avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1015 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Administratora urmărește înregistrările camerelor ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Administratora urmărește înregistrările camerelor de supraveghere din lift și ne face observații absurde. Este legal să fie cameră în lift?

Buna ziua,

Sora mea a achizitioneat un apartament in zona unde locuiesc eu si merg ocazional cu fetitele mele in vizita.Acum locuieste acolo doar fratele meu. In bloc sunt 2 camere de supraveghere dintre care una in lift. Problema este asa: dna nu are alta activitate decat sa stea pe camere. In lift sub oglinda este montata o bara de sustinere ( zic eu). Fetita cea mare cand urcam in lift pune manutele pe bara aceea. Dna sefa care vede tot, s-a luat de mine ca sa no mai las. Ca se face balans in lift si ramanem blocate in lift :))). In fine. Ideea e ca am pus mana la camera cand am fost ultima oara si sa suparat , si mi-a atras atentia intr-un monolog comunist . Eu nu am acceptat monologul si ne-am injurat reciproc. Intrebarile mele sunt:
- e legal sa fie camera in lift?
- ce se poate face daca aceasta cucoana urmareste non stop ce se intampla si nu ai voie sa atingi ce e in lift? Cum sa le explic eu la fetitele mele de 4 ani si 2 ani ca trebuie sa stea smirna in lift?Nu ma deranjeaza camerele in sine, f bine, au rostul lor, dar nu acela de urmarit si certat cu lumea aiurea pe motivul ca ,citez " dvs trebuie sa ascultati si sa respectati ce zic eu", la intrebarea mea citez " de ce nu puneti dna un anunt ca nu este voie sa atingeti bara din lift". Asta cat am apucat sa vorbesc peste ea caci nu accepta dialogul.
Ultima modificare: Joi, 13 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
Draga Demos, sunteti intr-o mare eroare.....dar studiati un pic istoria recenta sa vedeti ca totusi in epoca comunista erau destul de multi oameni cu un grad avansat de cultura si educatie. Nu am fost niciodata in politica ( am o scirba imensa fata de mincinosi, hoti si banditi) dar am avut si am o activitate care a contribuit la bugetul de stat destul de substantial. Da, sunt unul care ar pune la "INSECTAR" infractorii indiferent de care grad sunt, deoarece cunosc foarte bine valoarea muncii si neplacerile provocate de nemernici celor care muncesc. Vi se pare corect ca un sarac care fura un sac cu porumb sa fie judecat mai aspru decat un politician care fura valize de bani? Nu ati observat niste lucruri deosebit de importante ale vietii, ca rezultat al ADEZIUNII LA NOUL MOD SI MODEL DE VIATA cu care sunteti in acord .......in 1990 populatia Romaniei era de 23 mil locuitori iar astazi doar de aproape 18 mil. locuitori.....in 1990 populatie activa era in jur de 8.5 mil, iar astazi avem 4.2 mil, din care aparat administrativ 1.3 mil........unde stam bine este la numarul de pensionari, cam 5.3 milioane ( politica de mentinere la putere a lui Ion Iliescu a generat la vremea aceea iesiri la pensie si la virsta de 48 de ani. Sa va mai spun ca suntem o tara care aproape ca nu mai are forta de munca calificata ? "Stadiul ceausist de dezvoltare intelectual-societala" nu are nimic de a face cu lucruri care tin de bun -simt, omenie, onoare. Inseamna ca sunteti de acord cu indivizi pusi pe distrugere si bataie de joc. Priviti statistica infractionala pe site-ul politiei Romane pe ultimii 10 ani, si veti observa o crestere mai mult decat alarmanta........si in continuare veti gasi imens de multe decalaje care ar trebui trecute in contul activitatii partidelor. Daca credeti ca asta reprezinta un progres.......ma indoiesc de judecata d-voastra. Informati-va despre diferenta dintre securitatea vietii in Singapore si in Romania, si cum au obtinul singaporezii rezultate notate ca excelente vis-a-vis de Romania. Trebuie doar stiut ca sub umbrela respectarii vietii private se ascund mii de ascunzisuri prin acest GDPR. Eu cind ies deja pe strada nu mai sunt in mediu privat. Am calcat pe bec.....arde-ma......sigur lumea va deveni un pic mai ordonata cu iesirile necontrolate. Este posibil sa nu ma fi inteles.........dar sunt sigur ca din cei 2.000.000 de angajati care produc sau ofera servicii reale si care au mai ramas, pentru ca suntem in scadere, ma vor intelege .
