avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Incredintare minor catre tata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Incredintare minor catre tata

Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
Ultima modificare: Joi, 5 Noiembrie 2009
icantemir, utilizator
AVLIL a scris:


In exemplul d-lui Robert se vede clar ca acest nu cunoaste faptul ca prin decizii internationale el poate schimba decizia unei instante in domeniul asta... or daca nu ne cunoastem drepturile, nu e cam mult sa cerem mai multe? Caci nu stim sa folosim cate avem, se pare!



In tara noastra posibilitatea ca o decizie internationala sa poata schimba decizia unei instante este aceeasi ca in reclamele penibile de la televizor. Sintagma "poate schimba" nu garanteaza nimic, oricum procesul a fost pierdut demult, interesul superior al copilului nu a fost respectat pentru ca el nu exista in tara asta.
Drepturile copilului presupun obligatiile parintilor si aceste drepturi sunt aparate in primul rand de parintele caruia ii este incredintat copilul. Interesul superior al minorului inseamna in primul rand ca drepturile lui fundamentale sa fie respectate, ele nu sunt optionale pentru acel parinte. Dreptul la asistenta medicala de specialitate este un drept fundamental, el nu poate fi recastigat in totalitate printr-o sentinta CEDO, apoi printr-o sentinta revizuita in tara asta. Tratamentul medical recomandat pentru un copil nu poate sa astepte ani de zile, raul este deja facut.
Eu n-am pornit procesul de reincredintare al minorului pentru a castiga bani la CEDO. Nu am vrut decat sa asigur drepturile copilului meu la cea mai buna asistenta medicala, cat se poate de repede, nu dupa x ani.
Speta mea: Clinica de Neurologie Pediatrica din Bucuresti recomanda inca din anul 2008 internarea copilului meu de 5 ani pentru diagnosticare si inceperea unui tratament adecvat. Aceasta recomandare este reafirmata pe tot parcursul anului 2009 si este valabila si acum, in 2010. Mama copilului refuza sa urmeze recomandarile medicale, drept urmare sanatatea copilului s-a inrautatit in ultimii 2 ani. La judecatoria sectorului 3 pierd procesul iar in motivarea sentintei se spune ca este dreptul mamei sa refuze tratamentul recomandat. Urmeaza apelul.
Unde este interesul superior al copilului? Si ce se mai poate castiga dupa o revizuire a sentintei, dupa o eventuala decizie favorabila la CEDO?
Statistica din SUA cred ca nu o contestati.
Stiu ca access right inseamna mai mult decat program de vizitare.
V-am explicat ca procentul 40% este calculat relativ la cei 75% care nu au custodia.

Reformulez statistica din SUA ca sa fie mai clar:
Incredintare catre mama fara ca tatal sa abia drept de acces la copil: 30%
Incredintare catre mama cu drepturi de access al tatalui la copil : 45%
Incredintare catre tata: 10%
Custodie comuna : 15%

Din acel procent de 30% in care tatal nu are nici un drept asupra copilului, este interesant de stiut cati tati au cerut efectiv dreptul si nu l-au primit sau le-a fost interzis accesul la copil .
Precum este interesant de stiut si motivele legale pentru care li se interzice acest acces (in ce conditii legea interzice tatalui accesul la copil).
Oricum procentul de 30% nu este departe de ce este la noi , avand in vedere ca multi tati in momentul divortului nu cer nici macar program de vizitare.

Despre statistica de la noi, eu cred ca e de bun simt . Oricum procentul cred ca e mult mai mare in favoarea mamei.
Statistica oficiala la noi nu exista , si autoritatile nici nu vor dori sa o faca.

Nu confund custodia comuna cu nimic. Am studiat toate formele de custodie comuna.
Nu sustin ca procentul acela de 15% il reprezinta doar o forma de custodie comuna .
Dar in acelasi timp nu confundati dumneavoastra custodia comuna cu programul de vizitare de la noi. Pentru ca, chiar daca timpul pentrecut de copil la ambii parinti nu este impartit egal, nu exista nici o forma de custodie comuna in care responsabilitatea cresterii si educarii sa nu fie egala.
Asta este marea diferenta.



