avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1516 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
3 noiembrie a fost urmatorul termen, cel cu interogatoriile si audierea martorilor.
In primul rand am fost surprins placut de implicarea judecatoarei care nu doar a audiat "static" ci chiar a cautat sa afle adevarul, punand astfel intrebarile si direct, dar si indirect, astfel incat martorii mincinosi sa se contrazica singuri in declaratii. Lucru care s-a si intamplat, uneia din martorele ei reamintindu-i-se ca se afla sub juramant si care sunt implicatiile legale a marturiei mincinoase.
Alt lucru care m-a uimit oarecum a fost faptul ca tot procesul si toata discutia s-a bazat pe a se discuta de mine, respectiv afectivitatea copiilor fata de mine si invers, conditiile mele, etc... Ea a incercat sa puna in discutia locatia ei ( casa parintilor ei) considerand-o mai presus de orice, vs situatia mea (apt cu 3 camere). De cateva ori a avut si niste replici mai acide ( gen la incercarea avocatei ei de a culpabiliza prin faptul ca as fi dus copii cu o duba in loc de autoturism i-a taiat-o spunandu-i ca ei au fost dusi cu cotiga si tot au ajuns oameni si au fost bine crescuti...
Una peste alta sunt multumit de desfasurarea procesului unde martorii esentiali in favoare mea, au fost chiar martorii ei tocmai prin faptul ca s-au dat de gol ca mint cu nerusinare.
Astept cu nerabdare solutia pe 10-noiembrie....
P.S. Procesul a tinut 4 ore jumatate de data aceasta...
P.S.2 Ea ca adus ca modificari in "doleante": Custodia tuturor copiilor
Modificarea cuantumului pensiei alimentare de la 35% solicitat initial la 50%
Program de vizita un weekend din doua de sambata ora 12 pana duminica ora 16(!!??!!)
Ultima modificare: Duminică, 7 Noiembrie 2010
Adydum, utilizator
SFAT. voi fi scurta: daca doriti sa aveti sanse reale in obtinerea custodiei copilului copilul este bine sa locuiasca la dvs. pe perioada derularii procesului. Sunt specializata pe asemenea cazuri si va pot spune ca , pana acum NU am vazut incredintarea copilului la tata daca acesta se afla la mama....
De altfel, numai tatii ce au stiut /putut sa se afle intr-o asemenea situatie au castigat.
Stiu ca putem discuta la nesfarsit despre inechitate....de aceea nici nu ma lungesc..va expun doar o realitate si atat.
REALITATE. voi fi scurt :) : daca dati cumva peste o judecatoare care este dispusa sa va dea dreptate, nu veti reusi acelasi lucru si in apel si in recurs. punct

caz concret:
- fetita mea locuieste cu mine din 2008 si nu vrea sa stea cu mama / instanta a spus ca e prea mica la 9 ani sa-i fie luata in considerare parerea
- protectia copilului spune ca fetita nu este in relatii tocmai bune cu mama / instanta nu pomeneste nimic in hotarare
- martorii mei descriu un eveniment violent al mamei in fata blocului / instanta spune ca e izolat si fara relevanta
- documente medicale sustin ca in principal eu m-am ocupat de sanatatea minorei / instanta spune ca e o obligatie fireasca a parintilor

... etc ... etc
... cireasa de pe tort:

- carnetul de note cu 100% FB / instanta spune ca i-au scazut rezultatele la invatatura !!!
- dipleme la dosar pentru participarea la diverse concursuri / instanta spune ca nu a participat la concursuri !!!

:hammer:
Aveti sanse sa castigati minorul cu un probatoriu bun si reprezentat de avocat. Sincer pot aparea multe situatii pe parcursul procesului care pot fi combatute doar in acel moment de catre o persoana pregatita. E greu sa oferi consultanta vizavi de niste situatii care pot aparea "pur teoretic".
daca dansa invoca faptul ca aveti o problema cu cariera ei atunci tb sa inteleaga faptul ca un copil trebuie sa fie pe primul loc si daca dansa este mai interesata de cariera atunci ar fi bune sa va lase dvs copilul si sa aveti un program de vizite bine determinat de comun acord de preferat.
faceti intampinare si solicitati desfacerea casatoriei din vina exclusiva a sotiei. intrucat va neglijeaza, este interesata strict de cariera si daca aveti dovezi ca va inseala si asta. cati ani are copilul? mama dvs va sprijina in actioune si in cresterea si educarea copilului? poate si dansa sa faca o actiune de interventie in sustinerea dvs in care sa arate ca este atasata copilul de ea si ca doreste sa contribuie la cresterea si educarea acesteia.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)