costi biolan a scris:
Fiti increzator! Am obtinut in 2010 incredintarea unui copil de 17 ani, ca tata. Au dreptate d-na av. Margareta si av Antonela: ancheta sociala conteaza f mult, de la Autoritatea Tutelera Alba, in caz concret. Astea in mod oficial! Neoficial, insa, pot sa va spun ca e bine sa aveti un avocat bun, motivat sa va sustuna, dar calitatea judecatorilor este jalnica. Cel putin in Bucuresti, la Judecatoria Sector 3, de exemplu. E "cu pluta pe Bistrita" tanti si de un misoginism nepermis pentru un judecator. E femeie si uraste tatii din start. Pana la urma dupa amanari abuzive n-a avut ce-mi face si am obtinut hotararea. Mi-a redactat-o in peste 90 zile de la ultima sedinta de judecata. A intins coarda cat a putut. Cand m-am dus s-o reclam mi s-a spus ca degeaba o reclam ca e singura judecatoare pe Minori si Familie si tot la ea ajung cazurile daca o recuz...Fara cuvinte!! Cu toate astea cred ca e campioana la recuzari primite, numai intr-o zi a primit 4 cereri sa fie recuzata, dar se pare ca are "pile"... Pregatiti-va sufleteste!
Sa stiti ca incredintarea unui minor cu varsta de 17 ani nu constituie o problema chiar atat de delicata.Mari probleme exista atunci cand minorul are undeva pana la varsta de 10 ani.
Este insa adevarat ca trebuie sa se administreze un probatoriu solid pentru ca minorul sa fie increrdintat tatalui chiar si la varsta de17 ani...
Daca instanta nu este perfect lamurita nu incredinteaza minorul tatalui...
avocat Claudiu Lascoschi