Ultima modificare: Marți, 4 Mai 2010
custodie.comuna, utilizator
custodie.comuna a scris:

Statistica din SUA cred ca nu o contestati.
Stiu ca access right inseamna mai mult decat program de vizitare.
V-am explicat ca procentul 40% este calculat relativ la cei 75% care nu au custodia.

Reformulez statistica din SUA ca sa fie mai clar:
Incredintare catre mama fara ca tatal sa abia drept de acces la copil: 30%
Incredintare catre mama cu drepturi de access al tatalui la copil : 45%
Incredintare catre tata: 10%
Custodie comuna : 15%
...
Asta este marea diferenta.


Mie masura interzicerii oricarei legaturi a unuia dintre parinti cu copilul sau - afara de situatii cu totul neobisnuite - mi se pare dementa in starea ei cea mai pura, un fel de lamura de nebunie judiciara. Statul care permite ca un procent important din copiii de pe teritoriul sau sa fie lipsiti de orice legatura cu unul din parinti (indiferent de sexul parintelui pentru ca in aceasta privinta sexul parintelui este cu totul irelevant) nu are nici un motiv sa lupte impotriva faptului ca cei 5% din populatia globului care traiesc in el consuma aproape 50% din productia mondiala de droguri si nici impotriva faptului ca desi are doar acel deja mentionat 5% din oamenii de pe lume are 25% din populatia mondiala de puscariasi.

Oh, deci de la ei trebuie sa luam exemplul ... ihim, am priceput.:foottap:
Eu banuiesc (si nu cred ca gresesc) ca acel procent de 30% este alcatuit in cea mai mare parte din tatii care nu cer nimic in caz de divort sau care nici nu se prezinta la proces.
Asta nu inseamna ca statul le interzice prin lege orice legatura cu copilul.
Daca aveti cunostinta de o lege dintr-un stat american in care sa existe prevederi clare cu privire la conditiile in care se poate intrezice legatura unui parinte (fie mama fie tata) cu copilul, var rog sa ne spuneti si noua ca sa vorbim la concret.




Nu stiu de ce trebuie sa ne raportam mereu la altii (americani...) de parca noi suntem niste idioti si incapabili sa ne facem propriile noastre legi si sa avem initiativa si bun simt...insa, puterea opiniei publice nu prea exista....asa ca timpul merge, leafa merge, procesele de acest gen sunt cele mai simple pt. judecatori.
Insa ceea ce ar trebui sa luam de la altii daca ar trebui sa luam ceva) ar fi lucrurile pozitive caci nu vad sensul acestor procese daca ele nu au alte solutionari decat intr-un sens si cu mici, forte mici exceptii, in celalalt sens.
Normal, cred ca judecatorul ar trebui sa dea dovada in primul rand de experienta de viata, de bun psiholog, de impartialitate si pragmatism si sa vada in primul rand INTERESUL COPILULUI, nu al tatalui sau al mamei, iar dupa INCREDINTAREA CUSTODIEI organele competente (aut. tutelara, prot. copilului) sa mai evalueze starea copilului (educatie, sanatate, relatiile cu ambii parinti), ASA AR TREBUI SA FIE, insa, noi ce facem???? DAM O SOLUTIE SI GATA!!!!! Nu este corect, insa, institutiile nu se pot elibera asa de usor de vechile metehne, adica, acela de a impune si de a nu solutiona, de a media, de indreptare a unor lucruri care nu merg asa cum trebuie. Cum poti da o solutie in aceste spete, cand tu, JUDECATOR, nu ai fost macar, odata pe teren sa vada copilul, mediul in care traieste, sa stea de vorba atat cu parintii cat si cu copilul......intr-adevar, este m,ai complicat, insa deciziile vor fi mai sigure si timpul de solutionare mai scurt.
...Parearea mea....

Alte discuții în legătură

Divort cu 2 minori mamade2pici mamade2pici Buna ziua. Doresc sa divortez si sa obtin in incredintare ambii copii. Sotul meu exercita asupra mea un abuz psihic si verbal si dincolo ed faptul ca sunt ... (vezi toată discuția)
Incredintare minor john25 john25 Buna ziua, am urmatoarea intrebare: In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)