avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 538 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
poti fi o sotie deplorabila (prostituata), dar in acelasi timp o mama exemplara.
instanta este obligata sa tina cont numai de interesul copilului minor.
MOLOMAN GEORGE a scris:

poti fi o sotie deplorabila (prostituata), dar in acelasi timp o mama exemplara.
instanta este obligata sa tina cont numai de interesul copilului minor.

Eu nu va contrazic si aceasta se pare ca este ultima orientare jurisprudentiala a instantelor.Mai demult cand le explicam asa ceva se uitau mirati ca ma enervam ca...nu inteleg lucruri elementare.
Judecatorul trebuie sa fie intelept inainte de toate.
In unele tari prostitutia este legalizata, este un mijloc legal de obtinere a mijloacelor de existenta.Si castiga si multi bani...

avocat Claudiu Lascoschi
Da, Caudiu, si eu m-as uita ciudat daca cel care incearca sa ma convinga de unele lucruri se enerveaza... cum naiba sa te enervezi in instanta?
Azi imi tineam o clienta care voia sa sara biroul la Registru sa-l ia de gat pe referent... ce naiba, nu avea dreptate referentul, dar de aici si pana la a ma enerva si eu e cale lunga... mai ales ca mai aveam un dosar de predat tot acolo! =D>
Evident ca i-am calmat pe amandoi... nu m-am enervat aiurea.
De aia suntem avocat si nu pietari, ca nu ne sare tandara la fiece problema, esenta noastra e argumentul si nu nervul, nu?

Ultima asta orientare e de ani buni... si e normala. Si nu are legatura cu faptul ca e legalizata sau nu prostitutia, ca si daca esti infractor poti fi un parinte bun; sa nu te enervezi, e tot din noua orientare. :)
antr a scris:

:offtopic:
doamna/domn avlil , va rugam sa va postati trairile si experientele zilnice pe un foum de "povestiri" !

Cam agresiva postarea d-voastra, antr, si cam nejustificata.
...
Dumnezeu m-a pedepsit cu dragostea ta. Ma uit cata murdarie ai pe maini si ma infior, caci esti doar un om, ... iar cand vorbesti, vorbele tale sunt vorbe de iubire.
....
Orientarea jurisprudentiala de care vorbim mie nu mi se pare (spre norocul copiilor) chiar atat de liber(ala?);(tina?) precum s-a scris mai sus. E clar ca spre deosebire de frumosii ani 50 infidelitatea unui dintre parinti nu este motiv ca minorul sa-i fie incredintat celuilalt parinte insa de aici si pana la:
- poate fi prostituata/prostituat; infractor... etc dar poate fi si un parinte bun e muuult de tot.
1. Cred ca se face confuzie intre afectiunea pe care parintele o poarta copilului sau si cat de bun parinte poate fi acesta. Prostituata/prostituatul ori infractorul pot sa-si iubeasca enorm copiii fara sa poata fii buni parinti pentru ca activitatea aceasta de parinte are si o dimensiune morala, adica nu e suficient sa-ti iubesti copilul "cum iubeste crasma un betiv" ci mai trebuie ca dragostea aceasta sa-l ocroteasca si sa-l ajute sa devina om. De asemenea trebuie observat ca dobandim o mare parte din deprinderi prin imitatie si nu cred ca putem ocoli aspectul acesta cand pledam pentru ca minorul sa-i fie incredintat mamei care se prostitueaza ori tatalui care e recidivist doar pentru ca isi iubesc copilul. Iubirea aceasta poate fi uneori un blestem.
2. Singura regula in aceasta materie este ca nu exista regula iar judecatorii si avocatii care activeaza in acest domeniu ar trebui sa tina seama de un vechi indemn: "Aduceti caldura inimei voastre si incalziti litera rece a acestui cod, dati caldura vietii voastre tuturor acestor institutii"
u.b.i.k. a scris:

2. Singura regula in aceasta materie este ca nu exista regula iar judecatorii si avocatii care activeaza in acest domeniu ar trebui sa tina seama de un vechi indemn: "Aduceti caldura inimei voastre si incalziti litera rece a acestui cod, dati caldura vietii voastre tuturor acestor institutii"

Singura regula care conteaza este ca un copil in special de varste mici are nevoie de afectiunea mamei si de aici daca mama si-a demonstrat minima conditie morala si materiala nu mai conteaza nimic.
E o regula nelegiferata dar ridicata la rang de lege de instantele care sunt "invatate" acolo unde trebuie ca mama a fost inzestrata de natura cu o afectiune de care tatal nu dispune si care este vitala pentru copil!

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)