avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
Copilul are certificat de nastere italian… Certificatul acesta fiind la tata e putin probabil ca mama sa fi inregistrat nasterea si in RO – chiar daca acum fetitza e in RO.
Unchiul dv poate reclama la carabinieri aceasta situatie, sau la autoritatea tutelara. Va primi indicatii.

Un lucru, insa, e de luat in seama: unchiul dv sa aiba acte de sedere in regula (inteleg ca nu are), sa aiba o locuinta cu chirie (macar) si un loc de munca… In caz contrar exista riscul sa se obtina un efect contrar: copilul sa ajunga in grija statului italian – autoritatile italiene sunt extrem de riguroase cand e vorba despre minori si despre siguranta acestora.
Credeti ca medierea ar fi o solutie in cazul proceselor care au ca obiect divortul (si incredintarea minorilor)?

Credeti ca ar fi o solutie buna impunerea obligativitatii medierii in aceasta materie?

Am deschis un subiect pe aceasta tema si as dori sa aflu si opiniile dumneavoastra.
Multumesc

Aici este subiectul:
www.avocatnet.ro/content/for...


:offtopic:
Imi cer scuze moderatorilor din aceasta sectiune: am scris "mesaje consecutive" - cu intentia de a... "actualiza" data subiectului.
In speranta ca ma veti... tolera de aceasta data, multumesc :)
Buna! Ca victima a sistemului juridic roman, cred ca un mediator este mai mullt decat necesar, cu conditia ca el (mediatorul) sa fie un aparator al intereselor copiilor, atunci cand e cazul. In situatia mea, divort cu copil minor ,( inceput si terminat in doar doua luni). presupunand ca un parinte se afla intr-o perioada dificila (coma dupa o operatie, internat in spital, se gaseste intr-o alta tara, etc.), intr-un mod sau in altul, sistemul (tribunalul, politia, asisteniii sociali, etc) ar trebui sa gaseasca modul pentru a analiza foarte atent si decide unde, cum si la cine va ramane minorul pana la majorat. Mediatorul ar trebui sa fie "un colac de salvare " pentru cei mici...
Din cate stiu eu, in timpul procesului , instanta, in baza unor probe, analizeaza atent si apoi decide cui incredinteaza minorul. Pana in prezent nu am vazut nicio incredintare in baza unei extrageri dintr-o urma a unui biletel pe care e scris numele unuia dintre parinti.
Pana la urma "sistemul" inseamna oameni (fie ca e reprezentat de judecator, asistenti sociali etc.) Toti acestia (judecator, asistenti sociali)au in vedere exclusiv interesul superior al copilului. Ca uneori se produc greseli....error humanum est(motiv pentru care s-au inventat caile de atac). Nu mai putin adevarat este ca uneori motivele incredintarii pot sa nu aiba in vedere acest interes superior al copilului. Dar ..atat timp cat aceste hotarari se iau de catre oameni( ca in definitiv tot om e si mediatorul) erorile din culpa ori ba.. nu pot fi total indepartate.
A nu se intelege ca ma situez pe pozitia contestarii rolului mediatorului. Mi se pare foarte util..atunci cand partile isi doresc rezovarea problemei intr-un mod amiabil dar realizeaza ca modul subiectiv de a privi problema ii determina sa nu actioneze in mod rational, obiectiv. Motiv pentru care apeleaza la sfatul unei persoane care cunoaste problema si e capabila sa gandeasca obiectiv.
Daca ar fi obligatorie medierea.. nu vad care ar fi diferenta dintre mediator si judecator..
Ultima modificare: Miercuri, 14 Iulie 2010
iulia., utilizator
Discutia despre mediere in procesele de divort si incredintare minor am initiat-o in alta sectiune. Aici:

www.avocatnet.ro/content/for...

Medierea nu e de neglijat. Ideea este, insa, alta: obligativitatea ar insemna costuri in plus.
Subiectul l-am initiat – in acea sectiune – avand la baza o hotarare judecatoreasca data si “pe baza” unui acord de mediere…
Mediatorul si judecatorul nu prea au acelasi rol… Poate ar trebui sa aiba judecatorul un rol (mai) activ… In plus, daca se ia in calcul acordul de mediere cu privire la incredintare…

Pentru a se intelege la ce ma refer cred ca trebuie urmarit link-ul de mai sus – altfel ajung sa dublez subiectul, si nici nu se potriveste aici… Poate fi considerat offtopic deoarece e vorba despre mediere si nu strict despre incredintare minor :)

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)