6 din 6 utilizatori consideră
acest răspuns util
O alta opinie, ca deh, fiecare avem drepturi, suntem cetateni europeni...
Dumneavoasta, doamna Ancuta, inteleg ca nu sunteti proprietara in acel bloc, megeti la rude, da?
Administratora comunista nu ar avea alta treaba decat sa se uite pe camere... Clar ca nu este normal, dar nici normala nu mi se pare atitudinea dvs. si a unora dintre participanti la discutie care va tot dau sfaturi cum puteti sa anihilati camera din lift.
Repet, daca ati merge la o institutie, magazin mai dichisit (cu camera in lift), ati proceda la fel? Ca acolo, vreti-nu vreti, cineva chiar are treaba cu supraveghierea camerelor.
Dvs. va complicati si o sa suportati , nu stiu, niste repercursiuni. Va legati la cap, desi nu va doare nimic...
Ca una dintre fetitele dvs. a pus mana pe bara din lift. Foarte bine, acesta este rostul barei, altfel nu s-ar mai fi pus acolo. La blocurile cu lift, 95% dintre acestea nu au aceasta bara, insa, cu calm se poate discuta chiar daca doamna are o alta opinie.
Eu va pot spune ca si noi am reconditionat liftul in proportie de 95% si vreti sa stiti cat ne-a costat? Va spun eu: 60.000 lei, adica cam 1500 lei de apartament.
Si avem si camera in lift, dar nu se uita nimeni atata timp cat nu se intampla ceva grav. Atunci anuntam firma care face mentenata sistemului si "organul". Ei au acces, se uita, copie imagini si treaba lor...
Oricum, ma bucur ca totusi ati inteles rostul acestor camere spre deosebire de ati participanti la discutie, oameni mai sensibili, care pana nu o patesc "in direct", nu au sa se lamureasca.
Eu zic asa, lasati deoparte actele de razbunare ca nu se merita, nu se uita nimeni la ce rau ii puteti dvs. face administratorei. Eventual, sora/fratele dvs., adica proprietarul sa faca un text si sa notifice as. prop. - presedintele si poate acesta ii mai i-a din "prerogative" administratorei.
Mult succes si multa sanatate!
Stimate SD, constat ca in afara indigestiei dvs in asimilarea conceptului de democratie avem totusi cateva puncte comune de analiza asupra trecerii de la dictatura la democratia prost inteleasa a Romaniei actuale.
Ceea ce ne diferentiaza sunt sintezele.
Acolo unde in 1990 nivelul de cultura al populatiei era mai ridicat decat cel de azi trebuie inteles fenomenul societal numit: foamea face ca toate celelalte elemente ale civilizatiei regreseaza!
Ori, distrugerea masiva a aparatului productiv roman, a infrastructurilor Romaniei, acompaniata de inflatia necontrolata pe toata perioada Iliescu a produs pauperizarea generala a populatiei in acelas timp cu aparitia primei mari ruptuturi societale, imbogatirea extrema a unora prin coruptie la cel mai inalt nivel al statului.
Sa nu uitam si alta contributie majora a lui Iliescu & mafiei postcomuniste, tradarea de neam si tara, Iliescu, in calitate de reprezentant, fiind primul conducator din lume care a recunoscut oficial, dupa razboiul de la Nistru, atat Republica de la Nistru cat si Moldova ca state independente.
Ori, situatia internationala ar fi permis creearea Romaniei Mari datorita slabiciunii momentane a Rusiei (remember Eltin tinandu-se de microfon la Casa Alba). Natiunile nu se intalnesc cu asemenea oportunitati decat o data intr-un secol.
Va trebui sa recunosteti ca scoaterea la pensie masiva in scopuri electoraliste nu este decat un simplu detaliu al istoriei Romaniei fata de ceea ce v-am expus mai sus.

