avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 956 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Ce aș putea face în cazul în care am nevoie de ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Ce aș putea face în cazul în care am nevoie de concediu medical dar patronul refuză să-mi acorde o adeverință?

Bună seara!

Ce aș putea face în cazul în care am nevoie de concediu medical, iar patronul refuză să-mi acorde o adeverință?

Mulțumesc!
Ultima modificare: Sâmbătă, 22 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: Ionut.ion , utilizator 17:12, 21 Septembrie 2018
De asta i mi era frica... Eu zic sa sesizati si dvs. ITM.ul, presimt ca nici dvs nu aveti darile platite si de asta nu va da adeverinta... si pe acel site sa apareti ca asigurata in virtutea sarcini ( femeile insarcinate sunt asigurate obligatoriu, indiferent daca au cotizatie sau nu...)
Intrebati la Casa de pensii Ilfov despre situatia dvs.si vedeti apoi...
Ma gandesc ce sa fac începând de luni... ca celelalte fete vor pleca dupa weekend si raman eu. Eu nu am rezolvat cu medicalul... iar noi cand ne luam CO, nu faceam cereri. Ca poate comenteaza si din acest punct de vedere.
Ultima modificare: Vineri, 21 Septembrie 2018
Cornel Vasile, Consilier juridic
Si fete pleaca asa, fara sa ceara drepturile....
Cred ca intrebarea la Casa de Pensii Ilfov se poate pune si prin intermediul adresei de e-mail, vedeti pe site.ul lor...si, in functie de raspuns, vedeti mai departe cum actionatii... Interesati va si ma uit si eu cum poti afla raspunsul mai repede de la casa, daca nu aveti asigurare sa nu pierdeti si prenatalul dar si postnatal.ul si indemnizatia...
Va trebuia sa ajungeti in instanta cu angajatorul si...
MII de scuze, am incurcat casa de pensii cu Casa de Asigurari de sanatate, la ei trebuie intrebat
Ionut.ion, utilizator
@ Semiluna96

Nu mai citati raspunsurile primite ...
Am trimis email catre casa de pensii.
Multumesc din suflet pe ajutor!
P.s.: nu i nimic, voi incerca si la casa de asigurări.
Cornel Vasile, Consilier juridic

Alte discuții în legătură

Sunt asigurată? Ioana Pascaliu Ioana Pascaliu Am lucrat la un coafor .Patroana mi-a închis cartea de munca cand eram însărcinată în 6 luni, fără acordul meu .Am aflat de-abea cand am dus medicalul ... (vezi toată discuția)
Refuz acordare adeverinta pentru concediu medical Rentzu Rentzu In urma unei sesizari la ITM , au venit inspectorii in control pentru verificarea unor nereguli la firma. Dupa control m-am imbolnavit iar patronul refuza ... (vezi toată discuția)
Angajatori mai presus de lege isabelle fluturas isabelle fluturas Am o problema cu angajatorul meu: pe scurt, dupa cum am mai spus am o sarcina cu probleme, am avut 89 de zile de concediu, trebuia sa ma prezint in fata ... (vezi toată discuția)