avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1487 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
va multumesc pentru raspunsuri!
cel mai important e sa-i fie bine copilului. de asta ma straduiesc sa fie totul bine cand ne viziteaza tatal lui si mi se pare important sa aiba o relatie cat mai buna cu el desi suntem foarte departe. avem un album de fotografii cu care recapitulam in fiecare zi "who's who". vorbim des la telefon, toti trei, in fine tot ce m-a dus capul. dar o vizita de cateva zile in acesta perioada mi se pare prea mult si nu in interesul copilului. in acest caz pun in balanta doar "impresia artistica" cu riscul de a-l vedea "minge". fiecare parinte are propriul set de valori si pareri. unii ii cred ca e bine pentru bebelusi sa fie infasati, unii nu ii iau in brate cand plang, altii nu ii culca niciodata in patul adultilor, si fiecare tabara are multi adepti.
important e cum ati spus, sa fie el fericit
nu stiu daca va este suficient sa va plangeti discriminarea aici pe forum, ca o sa trebuiasca sa luptati sa schimbati legea.
si mie mi se pare ciudat, dar din moment ce copilul nu mai este sugar, poate fi bine merci incredintat si tatalui, caci chiar daca e dependent de un parinte, nu pricep de ce este obligatoriu sa fie dependent de mama.
ce face o mama, in afara de alaptat si nu poate sa faca un tata???
chiar daca sunt femeie, eu consider ca dreptul dvs al tatilor din totdeauna v-a fost incalcat. traiti intr-o permanenta ingradire. zilnic spicuiesc niste postari din acest topic si ma revolta de cat de discriminati sunteti.
de asemenea, mie una, nu mi se pare normal, ca un barbat sa fie obligat la plata pensiei, cedarea numelui catre un copil provenit dintr-o aventura.
cati dintre dvs nu ati avut o aventura cu o femeie si care dvs ati vrut sa ramana aventura iar femeia din contra, s-a lasat sa devina gravida, nu s-a proteja intentionat ca sa ramana insarcinata si sa va oblige ori s-o luati de nevasta ori sa-i asigurati ei cat si copilului o pensie indestulatoare.
dragii mei, voi luptati cu niste chestii dar nu observati acest aspect important.
daca as fi barbat si as avea o relatie cu o fata, nu mi-ar conveni sa ramana aia insarcinata impotriva vointei mele, numai ca sa fie beneficiara banilor mei. aici legea trebuie schimbata. copilul care este facut peste vointa tatalui, sa piarda din drepturi ca poate asa se invata minte doamnele ca micutzul nu este o afacere profitabila.

nu ma huiduiti doamnelor...era trimitere numai la anumite persoane feminine.

av.m.vasilescu
un barbat care nu vrea sa procreeze are la dispozitie cateva metode destul de eficiente. ca sa nu mai zic ca in cazul aventurilor prezervativul te fereste de mult mai multe si mari neplaceri decat un bebelus.
un barbat sificient de matur cat sa stie cum vine barza si cum se utilizeaza o femeie actioneaza in cunostinta de cauza si trebuie sa isi asume responsabilitatea faptelor sale. nu copilului trebuie sa i se restranga drepturile ci adultilor iresponsabili.
si mai cred ca cea mai mare greseala generalizarea. nu "ce poate sa faca un tata", ci "ce poate sa faca acest tata despre care se discuta". ca poti fi nepasator, superficial, si nesimtit, in fine un parinte mai puitn bun decat celalalt, fie ca esti barbat, fie ca esti femeie.

