avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1050 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... eliminare clauza de uzufruct
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

eliminare clauza de uzufruct

Buna ziua,

Care este procedura de scoatere sau eliminare a clauzei de uzufruct (degrevare de sarcini) de pe un imobil, daca uzufructuarii sunt de acord?
multumesc.
Cel mai recent răspuns: florinnicu , utilizator 13:11, 7 Mai 2023
buna ziua!
veti plati:
-extras de autentificare 40 lei.
dezmembramantul dr de prop se evalueaza la 20% din valoarea de grila a imobilului.
de ex dc valoare de grila este sa zicem 100000 euro.
dr de uzufruct viager valoreaza 20000 de euro.
la aceasta valoare ati avea de platit urmatoarele taxe:
-intabulare dr de prop pe numele dvs 129 lei
-onorariu notar aprox 1600 lei, daca actul vis e redacteaza de un avocat mai obtineti o reducere de 15%
-impozit catre stat, deoarece vi se reintregeste dr de propr este de 2580 lei.
nu vad unde este riscul, daca beneficiarii dreptului de uzufruct inteleg sa renunte la el fara a cere nimic in schimb?!
de ce sa nu se faca actul care reprezinta vointa partilor?!
poate imi explicati si mie la ce risc va referiti!
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2009
ContSters97658, utilizator
In functie de circumstantele spetei, uneori e riscant sa faceti acest lucru printr-o "declaratie"... O cesiune ar fi mai indicata, dar ar trebui sa platiti si pretul uzufreuctului atunci.
Evident, depinde de modul in care s-a infiintat uzufructul initial, de cat a costat el etc.
~ Conținut șters la cerere ~
...certificat fiscal pe numele cui?...al proprietarului sau uzufructuarului?...
certificatul de atestare fiscala se elibereaza doar proprietarului.

Alte discuții în legătură

Donaþie AlanWolfe AlanWolfe În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager georgy_wst georgy_wst Buna ziua! As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora ememe ememe am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)