@Annett, trecand peste situatie, care, sa recunoastem, nu este placuta, iar regulamentul forumului nu permite spirite pe forum, multe raspunsuri au fost la obiect, raspunsul pe care l-am dat a fost o reactie in urma punerii intre ghilimele a amantei, nu am intentionat sa fiu sarcastic, e amanta ori nu e, putea sa fie doar curtezana!
Ce ar insemna sa se duca in instanta insotita de avocat iar cand acesta se va referi la pârâtă, ii va face judecatorului din degete semnul ghilimelelor!! Dle judecator, pârâta, ghilimele ...
Nu aveti temei,
In esenta, nu v-au promis toate femeile din luma ca vor respecta casnicia dv., doar sotul v-a promis asta intr-un contracct pe care l-a incalcat. Asadar, el e cel raspunzator in fata dv., asa cum mai spunea cineva mai sus.
Pe legea veche se sustinea ca sotul nu poate raspunde.
Legea noua a adaptat raspunderea care exista oricum dar era necunoscuta ca forma de raspundere juridica .Adica si pe legea veche se putea castiga procesul.
Cu raspunderea amantei, desi este mai dificil, poate fi atrasa raspunderea ei.
Eate insa genul de proces de mare finete juridica foarte asemanator ca logica argumentativa cu cel cu raspunderea sotului pe vechea lege.
Daca stie cineva spete pe dreptul anglo-saxon pe asa ceva ar putea sa ne fie de mare ajutor ca sa intelegm o abordare generala care poate fi de aplicatie concreta.
Nu sistemul de drept este important in astfel.de cazuri.
Divort
cornel dumitru 1
Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)