nu vreau sa cred ca acest post imi era adresat mie doar pentru ca nu am fost casatorita. noi am fost doi oameni care ne-am iubit si am locuit impreuna cativa ani, iar copilul a fost dorit si asteptat. nu copilul a fost greseala noastra ci despartirea

imi pare rau de discriminarea impotriva taticilor care pleaca cu a doua sansa chiar daca ar fi parinti mai buni decat mamele, dar nu eu am autoritatea de a judeca aceste cazuri. in cazul nostru se va pune in balanta tatal bogat si foarte ocupat si mama average cu foarte mult timp si disponibilitate.
Ultima modificare: Luni, 14 Iunie 2010
uglyduckling, utilizator
Sunt inca in stare de soc, asa incat sper sa reusesc sa raspund fara sa jignesc pe nimeni.
Nu imi vine sa cred ca exista colegi avocati care sustin, astazi, dupa ce au citit despre drepturile omului presupus nevinovat pana la dovada contrara, sa pedepsim bebelusii pentru actiunile/inactiunile vreunui parinte al lor!!! :O
Poate ca au dreptate acestia, poate ca ar trebui sa-i marcam cu stigmatul prezervativului nefolosit si sa ii aratam cu degetul pe strada, ca sa inteleaga ALTII cat de mult au gresit.
Exista oare vreun parinte care s-ar simti mai bine asa decat in legislatia actuala? Sper, pentru copiii nostri, ca nu.
cati dintre dvs nu ati avut o aventura cu o femeie si care dvs ati vrut sa ramana aventura iar femeia din contra, s-a lasat sa devina gravida, nu s-a proteja intentionat ca sa ramana insarcinata si sa va oblige ori s-o luati de nevasta ori sa-i asigurati ei cat si copilului o pensie indestulatoare.

Cine se lasa, nu mai conteaza, dar vorbim despre pedepsirea copilului prin taierea de drepturi pentru ca nu s-a protejat MAMA lui?
Dar pe cand mama se lasa, tatal unde era? El de ce s-a lasat? :( Prezervativele se vand numai catre femei?
Dar daca nu te intereseaza intr-o aventura sa te mentii fara obligatii, fara boli, asta nu inseamna ca daca se intampla altfel vei raspunde pentru lipsa diligentelor tale?
In tara noastra nu se plateste pensie mamei dintr-o aventura.
copilul care este facut peste vointa tatalui, sa piarda din drepturi ca poate asa se invata minte doamnele ca micutzul nu este o afacere profitabila.

Poate aveti dreptate, eu zic sa-i aliniem pe toti la zid, nemernicii care s-au lasat facuti din tata aventuros si mama cu mintea-n nori! Sa le luam drepturi, cate-o mana, sa-i marcam cumva, cum am spus!

Ma scuzati pentru incisivitate, inca nu-mi revin! Sa ne razbunam pe copiii... :(( Asta spune un avocat care ar trebui sa respecte legile, drepturile omului... un coleg! :(
Sper, din inima, ca niciun parinte sa nu doreasca asa ceva copilului sau. :sorry:
nu ugly... nuera vb de dvs, ma refeream la topic in general.
si nu ma refer la situatile cand tatii, initial sunt de acord cu sarcina si apoi dupa ce se naste copilul, dispar.

AVLIL, scumpo... cred ca ati auzit despre o anumita prezentatoare tv RM care a mers la o petrecere si acolo a intalnit un fiu de primar, care fiu dupa petrecere i-a propus daca doreste sa mearga impreuna... iar domnisoara imediat a acceptat. domnisoara i-a dat toate asigurarile ca ea este sub protectie, iar dupa o luna de la primul si ultimul lor act sexual, domnisoara suna la tipul respectiv si ii zice ca este gravida si doreste drepturi pt bebe.

cine a auzit la tv, isi aminteste ca s-a discutat mai acum 2 saptamani.

aceasta este situatia tipica la care eu ma refeream. ce ziceti domnilor, vaplace sa fiti in situatia tipului acesta.

si draga AVLIL, orice baiat care il intrebi, din cei care merg la astfel de "|domnisoare", o sa-ti spuna ca li se dau asigurari de mare protectie....si pe buna dreptate, daca nu ti-e iubita, cand o agati de pe marginea soselei, nici nu cred ca te intereseaza sa vb de protectie atata timp cat nici macar nu iti stie numele.
oricum protectia este necesara pt el ca "domnisoarele" au multe boli.

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)