avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1573 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
lscr a scris:

Copiii minori trebuie sa locuiasca la parintele la care se simt cel mai bine. Este evident ca acel parinte "preferat" relationeaza mai bine, poate sa motiveze mai bine, copilul dezvoltandu-se mai armonios. Cel mai bine pentru copil si nu in ultimul rand pentru parintii insisi, este ca totul sa se petreaca spre binele copilului fara interventia judecatorilor ... care sunt pana la urma niste straini ... care hotarasc destine in functie de frustrarile personale.


Dvs. ca parinte aveti dreptate,asa se vad lucrurile din interior.Judecati totul cu :love: inima.Nimeni nu stie mai bine ca un parinte ( responsabil desigur - asa cum dvs. stiu ca sunteti ) ce este mai bine pentru copilul lui.Dar legea este lege.
Imi doresc-va doresc sa fiti aproape de fetita dvs.
simonaoprica a scris:

Sa stiti ca mie mi s-a incuviintat audierea minorei la 7 ani si 6 luni.
Eu sunt in situatia inversa si stiu ce inseamna un copil cu lacrimi in ochi care iti spune sa opresti toata aceasta hartuire.Am trecut prin "milioane" de dosare la politie,parchet si prin executari silite.Nu am scapat nici de cei de la Protectia copilului care au venit foarte suparati la inceput,au constat singuri ca refuzul ii apartine fetitei si au ridicat din umeri dupa aceea.Nimeni nu face nimic.
Protectia copilului imi povestea mie ca numai eu trebuie sa fac orice imi sta in putinta pentru a convinge copilul sa mearga la tata.Am incercat orice mi-a trecut prin cap-am aranjat chiar si o intalnire "intamplatoare" in parc.Concluzie:tata s-a dus la politie sa ma reclame ca nu a mers fetita cu el.
Este o lupta cu morile de vant.
Dar,eu personal, intentionez sa fac public tot ce ni s-a intamplat noua si o asociatie care sa reuseasca sa schimbe legislatia in aceasta tara -in ideea de a se putea apara si parintii carora li s-au incredintat copii pentru ca nu este normal ca noi sa avem numai obligatii si ceilalti numai drepturi.


Cei de la protectia copilului sunt cumva incompetenti in raport de lege si jurisprudenta CEDO.
Este vina statului roman ca nu ii pregateste si tot statul va plati din banii...contribuabililor pentru greselile sale...
Exista posibilitatea de a se proceda la o consiliere psihologica si statul este obligat de a reglementa legislativ aceste aspecte.
Simplul fapt ca niste oameni nepregatiti ridica din umeri va face ca statul roman sa suporte consecintele juridice si contribuabilii...pretul...

avocat Claudiu Lascoschi
Imi pare foarte rau ca statul roman plateste,respectiv noi contribuabilii.Dar meritam pentru ca permitem statului sa angajeze tot felul de oameni nepregatiti iar statul poate prin 2100 si ceva va invata ca trebuie ca aceste cheltuieli sa le impute acestor persoane mai putin calificate.Nu am auzit de nicio persoana fizica angajat al statului care sa isi vanda casa sa plateasca daune,cel mult au fost trasi la raspundere in solidar cu institutia respectiva.
Fiti increzator! Am obtinut in 2010 incredintarea unui copil de 17 ani, ca tata. Au dreptate d-na av. Margareta si av Antonela: ancheta sociala conteaza f mult, de la Autoritatea Tutelera Alba, in caz concret. Astea in mod oficial! Neoficial, insa, pot sa va spun ca e bine sa aveti un avocat bun, motivat sa va sustuna, dar calitatea judecatorilor este jalnica. Cel putin in Bucuresti, la Judecatoria Sector 3, de exemplu. E "cu pluta pe Bistrita" tanti si de un misoginism nepermis pentru un judecator. E femeie si uraste tatii din start. Pana la urma dupa amanari abuzive n-a avut ce-mi face si am obtinut hotararea. Mi-a redactat-o in peste 90 zile de la ultima sedinta de judecata. A intins coarda cat a putut. Cand m-am dus s-o reclam mi s-a spus ca degeaba o reclam ca e singura judecatoare pe Minori si Familie si tot la ea ajung cazurile daca o recuz...Fara cuvinte!! Cu toate astea cred ca e campioana la recuzari primite, numai intr-o zi a primit 4 cereri sa fie recuzata, dar se pare ca are "pile"... Pregatiti-va sufleteste!
Din nefericire situatia descrisa mai sus este regula. Dar, asa cum spune cel ce a postat, daca ai probe, Ancheta in favoare, nu prea au ce sa faca si , oricum castigati in apel si nu le convine sa aiba hotarari casate

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)