Care este procedura de scoatere sau eliminare a clauzei de uzufruct (degrevare de sarcini) de pe un imobil, daca uzufructuarii sunt de acord?
multumesc.
...asa...si in cazul asta cine instraineaza dreptul?...proprietarul sau uzufructuarul?...ca daca uzufructuarul, atunci nu ar trebui un cert fiscal pe numele lui conf cod fiscal?...
buna ziua!
certificatul de atestare fiscala se cere, renuntarea la dr de uzufruct profita nudului proprietar.
certficatul de atestare fiscala se intocmeste doar pe numele proprietatarului!
NU am citit din nou legislatia, dar de acord cu ovi...
Daca certificatul fiscal serveste proprietarului, dar acum renunta numai uzufructuarul la dreptul sau, de ce e nevoie de acest act?
Daca se poate face printr-o declaratie (lucru cu care eu nu sunt intocmai de acord), nu e normal ca un uzufructuar sa poata renunta la dreptul sau fara a fi conditionat de un act al proprietarului?
Cu alte cuvinte ai un drept dar nu poti sa faci nimic cu el, nici macar sa renunti, daca nu te lasa altcineva? :O Nu prea imi suna ca se potriveste cu principii de drept esentiale.
Stiti exact unde scrie ca e nevoie de certificat fiscal? Sau vi s-a intamplat in practica?
da. mi s-a intamplat in practica. am avut un client care a renuntat la dr de uzufruct, dar notarul ne-a cerut certificat de atestare fiscala.
fara certificat nu autentifica declaratia!
simplu.
Donaþie
AlanWolfe
În 2004 soţia a primit de la părinţi un imobil printr-un act de donaţie (nudă proprietare cu uzviager, aşa a vrut soţia pentru liniştea lor). Acum ... (vezi toată discuția)
Uzufruct viager
georgy_wst
Buna ziua!
As dori sa cumpar un imobil, insa socrul proprietarului detine drept de uzufruct viager. Proprietarul mi-a spus ca va radia acest uzufruct insa ... (vezi toată discuția)
Am o problema majora
ememe
am un apartament care e al mamei dar avem drept viager si eu si fosta sotie(sunt divortat).casa , la 18 ani,va fi al copilului dar fosta sotie nu vrea sa ... (vezi toată discuția)