AVLIL a scris:
In exemplul d-lui Robert se vede clar ca acest nu cunoaste faptul ca prin decizii internationale el poate schimba decizia unei instante in domeniul asta... or daca nu ne cunoastem drepturile, nu e cam mult sa cerem mai multe? Caci nu stim sa folosim cate avem, se pare!
In tara noastra posibilitatea ca o decizie internationala
sa poata schimba decizia unei instante este aceeasi ca in reclamele penibile de la televizor. Sintagma "poate schimba" nu garanteaza nimic, oricum procesul a fost pierdut demult,
interesul superior al copilului nu a fost respectat pentru ca el nu exista in tara asta.
Drepturile copilului presupun obligatiile parintilor si aceste drepturi sunt aparate in primul rand de parintele caruia ii este incredintat copilul. Interesul superior al minorului inseamna in primul rand ca drepturile lui fundamentale sa fie respectate, ele nu sunt optionale pentru acel parinte. Dreptul la asistenta medicala de specialitate este un drept fundamental, el nu poate fi recastigat in totalitate printr-o sentinta CEDO, apoi printr-o sentinta revizuita in tara asta. Tratamentul medical recomandat pentru un copil nu poate sa astepte ani de zile, raul este deja facut.
Eu n-am pornit procesul de reincredintare al minorului pentru a castiga bani la CEDO. Nu am vrut decat sa asigur drepturile copilului meu la cea mai buna asistenta medicala, cat se poate de repede, nu dupa x ani.
Speta mea: Clinica de Neurologie Pediatrica din Bucuresti recomanda inca din anul 2008 internarea copilului meu de 5 ani pentru diagnosticare si inceperea unui tratament adecvat. Aceasta recomandare este reafirmata pe tot parcursul anului 2009 si este valabila si acum, in 2010. Mama copilului refuza sa urmeze recomandarile medicale, drept urmare sanatatea copilului s-a inrautatit in ultimii 2 ani. La judecatoria sectorului 3 pierd procesul iar in motivarea sentintei se spune ca este dreptul mamei sa refuze tratamentul recomandat. Urmeaza apelul.
Unde este interesul superior al copilului? Si ce se mai poate castiga dupa o revizuire a sentintei, dupa o eventuala decizie favorabila la CEDO?