Suntem casatoriti din mai 2006. In septembrie 2007 s-a nascut fetita noastra care in prezent are 2 ani si 2 luni. In prezent suntem in divort prima infatisare peste 2 saptamani.
- a participat la un curs de cristaloterapie in aprilie 2009 timp de o luna la Bucuresti fara acordul meu, timp in care stateam cu fetita singur.
- a participat la un curs de masterat la Sibiu spatamanal cu toate ca si in Alba era aceeasi specilaizare;
- Sotia a intrerupt concediul pt ingrijirea copilului, ca sa intre in politica cu 4 luni mai devreme . In 3 luni ajunge Presedinta Organizatie de Femei Alba (ea nu are 3 prieteni in Alba Iulia).
- Am probe concludente ca ma inseala cu Presedinte de partid de 50 de ani care o sprijina si o incurajeaza in aceasta perioada sa divorteze.(mesaje de dragoste, martori oculari);
- A participat si participa in continuare la sedinte si campanie electorala;
- Fetita este mereu lasata la o familie pana vin eu de la servici, neglijata ....
- Tainuieste cati bani are salariu si ii cheltuieste in scop personal;
- a facut credit si un card de credit fara sa ma consulte, toti bani ia cheltuit in interes personal, fara sa-i pese de copil;
- ea a depus prima divort pe motiv ca ma opun dezvoltarii carierei personale;
- recunoaste ca sunt un tata model si responsabil ;
- am salariul mai mare cu 500 de lei decat ea, am parintii casatoriti, am personal contract de de chirie pe grasoniera in care avem domiciliul;
- ea are parintii dovortati (soacra plecata in spania, tatal alcoolic), in prezent a fost si sanctionata la servici, are datorii la banci.
Va rog sa imi spuneti daca as avea sanse sa primesc fetita ? sau ce as mai putea ,,specula'' ca eu TATA sa pot obtine fetita, care este atasata de mine.
Pot face un Contract de Comodat, ma sprijina o familie din Alba, fetita fercventeaza o cresa de langa serviciul meu.
Va multumesc.
am editat (sters ) mesajul initial pentru protectia intimitatii noastre.
inteleg din restul topicului ca de obicei copilul ramane la mama, mai ales daca e bebelus, in afara de cazul cand mama e "denaturata".
inteleg ca sunt si tatici disperati si indragostiti de bebelusul lor dar aici nu e cazul. in cazul nostru tatal vrea copilul ca sa nu riste si vada veniturile dimnuate (se teme ca voi cere pensie alimentara) si ca sa isi multumeasca mama care simte nevoia sa ingrijeasca nepotelul. a avut oczia sa-si manifeste grija si interesul cat am stat impreuna si cu ocazia vizitelor si nu a aratat ca-l pasioneaza ingrijirea copilului.
Foarte trista povestea dvs.
Deci, nu sunteti si nici n-ati fost casatoriti dar a recunoscut copilul...
Desi are o situatie materiala mai buna, sincer cred ca sansele sunt de partea dvs.
Va trebuie un aparator motivat si un judecator cu experienta.
Mult succes!
O sa spun de 1000 de ori, pentru toti tatii in situatia asta: NU va bazati pe faptul ca vreun judecator va va incredinta copilul. In justitia romana se practica discriminarea fatisa a tatalui in astfel de cazuri; orice probe a-ti aduce dvs, nu va vor fi luate in considerare. Incercati sa aveti un judecator (barbat); practica arata ca sansele sunt mult mai mari de a obtine ceva. Pregatiti-va foarte temenic inainte, deoarece sansele sunt de maxim 10%. Veti vedea cand ajungeti in sala de judecata. Ancheta sociala vedeti ca se va face pe baza declaratiei fostei, daca ea locuieste acolo si poate minti orice in ea.
Constat ca discriminarea o invocam doar atunci cand ne deranjeaza pe noi. Clamam un tratament discriminatoriu din partea instantelor in defavoarea tatilor in schimb consideram ca, spre exemplu, daca acestia au venituri si conditii materiale superioare mamelor este perfect justificat ca minorul sa fie incredintat tatalui. Pai asta nu e discriminare pe criterii de avere? Sau consideram ca daca tatal poate oferi un camin la oras iar mama doar in mediul rural se cuvine sa incredintam copilul tatalui. Pe cale de consecinta copii care cresc in mediul rural sunt cetateni de mana a doua. Asta nu e discriminare? Sau, am observat, consideram ca daca mama apartine vreunui cult religios mai "exotic" dar legal iar tatal e ortodox in spiritul necesitatii un unei educatii traditional romanesti ar trebui incredintat minorul tatalui. Nu e discriminare pe criterii religioase sau de constiinta? Sau tatal sustine ca scoala la care ar trebui sa invete copilul trebuie sa fie una de renume cu o curicula in domeniile clasice real/uman iar mama doreste sa isi dea copilul la o scoala din apropriere pentru a-l supravaghea cu o curicula in domeniul artistic. Oricare din judecata am considera-o corecta incredintanad pe aceasta baza copilul acelui parinte comitem o discriminare pe criterii de constiinta. Exemplele le-am luat chiar de pe acest forum si as putea continua cu ele.
Nu sustin ca toate solutiile date sunt corecte, insa tin sa va atrag atentia ca de multe ori se doreste indreptarea unei astfel de discriminari, mai mult sau mai putin reala, recurgand la o alta discriminare. Sarcina instantelor in privinta incredintarii este una foarte grea, de aceea ar trebui sa fim mai rezervati in a o califica simplist ca discriminatorie. Depinde de la caz la caz.
:hm:
Sa luam un caz:
Sot, sotie, minor in varsta de 5 ani. Mama castiga bine, tatal castiga la fel de bine. Ea e o mama buna, el e un tata bun – fara vicii excesive! El intalneste o alta femeie si vrea sa divorteze pt a se casatori cu cealalta. Doreste, de asemenea, incredintarea copilului.
Asadar, cei doi soti sunt cat se poate de… egali – si la venituri si ca parinti…
Ghiciti cui incredinteaza instanta copilul? Ghiciti cine se va lupta – aiurea – pentru dreptul de a vizita copilul?
:weg:
Incredintare minor
john25
Buna ziua,
am urmatoarea intrebare:
In cazul divortului intentat de sotia mea cum pot obtine tutela copilului minor(4 ani) ,precizez ca acum stam impreuna cu ... (vezi toată discuția)