecinul de bloc al paratului... insistenta judecatorului este in favoarea dv., atunci cand insista sa vina paratul o face ca sa nu mai administreze alte probe, sa va fie dv. mai simplu, sa nu va mai trebuiasca adrese si certificate etc. Nu stiu de ce ati cerut expertize, asa reiese din cererea de chemare in judecata, ati deschis cutia Pandorei.
Nu stiu daca ati cerut sa se interpreteze ca lipsa paratului la interogatoriu sa se interpreteze ca marturisire sau inceput de proba in acest sens.
Va rog consultati un avocat, poate reusiti sa terminati in toamna. Poate il convinge si pe frate ca plateste totusi cheltuieli daca nu vine. Sau poate gaseste o modalitate sa rezolve lucrurile, ca bateti pasul pe loc tot dorind sa dovediti ca judele greseste.