Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Imi cer scuze ,nu sunt avocat,domni si doamnele avocate de aici dau sfaturi in litera legi ,tot respectul pt dinsi ,mie mi-au prins bine sfaturile lor pt ca am stiut de ce am pierdut (am trecut prin asa ceva),dar ...traim in romania unde legea nu exista ,vrei copilul si crezi ca ai este mai bine alaturi de tine decit alaturi de mama (gindeste-te bine ,e fetita are nevoie in primul rind de mama ,gindeste-te foarte bine la ce este bine pt copil ,lasa totul la o parte daca iti iubesti fetita si gindeste in binele ei ,doar tu stii care este adevarul ) daca fetitei ai este mai bine alaturi de tine si vrei sa cistigi ,lasa legea la o parte ,nu exista .O instanta de judecata nu tine cont decit de ceea ce ramine la dosar ,hirtii,faptul ca iti iubesti fetita si ca vrei ce este mai bine pt ea ,nu are nici o valoare in fata instantei de judecata (si in general in romania nimeni nu da doi bani pe "interesul copilului" )din cite stiu eu nu sa inventat o hirtie din care sa reiasa ca si un tata isi iubeste copilul uneori mai mult decit mama .Deci singura ta sansa este demonstrezi ca mama este : denaturata,curva ,alcolista si iresponsabila.(eu am refuzat sa o fac ,credeam in justitie,acum....nu mi-am vazut fetita de 3 ani desi am facut tot ce era omeneste posibil).Deci lasa tot la o parte cinste,corectitudine si justitie.E un joc in care cistiga cel ce arunca mai tare cu noroi . Nu exista JUSTITIE.
P.S. Imi pare foarte rau in primul rind ca sunt nevoit sa dau un asemenea sfat ,dar.....in romania nu exista alta cale ,stiu ca si domni,doamnele avocat desi nu ma aproba sunt in asentimentul meu pt ca au mult mai multa experienta cu asemenea cazuri ,"in romania 90% din cazuri ,copii sunt incredintati mamelor" ,oare doar 10 % din barbati sunt "TATI" ?
sony a scris: nu mi-am vazut fetita de 3 ani desi am facut tot ce era omeneste posibil
Cu tot respectul, dar afirmand aceasta dovediti ca nu ati facut "tot ce e omeneste posibil" sau ca... mama copilului dv a dovedit instantei ca... puneti in pericol copilul... Ca nu va lasa mama copilului sa vedeti acest copil e cu totul altceva - si exista solutii...
Asadar, daca vreti sa fiti crezut, ne spuneti, va rog, de ce nu v-ati vazut copilul de 3 ani? Cum a fost motivata sentinta de nu vi s-a permis dreptul de vizitare? Sau... daca aveati acest drept prin hotarare judecatoreasca si femeia respectiva nu va permitea sa vedeti copilul de ce nu ati chemat-o in judecata?
Ce se poate face cand fosta sotie nu iti permite sa iti vezi copilul?
1. O chemi in judecata pentru daune cominatorii in favoarea statului pentru nerespectarea sentintei de program de vizitare. Castigi aceste proces. Binenteles trebuie sa ai dovezi (inscrisuri: PV ale executorului judecatoresc, eventual martori, daca se aproba aceasta proba). Si ce ai rezolvat? Va spun eu: nimic!!! Oricum, statul nu are chef sa o execute, conform sentintei, pe debitoare.
2. Plangere penala pentru nerespectarea programului de vizitare, art. 307 alin 2 Cod Penal. Si ce rezolvi? Nimic!!! Plangerea penala se pritoceste timp de 1-3 ani pe la parchet si la sfarsit procurorul o scoate de sub urmarirea penala pentru ca "latura subiectiva a infractiunii nu a fost dovedita" si drept urmare "infractiunea nu exista" conf art.10 lit. b Cpp.
Cam asta este situatia reala. Eu asa am patit, chiar daca si in procesul civil, si in cel penal am prezentat procese verbale ale executorilor judecatoresti in care se evidentiaza reaua-vointa a debitoarei.
Pana la urma nu este nimic condamnabil sa-ti vezi copilul. De unde atata rautate in tara asta?
De unde atata rautate in tara asta? Din cauza indolentei tuturor se intampla asa ceva:
- fenomenul discriminarii tatalui in justitie este tratat asa, la rubrica "si altele" de catre judecatori (si mai ales judecatoare) carora li se pare ca in aceste procese trebuie "automat" sa dea copiii mamei, desi legile pe care pretind ca le respecta prevad altceva;
- nerespectarea dreptului copilului de a-si vedea si tatal este tratat de societate ca ceva nesemnificativ; nimeni nu le "trage de urechi" pe femeile care nu-si lasa copiii sa-si vada tatal; ganditi-va de cate ori a-ti facut asa ceva cu vreo cunostinta... si de cate ori i-ati spus: "lasa draga, bine ii faci nenorocitului, razbuna-te pe el si nu-l lasa sa vada copilul" :)
- nerespectarea programului de vizita este tratata iar in instanta ca ceva minor, se demonstreaza si nu se intampla absolut nimic; de-aia si au curaj sa faca asta asa zisele "mame"- improprietarite cu copiii;
- recuperarea programului de vizita nerespectat nici macar nu exista ca notiune.
- tatii care nu au trecut prin asa-ceva au impresia ca lor nu li se poate intampla; dar vad mai tarziu ca EXACT asa au patit si regreta apoi; dar e prea tarziu.
Personal te inteleg....Amtrecut prin incercari asemanatoare in urma cu 20 ani...pana la urma copilul cand se face mare si vede ca e o "miza" disputabila intre voi isi va batea joc de voi 2 cum nu-si inchipuie nici mama total iresponsabila acum...Tu o sa ramai cu un gust amar, mama iresponsabila o sa regrete tardiv si te asigur ca va avea zile grele cu copilul care se va intoarce impotriva ei, iar cel mai important e ca....copilul va ramane marcat, tarat, frustrat si cu o mare intarziere in maturizare. Sa dea Domnul sa-l tina pe directia buna si sa nu o ia razna intr-o devianta comportamentala, infractionalitate...Oricum nu faceti din Copil o "miza" a disputelor voastre. Impaca-te cu ideea ca la adolescenta copilul oricum se intoarce impotriva ei....pana atunci pregateste-te sa-i poti oferi o alta alternativa in cazul in care la tine va gasi ceva mai mult decat la "catastrofa" de maica-sa...Rabdare de pescar! Altceva nu pot sa va spun de bine....Asta e! Niste cretine cu care ne incurcam si facem copii aiurea. Dobitocii de noi le alegem gresit, in pripa, probabil dupa cum arata nu ce educatie au de acasa de la parinti. Quo vadis Domine ?!?
Incredintare minor
john25
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)