Faptul ca elitele societatii si clasa mijlocie superioara au preferat sa se infrupte in loc sa se lupte pentru o adevarata democratie, o democratie in care demnitatea si dreptul la o viata civilizata pentru toti este o prioritate, face ca azi Romania are o populatie de numai 18 Mlocuitori si ca in tara au ramas, proportional, putine persoane calificate.
Se pare ca ati uitat ca 5 milioane de romani creeaza plus valoare in alte state europeene si finanteaza indirect unul dintre cele mai corupte state ale CE.
Deci intrebarea existentiala este: "De ce pleaca din tara in fiecare an intre 50 si 80 kilolocuitori (cei care isi gasesc de lucru in strainatate nefiind nici dpdv intelectual nici dpdv al dorintei de a munci si de a creea smecherii si infractorii Romaniei)?!?

La afirmatiile dvs, va citez: "Priviti statistica infractionala pe site-ul politiei Romane pe ultimii 10 ani, si veti observa o crestere mai mult decat alarmanta... etc..., etc..." nu pot decat sa va raspund: "De ce numai "pe ultimii 10 ani"?".
Raspuns jidovesc dar strict realist.
Unde sunt referintele mentionate in postarea dvs initiala?!?

O alta intrebare, factuala, nu polemica, cunoasteti conceptul de exemplaritate, stiti cum trebuie sa functioneze aceasta exemplaritate intr-o democratie?!?
Uitati sau ocultati in mod voluntar doua proverbe importante: "pestele de la cap s'impute" si "popoarele au conducatorii pe care ii merita"?!?
Deci, " "Stadiul ceausist de dezvoltare intelectual-societala" " este o remarca meritata datorita faptului ca dvs condamnati conceptul de democratie in loc sa actionati, sa luptati impotriva abuzurilor si atentatelor comise asupra mugurilor de democratie care au aparut in Romania.
GDPR-ul romanesc nu este decat o forma de intrare in conformitate vis-a-vis de legislatia CE (CE fiind o forma evoluata de democratie), deci un mugure democratic impus, dar, prost inteles si inca si mai prost aplicat de catre romani.
Cand cineva vrea sa obtina ceva, acel cineva nu trebuie sa astepte ca acel ceva sa cada din cer iar atunci cand ceva cade din CE (o forma de civilizatie superioara) trebuie ca populatia sa se lupte pt ca aplicarea sa fie in conformitate cu conceptul initial.

In toate comparatiile trebuie tinut cont de factorul determinist al elementelor de comparat, ex.: nu se compara gaina cu un arheopterix (cu toate ca la originea pasarilor sunt anumite forme de dinozauri). Ori, dpdv al securitatii vietii ar fi trebuit luate in considerare elemente de comparat coerente, atat dpdv istoric, cat si demografic, geografic, etc...!
Ma mir ca nu faceti legatura intre oloaga securitate a vietii in Romania si coruptia!

Sunt 200% de acord cu dvs in ceea ce priveste aplicarea stricto sensu a legilor.

La tonul dvs polemic va raspund tot cu o intrebare: Unde erati in 06/1990, atunci cand eu am pierdut un rinichi intre Capsa si Arhitectura?!?
O seara placuta.

Stimate @Adam Grecu
ATENTIE, nu s-a propus distrugerea sistemului de supraveghere, ori, dupa un sarut urmele de ruj se sterg cu un servetel (vorbesc din experienta)! ;-)
Nu inteleg cum puteti afirma ca fiind coerenta comparatia intre "Administratora comunista" si "magazin mai dichisit (cu camera in lift)" mai ales acolo unde stiti cum functioneaza sistemele de supraveghere ale magazinelor si sunteti, a priori, de acord cu faptul ca speta supusa este un caz tipic de abuz (stiu ca stiti datorita faptului ca am citit contributiile dvs la alte spete similare).
Deasemenea cand "Administratora comunista" ationeaza conform cu ceea ce ne-a fost descris in postarea spetei suntem departe de functionarea corecta practicata de AP -ul dvs.
Din pacate, tot din experienta stiu ca aceste forme de abuz nu se opresc cu o simpla sesizare/reclamatie adresata AP-ului.
Sa nu uitam, voieurismul este interzis prin lege, deci, simpla punere repetata in imposibilitate de a incalca legea serveste societatea si indirect AP-ul care nu stie si nu a stiut sa puna franele necesare in amont (o femeie singura in lift are dreptul sa-si ajusteze sutienul si, in aceeas masura barbatul singur are dreptul sa-si ajusteaze bijuteriile de familie).
Cam greu 9 etaje cu 2 copii....

Alte discuții în legătură

Bună ziua tuturor: am câțiva vecini care au dat în patima ... mapostolro mapostolro Bună ziua tuturor: Am câțiva vecini care au dat în patima supravegherii video . Până aici, nicio problemă. Securitatea casei este primordială. Ce ne ... (vezi toată discuția)
Vizionarea în direct pe monitor de către conducerea asociației de proprietari a celor care intră în scara blocului. legalitate sau nelegalitate? CLAUDIU LASCOSCHI CLAUDIU LASCOSCHI Vizionarea in direct pe monitor a celor care intra in scara blocului constituie ceva ilegal in opinia. Are cineva o alta opinie? Practic imaginile trebuie ... (vezi toată discuția)
Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de ... Președinta Președinta Asociație de proprietari este legal să montăm o cameră de luat vederi in lift . Care sunt condițiile și legea dacă ne permite . Va mulțumesc ! (vezi toată discuția)