Care este procedura de scoatere sau eliminare a clauzei de uzufruct (degrevare de sarcini) de pe un imobil, daca uzufructuarii sunt de acord?
multumesc.
buna ziua!
veti plati:
-extras de autentificare 40 lei.
dezmembramantul dr de prop se evalueaza la 20% din valoarea de grila a imobilului.
de ex dc valoare de grila este sa zicem 100000 euro.
dr de uzufruct viager valoreaza 20000 de euro.
la aceasta valoare ati avea de platit urmatoarele taxe:
-intabulare dr de prop pe numele dvs 129 lei
-onorariu notar aprox 1600 lei, daca actul vis e redacteaza de un avocat mai obtineti o reducere de 15%
-impozit catre stat, deoarece vi se reintregeste dr de propr este de 2580 lei.
nu vad unde este riscul, daca beneficiarii dreptului de uzufruct inteleg sa renunte la el fara a cere nimic in schimb?!
de ce sa nu se faca actul care reprezinta vointa partilor?!
poate imi explicati si mie la ce risc va referiti!
In functie de circumstantele spetei, uneori e riscant sa faceti acest lucru printr-o "declaratie"... O cesiune ar fi mai indicata, dar ar trebui sa platiti si pretul uzufreuctului atunci.
Evident, depinde de modul in care s-a infiintat uzufructul initial, de cat a costat el etc.
Donaþie
AlanWolfe
În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
georgy_wst
Buna ziua!
As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)