avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Dacă am probe care dovedesc infidelitatea soțului ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Dacă am probe care dovedesc infidelitatea soțului meu, ,,amanta“ ar putea fi chemată în judecată pentru despăgubiri?

Daca am probe care dovedesc infidelitatea sotului meu , “ amanta “ ar putea fi chemata in judecata .. sa plateasca despagubiri ?
Ultima modificare: Marți, 25 Septembrie 2018
Manuela Rășină, administrator
Deci dumneavoastră ați spus că aveți probe care dovedesc infidelitatea SOȚULUI și întrebați dacă poate răspunde amanta? E un pic dificil de obținut așa ceva în orice instanță normală la cap. Un terț nu prea poate și nu ar trebui să plătească pentru acțiunea sau inacțiunea soțului dumneavoastră decât dacă l-a constrâns cumva. L-a șantajat? L-a violat? Ne trebuie mai multe detalii despre speță.
3 din 3 utilizatori consideră
acest răspuns util
Domnule Lascoschi, doamna Gradinaru, vă contraziceți degeaba. Nu ați înțeles speța. Era doamna cu soțul inocent când, pe neașteptate, a venit amanta cea rea cu ghilimelele la ea. A scos ghilimelele din poșetă, și le-a pus și a devenit irezistibilă pentru soțul cel nebănuitor care n-a mai reușit să i se opună și a fost răpus. Împiedicându-se în ghilimele, a căzut peste amantă în mod repetat, cu mișcări ritmice, surprinse abil de soția justițiară care a sărit în apărarea soțului cel pângărit, devenit neconform. Păi e clar ca lumina zilei că i-a stricat soțul doamnei. Să plătească! Portul de ghilimelele pe ce lege este ilegal. Veche sau nouă?

CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Contractul vizeaza ceva intre parti.
Oricum nu este vorba de un.contract efectiv sub aspect civil.

Procesul de acest fel este de mare finete juridica.
Adica nu in toate cazurile amanta va trebui sa plateasca.
Sotul este adesea vinovat si dovedit daca exista probe...

Amanta nu raspunde juridic pt motivul ca ar incalca un contract.

Amanta poate raspunde in conditii stricte.
Aici apar discutiile lungi de tot.
Pe pro si contra pe asa ceva se pot scrie pe putin 1000 de pagini fara a fi un tratat de drept dar ar semana cu asa ceva.
Tratatele de drept nu prea ajung la 1000 de pagini o pot spune pentru neinitiatii in drept...dar si pentru initiatii care pot intelege ce inseamna un tratat...
Mie intotdeauna mi-au placut tratatele...

Amanta e casatorita? Daca da, cred ca si sotul tau poate fi chemat in judecata pentru despagubiri de sotul ei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

O pot da în judecată pe amanta soțului? Viorica-25 Viorica-25 Buna ziua, Pot da in judecata amanta sotului pt ca mi -a stricat casnicia, iar mai noi ma si hartuie cu tot felul de mesaje? (vezi toată discuția)
Divort cornel dumitru 1 cornel dumitru 1 Sunt in urmatoarea situatie: sotie infidela, nu doreste sa accepte sa divortam de comun acord,spunandu-mi \"sa ma duc in instant sa cheltui bani\" ca n-o ... (vezi toată discuția)
Ce probe ale infidelității trebuie să aducă soția la divorț, și cum să procedez ca să ies cât mai bine din proces? Raluca9876 Raluca9876 Buna ziua, Ce probe trebuie sa aduca sotia inselata la divort? Am deocamdata o poza (cu sotul meu si amanta) si niste conversatii de pe messenger. Sunt ... (vezi toată discuția)